Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

jacekzielinski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.11.2011 00:14    #8571     Sufler - Porady do gry - Polska - płace
[quote=GloomyRaven]Czyli mówiąc krótko wybierając grę w T-Mobile skazuje się na brak możliwości osiągnięcia z drużyną poziomu umówmy się raczej solidnego średniaka jakim jest np Ajax, Porto czy Celtic?! [/quote]

No raczej, ta gra mimo wszystkich swych ułomności stara się być możliwie realna. Aby finansowo doścignąć europejskie kluby trzeba się liczyć w lidze mistrzów - nawet Liga Europy nie jest jakoś super opłacana. Podstawą jest awans (co roku) do fazy grupowej Ligi Mistrzów (daje 30 baniek - dla porównania za mistrza Polski jest chyba ok. 3 - śmiech na sali).

W przypadku naszej ligi warto inwestować w jak najlepszych scoutów i trenerów, rozwój bazy treningowej. Sprowadzać tanio i sprzedawać możliwie drogo. Prosty przykład. Gram Lechem. Rudnevs, który przyszedł za 2,6 mln po dwóch sezonach poszedł do Genoi za 25 mln - ustrzelił jakieś 30 goli, a teraz i tak tam grzeje ławę. W jego miejsce ściągnąłem za 4 mln Chevalier'a z Zulte Welgerem. Koleżka ma 25 lat, zarabia podobnie do Rudnevsa, a w pierwszych 11 meczach ma już 16 goli. Jego waltość to już 10 mln. Za dwa lata pewnie pójdzie jeszcze drożej od Rudneva. Co więcej mając tyle kasy za Rudnevsa dokupiłem sobie jeszcze Bueno (były gracz Realu M.), 24 lata. Razem z Teddym roznoszą każdą obronę w naszej lidze, a do Ligi Europy awansowałem bez problemu (w 4 rundzie rozłożyliśmy Partizan 7-1 w dwumeczu). Za dwa lata pewnie też pójdzie za jeszcze większą kasę.

Kilka sezonów regularnej gry w LM, w której warto walczyć do upadłego bo jedna wygrana w grupie warta jest tyle co mistrzostwo naszego kraju (śmiech na sali), a po wyjściu z grupy tez jeszcze sporą kasę się dostaje.

Co jakiś czas trzeba zarząd męczyć, że więcej kasy trzeba i w końcu dadzą. Prosic o zwiekszenie budzetu na transfery tez trzeba. A jak jest kasa za LM i sprzedanych zawodnikow to znowu do nich uderzyc ze "dzieki mnie ten klub zarabia" i znowu dadza. A pozniej to juz mozna sobie przesuwac czy wiecej chcesz na transfery czy na place. Niestety nie ma nic hop chociaz w FM jest znacznie latwiej osiagnac to niz w realu. Cierpliwosci i rozwagi w gospodarowaniu klubem i jego kasa, a sie doczekasz.

bart-fm Partyzant

25.11.2011 14:48    #8572     Sufler - Porady do gry - crash dump
Apeluję, do wszystkich fanów FM'a pomóżcie mi !!
Jak sobie poradzić, z crash dumpem, Kupiłem grę prawie miesiąc temu i od tamtej pory nie zagrałem ani razu, do tej pory nie znalazłem rozwiązania gdzie może leżeć problem. Jeżeli macie jakieś rady, piszcie, instruujcie, pouczajcie. Mam nadzieję, że z waszą pomocą uda mi się to rozgryźć.

morpex Partyzant

25.11.2011 14:37    #8573     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam,gram Ac Milanem taktyką 4-2-4 w Fm 2012 z Ibrahimovicem jako odgrywający i Pato jako lis pola karnego moj problem polega na tym ze Ibra w trakcie meczu zamiast odgrywajactm jest rozgrywającym zadko wchodzi w pole karne i do tego rozgrywa wszystkie akcje z jedej strony to dobrze bo ma wspanialy przeglad pola i ma duzo prostopadlych podani i asyst ale wolalbym zeby on strzelal bramki suwak ma na maxa ustawiony na ofensywe

z gory dzieki za pomoc

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
25.11.2011 14:19    #8574     Sufler - Porady do gry - Taktyka do Arsenalu

GloomyRaven Partyzant

25.11.2011 13:57    #8575     Sufler - Porady do gry - Polska - płace
kondi192 - to jak dojść do tego żeby generować takie przychody?! Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego że Chelsea to najwyższa półka... ale jak zrobić żeby wynagrodzenie rzędy 500,000 zł/ tyg nie stanowiło problemu?! ile na to trzeba sezonów, udanych sezonów?!
Blue is the colour!

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
25.11.2011 13:14    #8576     Sufler - Porady do gry - Loga lig i pucharów FM 2012
[quote=sebastianf]Drogi ministrze... pliki są (normal i small) oba? a po za tym... awansowałbym Cię na premiera gdybyś po prostu napisał ścieżkę gdzie to wkleić no i co z tym plikiem config...
Bo generalnie z kitspackami, facepackami i całą resztą nie miałem problemu.
[/quote]

No skoro z innymi grafikami nie miałeś problemu to z tym także mieć nie powinieneś. Tak jak koledzy wyżej napisali wrzucasz do graphics->pictures->logos oba foldery (jeśli chcesz mieć zarówno loga normalne jak i miniaturki w tabelach) razem z plikami config, następnie w opcjach gry odznaczasz buforowanie skórki i odświeżasz skórkę. I to cała filozofia.

sebastianf Partyzant

25.11.2011 13:01    #8577     Sufler - Porady do gry - Loga lig i pucharów FM 2012
Drogi ministrze... pliki są (normal i small) oba? a po za tym... awansowałbym Cię na premiera gdybyś po prostu napisał ścieżkę gdzie to wkleić no i co z tym plikiem config...
Bo generalnie z kitspackami, facepackami i całą resztą nie miałem problemu.

JK93 Młody aktywista

24.11.2011 23:31    #8578     Sufler - Porady do gry - Gra w sieci
Do umawiania sie na gre przez internet sluzy ten temat
http://www.cmrev(...)et_.html

TheKronos Partyzant

W sumie to nadal nie wiem jak zatytułować ten temat ale...

W FM11 miałem problem związany z za szybkim (moim zdaniem) spadkiem atrybutów na starość. Np. Xavi po 2 sezonach nadawał się tylko do grzania ławy (atrybuty fizyczne i szybkościowe ma poziomie 5-10). Mam zamiar przerzucić się na FM12 i w związku z tym chcąc uniknąć powyższej sytuacji, jaki atrybut podwyższyć graczom (takim jak Xavi, Iniesta) by mieścili się na pograniczu 1 składu/rezerwy w wieku ok. 34-5 lat a nie zawiesili buty na kołku cudem (sentymentem) łapiąc się na ławkę? Jaki atrybut odpowiada za szybkość spadania cech?

aniol831 Partyzant

24.11.2011 21:45    #8580     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
W końcu się ulokowałem i gram borrusią dortmund i mam taki problem z Lewandowskim, gdy gram 4-1-2-2-1 z dwójką skrzydłowych i napastnikiem i Lewandowski gra właśnie na szpicy, ale jest taki problem, że bardzo głęboko cofa się po piłkę, nawet na swoją połowę i często jest tak, że brakuje go tam w polu karnym do wykończenia dośrodkowania czy dogrania prostopadłego. Ustawiony jest jako kompletny napastnik z domyślnymi ustawieniami, próbowałem też go ustawić jako lisa pola karnego ale nie przyniosło to zadnej zmiany. Jakieś pomysły?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution