Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

swiety33 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
dopiero wkrecam sie w swiat FM12 i mam troche prosbe...wzialem sobie tryb na dwoch graczy i gram psg i argentyna niemalze za kazdym razem,nie wazne czy gram z potega czy jakimis cieniasami moje zespoly sa w defensywie lub w fatalny sposob marnuja seryjnie okazje, podania na kilk metrow sa bardzo niedokladne a obroncy robia dziecinne bledy, ja rozumiem ze w pojedynczym spotkaniu tak sie moze zdarzyc ale nie caly czas. no nie uwierze ze napastnicy typu milito,zarate,lavezzi,higuain nie potrafia w tj grze z kilku metrow w bramke trafic lub obok bramkarza. a przeciez prowadzac repre nie ma funkcji treningu zeby to wycwiczyc. 'problem powtorzyl sie gdy wybralem kolejna gra tym razem jako benfica i reprezentacja hiszpanii....pozdrawiam....

Tobi18 Młody aktywista

14.11.2011 22:05    #8662     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
No to wiadomo, poziom szkółki, trenerzy (zwracaj uwagę na prace z juniorami), trening, warto takiego gracza od 18 roku życia wypożyczać, aby się ogrywał i przydzielić mu mentora. Mi jakoś nigdy nie sprawiało problemów szkolenie młodzieży i tak w każdym FMie o moich piłkarzy biją się potęgi europejskie :)
U samego piłkarza ważna jest tez determinacja i pracowitość.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

yayme Partyzant

14.11.2011 21:16    #8663     Sufler - Porady do gry - Trening młodych talentów
Witajcie :)
Jestem nowozarejestrowanym graczem na waszej stronie, choć obserwuję ją bacznie od prawie roku - czyli od kiedy gram w football managera. Do tej pory uważałem się za bardzo początkującego gracza, ale od kiedy zauważyłem (czytając wasze komentarze), że niejednokrotnie mógłbym wejść z nimi w polemikę, postanowiłem się zarejestrować i uczestniczyć w życiu tej witryny.

Jeden aspekt gry do dziś mi nie wychodzi. O ile opanowałem już aspekty taktyczne, o tyle problem mam ze... szkoleniem młodzieży.

Nie wiem czym to jest spowodowane. Przeczytałem poradniki na waszej stronie (wszystkie na temat FM2011). Nie dały one jednak zamierzonego efektu. Teraz przyszedł FM 2012 i postanowiłem coś z tym zrobić.

Mam więc kilka pytań, którymi chcę potwierdzić/zaprzeczyć swoje obserwacje.

Gdy przychodzi do mojej drużyny juniorów piętnastolatek z potencjałem 4,5 gwiazdki, to czy zależne jest ode mnie, czy uda mi się utrzymać ten potencjał do samego końca? Niejednokrotnie na przestrzeni sezonów ten potencjał spadał. I początkowo tak dobrze zapowiadający się gracz w wieku 18-20 lat miał już np. 3 gwiazdki potencjału. Trochę mnie to martwi. Nie wiem czy wynika to z moich błędów dotyczących szkolenia młodzieży, czy po prostu z upływem czasu ocena jego potencjału staje się bardziej precyzyjna. Pomóżcie mi rozwiać tę wątpliwość.

O co zadbałem?
O najwyższe możliwe warunki w bazie treningowej, jeśli chodzi o szkolenie juniorów (drugi sezon, Aston Villa).
O trenerów, z których najsłabszy ma ocenę w skali 4 gwiazdek.

I tu pojawia się kolejny problem. Dopasowałem po jednym trenerze do każdej z umiejętności. Z tym, że nie stosuję podziału trenerów na trenerów pierwszego składu i trenerów juniorów. Czy to ma znaczenie, jeśli chodzi o szkolenie juniorów? Zwykły "trener" bez specjalizacji może przecież szkolić i takich, i takich zawodników.

Co do treningów i programów treningowych - próbowałem już różnych. W fm2011 korzystałem z tych, które są na stronie, kilka robiłem sam, zostawiałem też ogólne. Jednak nie udało mi się utrzymać wysokiego potencjału gracza.

I jeszcze jedna kwestia. Junior zazwyczaj wychodzi mi w wieku 18 lat z obecnymi umiejętnościami na poziomie pół lub jednej gwiazdki. Czy to normalne? Staram się go wkładać do składu, ale zanim osiągnie dwie-dwie i pół (wtedy wstawiam go na stałe do pierwszego składu) jego potencjał jest już mało zachęcający (trzy, trzy i pół gwiazdki). Wtedy porzucam szkolenie go, bo wolę, by grał starszy gracz, który już te trzy i pół miał.

To tyle. Reasumując - brakuje mi jakiegoś pewnego poradnika szkolenia młodzieży. Nie wiem jak ją trenować. Powiedziałem wam już chyba wszystko.

Czekam na jakieś rady :)

Gdy już nauczę się grać, deklaruję, że będę się dzielił z wami swoimi doświadczeniami, pisaniem poradników, dodawaniem taktyk, opisywaniem talentów. Sprawia mi to niesamowicie dużo przyjemności :)

Czekam na komentarze.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

zollw Partyzant

14.11.2011 20:58    #8664     Sufler - Porady do gry - Problem z kolorem
Ehh i kolejny problem , ale tym razem natury technicznej :P

Nie wiem jak się to stało , ale napisy w wiadomościach mam jasno niebieskie i nei wiem jak to zmienić ^^ ma ktoś jakiś pomysł ?:D

pengot16 Partyzant

14.11.2011 19:43    #8665     Sufler - Porady do gry - Liga Portugalska
Witam mam następujący problem. Nie udało mi się awansowac do Ligi Mistrzów i jestem w lidze Europy, ale przychodzi rejestracja składu i daje odpowiedz tak jak tutaj:
http://s2.img.pl/M8yYOH4.jpg

przechodzi mi do okna wyboru składu i nie wiem w jaki sposób zatwierdzić ten skład... nie ma nawet podświetlenia rejestracji składu:
http://s2.img.pl/5pRDZ24.jpg

Wcześniej nie było problemu z rejestracją.. proszę o odpowiedz co mogę zrobić..
z góry dzięki! ;)

pengot16 Partyzant

14.11.2011 19:15    #8666     Sufler - Porady do gry - rozczarowanie
Witam mam następujący problem. Nie udało mi się awansowac do Ligi Mistrzów i jestem w lidze Europy, ale przychodzi rejestracja składu i daje odpowiedz tak jak tutaj:
http://s2.img.pl/M8yYOH4.jpg

przechodzi mi do okna wyboru składu i nie wiem w jaki sposób zatwierdzić ten skład... nie ma nawet podświetlenia rejestracji składu:
http://s2.img.pl/5pRDZ24.jpg

Wcześniej nie było problemu z rejestracją.. proszę o odpowiedz co mogę zrobić..
z góry dzięki! ;)

zollw Partyzant

14.11.2011 19:10    #8667     Sufler - Porady do gry - rozczarowanie
Taktyk to już wypróbowałem kilka i te co mam działają najlepiej , mnie bawi teraz taki fakt:
Wisła była 7 bardzo mało zarobiła ale żeby kupować piłkarzy za 2mln euro i płacić im gruby hajs to ich stać ;O to jest trochę dziwne w tym fm . Poziom trudności jest dziwnie zrobiony bo sezon dzieli się na 3 strefy. (podam je dla grania polskim zespołem , ale raczej dużo się nie będzie różnic chyba w innych ligach)
1 strefa to zachwyt , pierwsze 10 meczy bez problemu , może jakaś porażka i remis , ale reszta to łatwe wygrane no i w tym awans do LM bez problemów.
2 strefa to zaczynające się kontuzje i tu jest ciekawie bo to jest zależne od tego kogo sprowadziło się i sprzedało , u mnie jest teraz tak że pozbyłem się Ubiparipa i jakiś innych napastników , którzy nie byli przydatni . No i jak sprzedaż takiego napastnika to licz na to że napewno Twój główny napastnik będzie miał kontuzję , masz mało bramkarzy to tak samo ... to jjuż zauważyłem w FM 11 i niestety nic się nie zmieniło.
3 strefa i to ta ostatnia w której martwimy się o to czy wygramy ligę , zastanawiamy się nad zmianą taktyki itp. zastanawiamy się jak to możliwe że mieliśmy przewagę po 10 meczach 1 pozycja 10 pkt przewagi a nagle Jagielonia ma tyle samo punktów i dupa , oczywiście jest happy end zawsze i tak się wszystko co chce wygra .

techniczny Młody aktywista

14.11.2011 18:26    #8668     Sufler - Porady do gry - rozczarowanie
moje rozczarowanie masz tutaj -> http://www.cmrev(...)rze.html

chyba jednak nie obronię Kolejarza Stróże przed spadkiem. po zakończeniu sezonu wybieram się do Anglii. może tam mi się poszczęści. bo te polskie grajki to ni cholery nie mają motywacji do gry. najlepiej to by stali w miejscu.

booyak Partyzant

Nie chodzi o to że zarząd przeprowadza cały transfer. Wręcz przeciwnie kiedy prosiłem zarząd o fundusze na niego odmówili. Więc sam składałem wcześniej kilka ofert. Nawet przed pójściem na urlop mimo zaakceptowania oferty przez klub, zawodnik nie był zainteresowany negocjacjami ze mną. Za to jak tylko wybrałem się na urlop, już po złożeniu kolejnej przeze mnie oferty dosłownie moment po tym jak nie mogłem zaproponować mu kontraktu piłkarz bez problemu wynegocjował kontrakt z zarządem.

hubcio999 Partyzant

14.11.2011 16:59    #8670     Sufler - Porady do gry - Praca w Anglii!!!
[quote=potyfur]Witam.
Moje pytanie może wydać się głupie ale... Jeśli mam zwodnika, który nie otrzymał pozwolenia o pracę i wypożyczam go do Belgii, to na okres 1 sezonu. Aby otrzymał obywatelstwo belgijskie musi przebywać w kraju nieprzerwanie przez 1095 dni. Zatem jak uniknąć jego powrotu na Wyspy Brytyjskie ? Wypożyczam go do klubu filialnego w 2 lidze belgijskiej. Nie interesują mnie wszelakie programy do zmian obywatelstwa.[/quote]
no tu niestety musi on wrócić do Twojego klubu ale przecież wypożyczenie go z powrotem to Belgii to nie problem ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution