Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sobol666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.12.2011 18:47    #8481     Sufler - Porady do gry - Internet i LAN
Witam mam takie pytanie może ktoś zna odpowiedź. Gram z kumplem w sieci ale czasem mamy okazje pograć hot seat i tu rodzi sie problem żeby znowu grać online to jeden z nas musi przejść na emeryture żeby ten drugi mógł objąć swój zespół. Czy da się jakoś zrobić to bez przerywania kariery??

Zymon Partyzant

Mam parę pytań do graczy którzy poświęcili długie godziny na graniu w FM2008.

1.Co mi da jeśli powiększę reputację reprezentacji (Polska) ?Czy będzie ona osiągała lepsze wyniki? Czy ma to również jakiś wpływ na kluby ?
2.Co mam zrobić aby w Polskiej lidze zatrudnienie dostawali tacy trenerzy jak Fornalik, Probierz, Ulatowski, Kafarski itp. zamiast Stawowego, Wyrobka, Kurasa, Żurka itp. (zwiększałem im umiejętności CA i PA ale to nic nie daje)
3.Mam problem również z transferami w lidze Polskiej. Polskie kluby kupują tylko zawodników z Polski a nikogo z zagranicy. Troszkę polepszyłem naszą ligę ale to i tak nic nie daje. Czy jeśli ustawie kraj jako Rozwinięty i zmienię ligę na stare ustawienia to kluby w końcu będą kupować graczy z zagranicy ?
4.Czy Warta Poznań gra na stadionie przy Bułgarskiej tylko do czasu czy zawsze już tam będzie rozgrywała mecze? Pytam bo nie wiem jak ustawić w edytorze czy wrócą na swój stary stadion czy zostaną na Bułgarskiej.
był - będzie - jest zawsze IKS!

ejss Partyzant

08.12.2011 14:45    #8483     Sufler - Porady do gry - Kontuzje po angielsku.
Witam.
Mam problem . Zaczalem grac kariere w fm 2012 i mam kontuzje w jezyku angielskim. Instalowalem Nik33's FM12 Data Pack, Vetr-_s Revolution Fake Patch v.5.2 11-11-2010 i Kontuzje_fix_1.2_by_gut3k. Teraz nie wiem ktory plik usunac by miec kontuzje po polsku i czy w ogole jak go usune to bedzie trzeba zaczynac od nowa by miec polskie urazy. Szukalem info ale nie znalazlem.
Prosze o pomoc

GloomyRaven Partyzant

08.12.2011 12:58    #8484     Sufler - Porady do gry - Kolory skórki
Korzystam ze skórki "7" (do pobrania np z: http://sejus(...)nie-2007)

Chciałbym edytować plik 'seven settings' - odpowiedzialny za wygląd skórki, w taki sposób żeby pozbyć się tych zielonych obramowań i zmienić je np na pomarańczowe (w załączniku pokazuję o jakie elementy skórki mi chodzi) - problem w tym że w pliku settings jest sporo ustawień i wszystko po ang i nie wiem które właściwości są odpowiedzialne za kolory o jakie mi chodzi :)

Swoją drogą może jest jakiś poradnik pl edytowania tych plików skórek? :)
Blue is the colour!

KSUf Partyzant

07.12.2011 17:41    #8485     Sufler - Porady do gry - Problem z bandami
Problem rozwiązał się sam- po kilku meczach bandy zaczęły działać prawidłowo...

KSUf Partyzant

07.12.2011 16:29    #8486     Sufler - Porady do gry - Problem z bandami
Witam, kolejny problem który chcę poruszyć dotyczy band. Otóż pobrałem megapack z bandami (adboards patch 2012), zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami w nim zawartymi jednak podczas gry w każdym meczu wyświetlają się tylko default'owe bandy. Powinno być tak że w zależności od rywala z jakim gram lub rozgrywek są one różne. Z tego co wyczytałem na forach nie tylko ja mam podobny problem, jednak nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Bardzo proszę o pomoc fachowców od grafiki :)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
07.12.2011 15:45    #8487     Sufler - Porady do gry - Nowy, stary problem
Ja ustawiłem to na jakieś 2-3 tygodnie i problem zniknął, teraz nie mam żadnego obszaru szczególnej uwagi, a dalej nie tracę takich gupich bramek.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Wiesz dlaczego Ruch nie jeździ na wyjazdowy mecz derbowy z Górnikiem? I teraz sobie wyobraź, że w takiej sytuacji jakiś ojciec z Rudy Śląskiej z dzielnicy będącej za Górnikiem decyduje się chodzić z synem na Ruch [albo na odwrót]. Naprawdę wierzysz, że ktoś by tak ryzykował, bo ja nie sądzę.

Uwierz mi, na Śląsku jest problem, żeby pójść na mecz innej drużyny, jeśli cała okolica chodzi na mecze innej, nawet jeśli sam nie jesteś fanem żadnego z tych zespołów.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

pablozpuebla Partyzant

Kibic lecha to w ogóle inna bajka, jakie wrażenie robi na tobie polonia warszawa, jak niedawno graliście z Juventusem, czy man city. Kto miał kase i sie załapał na bilet to sobie obejrzał i na pewno nie tylko kibice lecha tylko ogólnie kibice polskiej piłki, a polemizowanie z tobą na ten temat nie ma sensu, każdy może sobie wyrobić karte kibica , duża grupa ma karnety i żyje klubem, teraz z tego co słyszałem jest troche gorzej. Wiara Lecha nie sprawdza z dowodu każdego normalnego kibica przy wyjściu i może nawet nie wiedziałeś, że oprócz pyz byli tam ludzie chcący zobaczyc polską drużyne w meczu z Juve, nie związany w żaden sposób z klubem, ale kibicujący polskiej piłce. Od początku sezonu wybieram sie na legie, ale zebrać sie nie moge. Czy myślisz, że jak tam kiedyś pojade, to wejde na żylete i będe śpiewał motor, kto wogóle bedzie wiedział kim jestem, skąd ty wiesz kto stoi koło Ciebie. Nie każdy w wolnym czasie napier.la sie w imie klubu. To w wiekszej mierze dotyczy gnojków z osiedli, którzy pomalują klatke sprayem i podzwonią Ci do dzwonka(takie koguciki w grupie mocni a sam by wyłapał od dziadka po 60). Dla młodego chłopaka z małego miasteczka to szok, ale jak bys mieszkał całe życie na tym osiedlu to byś na nich srał, za przeproszeniem, albo byś wzią młotek i sąsiada do pomocy i ich przegonił, pozatym nie było by problemu, bo pewnie znał byś i ich i z widzenia ich starych, no chyba, że byś był pipą i całe życie by cie gnębili . Chodzi mi o to, że wpierdziel to można dostać na każdym osiedlu, niezależnie od tego czy jesteś kibicem, czy nie. poprostu jakbyś sie darł spierdal..cie h..je po nocy to wpier..ol by ci mogło spuścic trzech sąsiadów z klatkipo 40 bo byś ich wkurwił, że im dzieci budzisz.Kibice to na szczeście nie cbś, nie ma problemu pójść na mecz innej drużyny o ile sam nie jesteś zagorzałym kibicem drugiej.

pablozpuebla Partyzant

Cytując klasyka "... przyszedłem wcześniej, gdyż... nie miałem co robić" , postanowiłem dopisać coś do tematu.
1. Keylo, pisałeś o koronie, zauważyłeś wzrost frekwencji po awansie i komplety na ważnych meczach (CAŁY czas chodziło mi o to), mówisz o spadku frekwencji(unormowanie) w póżniejszych latach (NIE MAM NIC przeciwko i też sie z tym zgadzam), tylko że tu dołożył sie jeszcze jeden czynnik, jakim było kupowanie meczów przez korone i karna degradacja. Wiem bezpośrednio od osoby mieszkającej w kielcach, że ludzie poczuli sie poprostu oszukani i przestali kibicowac, brzmi to troche melancholijnie, ale uwierz mi że obecnie korona jest na etapie odzyskiwania zaufania i dobry wynik w rozgrywkach, jak np awans do pucharów napewno poruszyły by kibiców.

2. Jako drugie było podbeskidze, w 2 lidze 2 tyś teraz lekko ponad 3 tyś. Mówisz stadion na 4500 = 300 miejsc odpada(oddzielenie kibiców przyjezdnych z dwóch stron, widziałeś trybunki puste za bramką, chciałbyś oglądac mecz przez siatke z widokiem na poprzeczke...kolejne 500. No a reszte upchnijmy jak sardynki w puszcze i niech sie wogóle cieszą, że mają pierwszą lige...Wiesz nie każdego kibica mobilizuje taka perspektywa, tym bardziej część w ogóle nie ma zamiaru isc gdzies, gdzie bedzie musiał sie liczyc,że siedzi przy siatce a nie tam gdzie chce, kwestia następna przyjazd kibiców przyjezdnych - ograniczony do minimum- bezpieczeństwo, mała liczba miejsc. Myśle, że sam lech mógłby go wypełnic w 1/3 a w dobrych czasach w całości i nie było by wiekszego problemu.

Tak,że moim zdaniem to jest co najwyżej 1:0 dla mnie (bo gieksa to nawet nie wchodzi w rachube). Pozatym ile znasz klubów oprócz korony, które po awansie i przy dobrej infrastrukturze od razu włączyły sie w walke o mistrzostwo. Chyba żadnego sobie nie przypominam.

Fm tym różni sie od rzeczywistości, że tutaj taki sukces to nie jest jakiś wiekszy problem i odzew kibiców powinien zostac uwzględniony.

Fm musi w jakimś stopniu zdynamizować widownie, bo wiem co pisałeś wcześniej ale obecnie jest ustalona średnia dla danego klubu( wystarzy zmienic w edytorze i wzrasta) i skrajności jak finał PP czy mecz w pucharze Euro, gdzie kibiców przychodzi więcej( w bydgoszczy z rubinem kazań 18000). Fm zachwala co roku, że środowisko coraz bardziej żyje wokół, tylko to polega na zawaleniu skrzynki niepotrzebnymi raportami skautów czy inne tego typu, ale nadal najważniejszy moim zdaniem punkt - kibice nieporuszani i nie chodzi mi o kwestie graficzne, tylko w jakimś stopniu ożywienie ich nieco.

Poodgryzam sie troche, a co...;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution