Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.01.2010 22:48    #3521     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
Jest taki artykul na "Cmrev", ktory dotyczy juniorow i tam autor po kilku latach gry zauwazyl, ze aby pilkarze szybciej sie rozwijali, wystarczy do tego swietna baza treningowa i mlodziezowa.
Czyli wniosek jest jeden, co tez znalazlo sie w tekscie, robienie treningow kondycyjnych w przerwach miedzy rundami/sezonami nie ma wogole sensu, poniewaz nie jest czynnik, ktory decyduje o tym, czy pilkarze sa dobrze przygotowani, czy tez nie.

Osobiscie, jednak stosuje cos takiego, czyli treningi przygotowujace. Wykonuje to roznie, czasami malo jest czasu do pierwszego waznego meczu.

1)Gdy jest malo czasu do pierwszego meczu (np. 20 dni lub mniej)

Przy pierwszej mozliwosci treningow, gdy gracze wracaja z urlopow, daje im trening kondycyjny(duzo sily i areobiku, ale tez nie zaniedbuje pozostalych treningow), od razu ustawiam sparingi co 2-3 dni(ostatni sparing jest mniej wiecej na 6 dni przed liga), na 6 dni przed liga po rozegraniu kilku sparingow, daje gracza odpoczac 4 dni i pozniej wchodza na normalny trening.

2) Gdy jest duzo czasu(co najmiej 1 miesiac lub wiecej; najczesciej dzieje sie tak przy rozpoczynaniu gry, poniewaz to my decydujemy kiedy rozpocznie sie rozgrywka)

Wtedy od poczatku ustawiam graczom trening kondycyjny, ustawiam sparingi(mniej wiecej 7-8 sparingow). Na dwa tygodnie przed liga, wszyscy pilkarze dostaja 7 dni wolnego(bramkarze 3 dni), pozniej po uplywie tygodnia bez treningow przydzielam zawodnikom odpowiednie treningi.

Jest jeszcze taka opcja, ktora czasami stosuje, ze zawodnicy trenuja takim samym treningiem jak w sezonie. Do tego oczywsicie jak najwiecej sparingow.

boro92921 Przodownik pracy

31.01.2010 22:48    #3522     Sufler - Porady do gry - Ilość trenerów w klubie
ja mogłem zatrudnić więcej trenerów po rozbudowie bazy treningowej

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

31.01.2010 22:46    #3523     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
ja to organizuje małe tournee po Azji i robie tam turniej nastepnie daje piłkarzom pare dni wolnego i spowrotem trening i po przerwie graja swietnie
(L)

szfedo Przodownik pracy

31.01.2010 22:42    #3524     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
Jak grałem Unionem w 2. Bundeslidze to robiłem sobie normalne spary, 2-3 w tygodniu, a trening tak jak w sezonie, zero zmian. I nie było braków kondycyjnych. Najlepiej jednak urządzić sobie ligę lub puchar wtedy więcej siana :P

gigabyte1 Partyzant

31.01.2010 22:25    #3525     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
Witam :)
Co robicie z kopaczami w przewie sezonowej ( zimowej ) twa ona mniej więcej niecałe 2 miesiące ...
Chodzi mi o to czy dajecie im parę dni wolnego od treningu , gracie cały czas sparingi czy poprostu trenujecie jak przez cały sezon ?
Gram już ładne parę lat w Managera ale dopiero teraz mnie to zastanawia ...
Normalnie daję tak że jak przykładowo gram 1 miecz po przerwie to 3 tygodnie przed gram parę sparingów i kopacze są w pełni sił ...

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

31.01.2010 22:11    #3526     Sufler - Porady do gry - Zdolni juniorzy
a w jakiej lidze grasz? Możliwe, że nacje też mają swoje "atrybuty" - nie jestem pewien, bo w edytorach nie goszczę

najprawpodobnej nic z tym nie zrobisz, pozostaje cierpliwie czekać. Nawet Ajax nie co sezon wypuszcza gwiazdę światowego formatu...

w FM 09 mając bazę treningowa i szkółkę na maxa dorobiłem się tylko jednego super wychowanka przez 5 lat (klub z polski)

a tak nawiasem mówiąc - może nie sprawdzaj jego PA, i rób wszystko, zeby został gwiazdą!
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

clicers Partyzant

31.01.2010 22:07    #3527     Sufler - Porady do gry - Zdolni juniorzy
Mimo posiadania doskonałej bazy treningowej juniorskiej jak i seniorskiej wraz z akademia oraz świetnych trenerów i scoutów nie mogę się "dorobić" zdolnych juniorów PA 150 to max. Jest na to jakiś sposób?

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

31.01.2010 21:42    #3528     Sufler - Porady do gry - Ilość trenerów w klubie
[quote=Bolson]Ja mam co sezon od 2 do 4 trenerów więcej do zatrudnienia, grając MU. Może problem leży w ilości zawodników i/lub jakości treningu. Bo jeżeli ta szóstka trenerów po przydziałach trenuje wszystko na 4 lub 5 gwiazdek, to po co płacić kolejnemu?[/quote]

jakość treningu to dobry trop, sam spóbuję, ale ilośc zawodników chyba nie, bo u mnie ta ilość wzrosła, a ilość trenerów spadła - ale jednocześnie trenerzy poprawili swoje staty...
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
31.01.2010 21:22    #3529     Sufler - Porady do gry - Ilość trenerów w klubie
Ja mam co sezon od 2 do 4 trenerów więcej do zatrudnienia, grając MU. Może problem leży w ilości zawodników i/lub jakości treningu. Bo jeżeli ta szóstka trenerów po przydziałach trenuje wszystko na 4 lub 5 gwiazdek, to po co płacić kolejnemu?
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

aberdeen Młody aktywista

31.01.2010 21:09    #3530     Sufler - Porady do gry - Ilość trenerów w klubie
Istnieje jakis sposób na zwiększenie ilości trenerów w klubie. Obecnie moge tylko 6. Dodam, że mam doskonałą bazę treningową, najnowoczesniejsze obiekty młodzieżowe+akademię, kasy jak lodu (w 50-ce najbogatszych klubów świata) i gram w LM. Co jeszcze można zrobić w tej kwestii?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution