Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

KacperSW Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.11.2011 16:32    #8701     Sufler - Porady do gry - Zablokowane reprezentacje
Najpierw chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post na tej stronie.
Ale przechodząc do rzeczy, mam pewien problem z rozgrywką w najnowszej odsłonie FM'a. Otóż skończyłem swój pierwszy sezon z Palermo, wygrałem z nimi prawie wszystko, co było można i chcę poszukać nowych wyzwań. Przypomniało mi się, że zaraz rozpocznie się EURO, więc chciałbym zdobyć jakiś medal z naszą reprezentacją. Najpierw chciałem sprawdzić w "Stabilności posady", jak PZPN ocenia pracę Smudy. Jednak nigdzie nie było naszej reprezentacji (na "p" była tylko Portugalia, Palermo i jakieś małe kluby). Pomyślałem więc, że to najwyżej jakiś bug i będę musiał sobie inaczej poradzić. W FM'a gram od kilku lat, więc już kiedyś znalazłem sobie sposób-dodaję nowego menedżera i od razu odsyłam go na emeryturę, aby zwolnić miejsce w klubie. Więc wchodzę... Dodaj nowego menedżera.. Obojętnie jaki kraj, Imię Nazwisko... Sterować... Reprezentacje... Zaraz, gdzie Polska? Sprawdziłem, czy nie chodzi o daleką pozycję naszego kraju w rankingu FIFA-nie, jest 99 Walia. Zajrzałem w sam turniej-nie nasza reprezentacja również jest zgłoszona, i to w grupie z Anglią i Słowenią. Zobaczyłem, czy tylko naszej reprezentacji brakuje-nie, nie ma również np. Grecji.
Stąd moje pytanie-jak mogę odblokować te niegrywalne kraje, a przynajmniej Polskę?

Ewenemento Partyzant

Czy udało Ci się znaleźć rozwiązanie tego problemu ? Mam dokładnie ten sam kłopot.

Ewenemento Partyzant

12.11.2011 11:31    #8703     Sufler - Porady do gry - Kontrakty Problem
Mam problem. Otóż, grając Wisłą Kraków chciałem zatrudnić z wolnego transferu gracza. Było już po okienku transferowym. I tutaj pojawiła się dziwna rzecz. Nie mogłem zmienić pensji zawodnikowi, roli w zespole, długości kontraktu. Nie mogłem zrobić dokładnie NIC z kontraktem. Kliknięcie zaproponuj kontrakt powodowała, chęć negocjacji przez zawodnika, jednakże nie mam żadnego pola manewru, gdyż wszystkie przyciski są nieaktywne. Gram na 12.0.4

kabaruto Partyzant

12.11.2011 10:51    #8704     Sufler - Porady do gry - Polityka zespołu i widok u-19
Mam problem. Ustawiam w polityce zespołu aby zespół u-19 używał taktyki pierwszego zespołu. Niestety jednak taktyka jest ustawiana w u19 klasyczne 4-4-2. Dlaczego nie jest ta z pierwszego zespołu?

Pytanie nr 2. Dlaczego jak wejdę w drużynę u-19 to widać tylko zawodników pierwszego zespołu? Nawet jak przestawie w filtrze i zaznacze tylko u-19 to jak zrobię kontynuuj i wejde znowu w u-19 , ponownie sa zawodnicy pierwszego zespołu i w filtrze też że pierwszego zespołu. A przecież ustawiałem że ma być widok u-19, bo w końcu to drużyna u-19.

Pytanie dodatkowe. Co konkretnie zamraża opcja zamróź w FMRTE? Rozumiem ze jak bym przykładowo ustawił zawodnikowi same 19 i kliknął zamróź to mu tak zostanie do końca gry?

I jeszcze jedno pytanie ostatnie.

http://www.centr(...)_496.jpg

Gram taką taktyką w sensie ustawienie(robiona samemu obrazek tylko z googli). Zawodnik ten na środku pomocy po prawej (ganso) ustawiony jako wysunięty rozgrywający atak(kombinowałem ze wsparciem) i pytanie dlaczego jak ustawie go rozgrywającym zalicza mniej więcej tyle podań co ten srodkowy pomocnik badziej po lewej ustawiony jako pomocnik długodystansowiec? Dodam ze ustawienie rozgrywającego jako długodystansowca nie wiele zmienio obaj zawsze mieli po mniej więcej 30-35 podań w meczu. Ja bym chciał aby ganso miał tak jak Xavi w barcie po 60 podań minimum. Dodam że gram najkrótszymi podaniami. Jeszcze jedno. Co zrobić aby zawodnik który nie ma zaznaczonego przetrzyywania piłki jak najszybciej starał sie ją odegrac do partnera najbliższego? Bo z tego co wiem tempo to chodzi o to jak szybko przechodza do akcji ofensywnych a mi zależy na szybkim wymianie podań jak w ralnym świecie gra barcelona.

Artison93 Partyzant

12.11.2011 09:46    #8705     Sufler - Porady do gry - FM 2012 n laptopa
Witam wszystkich forumowiczów. Zassałem z torrentów fm 2012 skidrow. Został on zainstalowany na laptoopie Acer extensa 7620 i problem w tym że po zainstalowaniu giecy i paczy fm 2012 nie odpala tzn w menedżerze procesów widnieje proces fm 12.exe ale gra sie nie uruchamia. Prosze o pomoc. ( NA laptopie windows XP 32bitowy)

elnino Partyzant

12.11.2011 09:41    #8706     Sufler - Porady do gry - Pomocy proszę.....
w dokumentach/sports interactive/fm2012/ utwórz folder 'editor data' oto i cały problem.

xxxDymaxxx Partyzant

12.11.2011 09:40    #8707     Sufler - Porady do gry - Przerwa zimowa
optymalna sprawność oznacza, że zawodnik nie będzie miał problemów kondycyjnych w trakcie sezonu, powinien móc grać kilka meczów z rzędu w pełnym wymiarze czasowym. Ten trening sprawia, że to zmęczenie pod koniec spotkania będzie kilka % mniejsze co ma olbrzymie znaczenie(jasne, że jak grasz realem itp to masz to w dupie bo czy wygrasz 8 czy 9 zero nie ma znaczenia, ale słabszą drużyną ma kolosalne znaczenie.)
Trening ten (swoją drogą w tej wersji dodany domyślnie przez twórców, więc "coś" w tym musi być chyba jednak) podnosi np. parametr wytrzymałość. Wiadomo po powrocie do normalnego treningu i jego nietrenowania wartość spadnie spowrotem, ale przez jakiś czas będzie to skutkowało i o to chodzi z tym całym treningiem.

Podsumowując - nieprzydatność tego treningu najczęściej wygłaszają osoby grające dobrymi,przyzwoitymi klubami, co faktycznie biorąc realia gry może byc zbędne. jednak grając słabszym zespołem ma to duże znaczenie.
Jednak tutaj na myśl przychodzi mi mecz chelsea z początku sezonu(z reala), gdzie w 90 minucie Ramires na pełnej kur...e przebiegł całe boisko i strzelił bramkę :)

Adamek182 Partyzant

12.11.2011 09:14    #8708     Sufler - Porady do gry - Pomocy proszę.....
O ile z Logosami nie było problemów tak z grywalną druga ligą już mam spore problemy. Skopiować do FMEditor data. Tego folderu nie posiadam. Nawet jak próbuje odpalić Edytora to wyskakuje mi seria okienek w których to probuje(i nie udaje mu się)odnaleźć folder edytor data. Może jakies wskazówki ???

booom7 Partyzant

12.11.2011 07:55    #8709     Sufler - Porady do gry - Zawodnik na zgrupowaniu, problem
Zarejestrowany jest do składu i zgłoszony do rozgrywek.

Problem znikł, zawodnik jest dostępny. Wygląda to tak jakby wrócił ze zgrupowania z zawodnikami Ameryki Pd. (zawodnik jest francuzem) :]

Placente Partyzant

Szukam klubu:
- który nie będzie miał większych problemów z utrzymaniem się w lidze w pierwszym sezonie.
- którego dług nie jest wyższy niż 2/3 budżetu klubu.
- grającego w najwyższej klasie rozgrywkowej w swoim kraju.
- mającego stadion mogący pomieścić 15000+ widzów.
- który ma dosyć dobre obiekty - min. przeciętne.
- posiadającego rezerwy w budżecie płac i kilka mln. na transfery.
- który gra w lidze: włoskiej/niemieckiej/francuskiej/holenderskiej/belgijskiej.

Lub reprezentacji która jest 30-70 w rankingu FIFA, najlepiej z Europy z ciekawymi zawodnikami i oczywiście utalentowanymi juniorami :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution