Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

|\\//| Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.07.2014 09:09    #10371     Sufler - Porady do gry - FMRTE - kilka pytań
odp. 1 opcja freeze służy do zamrażania atrybutów zawodnika również ludzi ze sztabu. Polega to na tym, że zamrażasz zawodnika i jego atrybuty nie spadają a możesz zaznaczyć w opcjach FMRTE aby jego atrybuty mogły rosnąć również można wybrać co ma być zamrażane.
odp. 2 Opcja ta rejestruje wszystkich zawodników z podkreśleniem wszystkich czyli jak masz w pierwszym zespole dajmy na to 40 to cała czterdziestka zarejestrowana a gra jako tako się nie sypie z jednym ale jednak problem gdy dojdzie w grze do rejestracji zawodników do europejskich pucharów. Niestety nie będzie można odhaczyć zawodnika który został zarejestrowany przez edytor. Można to obejść używając opcji jednodniowego urlopu.
odp. 3 Używanie edytora jest jak z dopalaczami czasem cię nie zabiją ale czasem ten sam który używasz dłuższy czas nagle cię poskromi. Ale nie po to pisałeś pytanie o bezpieczne używanie, bym teraz truł jakieś porównania. Więc na co musisz uważać w edytowaniu to na pewno edytowanie tabel ligowych, pucharowych, wyników. Możesz z pewnością spodziewać się w późniejszym czasie błędów i dość poważnych jak np. brak losowania grup LE czy LM tak że odradzam takich kombinacji. Jeśli chodzi o finanse to różnie z tym bywa. Szczególnie jeśli dodasz duży budżet to już zależy od zarządu. Jak ma lekką rękę to popadnie w długi. Potem zarząd komisaryczny, embargo transferowe do klubu. A kończyć możesz na najniższym szczeblu. Są też przypadki działania w drugą stronę. Pieniądze część przelewają na fundusz inwestycyjny i je zamrażają resztę przeznaczają na rozbudowę zaplecza, a jeżeli sam klub prowadzisz i zajmujesz się zatrudnianiem piłkarzy i sztabu to oczywistością jest jego ulepszanie. Tak że z finansami też ostrożnie. Możesz również edytować zaplecze klubu. daje to efekt taki, że wyszkolisz lepszych juniorów ale lepszy efekt otrzymasz jeżeli jeszcze podniesiesz poziom szkolenia w danej lidzie. Wtedy 2+2 da tobie 4. A jeżeli nie chcesz szkolić tylko ściągać graczy to możesz reputację klubu podnieś a wtedy przy wysokich finansach i wysokiej reputacji możesz dobrych i już znacznie rozwiniętych i młodych zawodników kupować. A i tu wiesz można również poziom atrakcyjności rozgrywek podnieć co da jeszcze większy efekt tylko że również dla rywali ligowych. Co jeszcze chciałem napisać? A jeżeli bawisz się w Boga i podnosisz atrybuty piłkarzom to pamiętaj o zrobieniu kopi oryginalnej edytowanego piłkarza opcja import/eksport zawsze możesz żałować takiej edycji więc spokojnie możesz go przywrócić. Jest jeszcze sporo opcji których jeszcze nie próbowałem więc możesz się nimi pobawić i opisać skutki. Ja mogę od siebie dodać że używam często opcji leczenia gdyż jak ma się krótką ławkę to wiadomo a jak podstawowy i ważny zawodnik wypada na niemalże cały sezon to się po witaminki sięga. Życzę miłej zabawy i mam nadzieję że mimo długiej wypowiedzi okazałem się pomocny.

herbu3 Partyzant

Ja bym brał Real. W każdej wersji gram Realem i w tej nie jest inaczej. Teraz jestem w połowie 6 sezonu i zebrałem z obecnych grajków i newgenów taką pakę, że gra jest czystą przyjemnością. I jeszcze to obserwowanie rozwoju twoich piłkarzy w klubie z najlepszą bazą treningową i trenerami na świecie od trampkarza po reprezentację kraju. Naprawdę super sprawa.

KibolekLP Partyzant

12.07.2014 20:08    #10373     Sufler - Problemy techniczne - Jak upłynnić rozgrywkę?
Proponuje starego kompa wypierdolić przez drzwi, a zakupić sobie coś nowszego. Gra będzie chodzić 1000 % lepiej. To pewne :)
TO MY! LECH POZNAŃ TO MY,TO MY! LECH POZNAŃ TO MY...

KibolekLP Partyzant

Zgodzę się. Ja gram w FM 06 (ulubiona wersja) i jest to samo. Gostek chce załóżmy 100 tysięcy, daje mu nawet 130 tysięcy, a ostatecznie odchodzi do pewnego klubu który mu daje z 40 tysiaków. Jak nie mniej. Nie ogarniam tego. To samo z transferami. Daje za gościa powiedzmy 30 mln,nie zgadzają się. Daję 60, też źle. Dam 80,to podwyższą do 90... godzą się, a oferty innych klubów nie przekraczają czasem nawet połowy mojej zaproponowanej sumy.
TO MY! LECH POZNAŃ TO MY,TO MY! LECH POZNAŃ TO MY...

Wueseu Partyzant

Jeśli kochasz i sie interesujesz, jesteś na bieżąco z wydarzeniami w Realu to graj nim. Duża frajda z rozjeżdżania masy zespołów + światowa reputacja, kosmiczny budżet no i też w zasadzie łatwość w pozyskiwaniu grajków - w końcu Real to marzenie każdego kopacza ;)

Ta opcja nr 3 która wymieniłeś jest mi najbliższa, zawsze to lubiłem ale powoli mi sie zaczyna nudzić budowanie czegoś z niczego więc teraz chyba pogram bogatszym klubem, który przez dziennikarzy typowany jest do wielkich sukcesów - przynajmniej na krajowych boiskach - ale sam nie odniósł większych sukcesów od lat a i kadra mimo umiejętności będzie do przebudowania z racji swojego wieku, trzeba wszak patrzeć w przyszłość i mówiąc otakim klubie przymierzam sie do francuskiego PSG.

Natomiast oprócz PSG mogę Ci polecić także francuskie Le Havre AC - chyba najstarszy francuski klub (1872) grający obecnie w drugiej lidze.
Możesz też spróbować AS Monaco, tyle jeśli chodzi o Francję. We włoszech ciekawe wydaje sie Lazio, którego w starych wersjach FM'a nie nawidziłem - a raczej nie nawidziłem grać przeciw nim. Rzymianie obecnie w Serie A co prawda ale czasy świetności mają dawno za sobą.
W Portugali takim klubem będdzie Boavista Porto ale tu naprawdę będziesz sie musiał napracować bo grajkowie nie dość że w połowie amatorzy na 3 ligowych boiskach to mistrzowie kraju z 2000 roku (jedyny warty wzmianki sukces) mają dość poważne problemy finansowe.
Jeszcze w Angli ciekawym wydaje sie Nottingham Forrest, dawna potęga, obecnie druga liga.

CapsLock Partyzant

Jak na 3 ligę niemiecką mają dość dobre umiejętności dośrodkowań. Ustaw ich może jako Schodzący napastnik, powinni nieźle grać. Ustaw im także trening dośrodkowań (może Caiuby'emu wzrośnie). Pozdrawiam!

Movart Partyzant

Witam, zacząłem grę zespołem Ingolstadt i mam problem ze skrzydłowymi. Otóż każdy z nich ma stosunkowo niski atrybut dośrodkowań, co dosyć mocno komplikuje sprawę odnośnie ich wykorzystania. Oto moi dwaj najlepsi skrzydłowi:
http://i.imgur.com/GJe4LeJ.jpg
http://i.imgur.com/ECBbCAI.jpg

I tutaj kieruje do was pytanie, jak najlepiej ich wykorzystać. Kupowanie nowych raczej nie wchodzi w grę ze względu na mocno ograniczony budżet. Dopasowując formację do zawodników, których posiadam wybrałem 4-2-3-1 z napastnikiem odgrywającym (atak). Dziękuję za pomoc.

Assvalon Partyzant

11.07.2014 18:45    #10378     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
Mateusz Możdżeń w Lechii
Alessandro Matri w Genoi
Isaac Cuenca w Deportivo
Diego w Fenerbahce
Alberto Gilardino w GZ Evergrande (Chiny)

Gamba111 Partyzant

Witam. Jak w temacie, nie działają mi stroje wyjazdowe mojej drużyny. Plik config wygląda tak:

<record>
<!-- resource manager options -->

<!-- dont preload anything in this folder -->
<boolean id="preload" value="false"/>

<!-- turn off auto mapping -->
<boolean id="amap" value="false"/>

<!-- logo mappings -->
<!-- the following XML maps pictures inside this folder into other positions
in the resource system, which allows this folder to be dropped into any
place in the graphics folder and still have the game pick up the graphics
files from the correct places
-->

<list id="maps">
<record from="jamaica1" to="graphics/pictures/team/377/kits/home"/>
<record from="jamaica2" to="graphics/pictures/team/377/kits/away"/>
<record from="jamaica3" to="graphics/pictures/team/377/kits/third"/>
</list>
</record>

A taki jest efekt:

Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc.
Come On You Whites!

kuligu Partyzant

Witam. Szukam 2 napastników do wypożyczenia (Lis pola karnego, Fałszywa 9) do Interu Mediolan. FM 14. 1 Sezon, gram bez okna transferowego.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution