Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

about Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.03.2010 12:23    #3441     Sufler - Porady do gry - supertalenty w polsce
musisz poczekać ... albo szukać tzn polskich niemców tam co kilka lat pojawiają się super talenty przynajmniej u mnie
Polska ma bardzooooo słabą bazę treningową i młodziezową przez co mało kiedy przyjdzie taki talent jak boniek itp

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
27.03.2010 10:43    #3442     Sufler - Porady do gry - supertalenty w polsce
Dlatego, że Polska ma bardzo słabą bazę szkoleniową i treningową. Z drugiej strony IMO taka np. Gruzja jest odrobinę przepakowana, bo Polska jest w miarę dobrze zrobiona.

Druga sprawa, w moich karierach praktycznie zawsze trafię na jakiegoś świetnego Polaka, którzy nawet do Realu się nadają.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
27.03.2010 01:17    #3443     Sufler - Porady do gry - Osobowość
[quote=Thomas Levin]
Personality can be important within Football Manager. Personality will determine the way your players will train and develop, how hard he will work within a match and how he will react to the teams interaction in the media, team talks and player interactions.[/quote]
Tak więc masz tu ogólnie wyjaśnione, że osobowość jako taka nie wpływa jedynie na jeden czynnik w grze (to nie tylko 'dzień dobry' do sędziego ;p ) ale wywiera wpływ na co najmniej kilka aspektów takich jak: przykładanie się do treningu, sam rozwój gracza, oraz np. to jak ciężko gracz będzie się przykładał do meczu, rodzaj jego reakcji w mediach oraz reagowanie na rozmowy managera z drużyną i na indywidualne interakcje z nim.

Dodatkowo podejrzewam (aczkolwiek tu akurat pewności nie mam a jedynie zgaduję) że ukryte atrybuty gracza które miały bezpośrednie przełożenie na powstanie u niego osobowości takiej jak "kulturalny" mogą jakoś pośrednio lub bezpośrednio mieć wpływ na jego zachowanie na boisku w sytuacjach gdy nakażemy mu ostrą grę. Może to mieć wpływ na niższą liczbę brutalnych fauli (gracz częściej odstawia nogę) za którą ów gracz zarobiłby kartkę.
Z tą mniejszą ilością fauli to tak jak wspomniałem jedynie domysł (bo to może...ale nie musi...wydawać się logiczne :] ).
Jedno jest pewne, że taki czy inny rodzaj osobowości ma wpływ na różne czynniki/zachowania/reakcje ponieważ w FM'ie ze świeczką można by szukać jakiegoś atrybutu który ma odniesienie tylko i wyłącznie do jednej jedynej kwestii/zależności/skutku czy jak to zechcecie nazwać.
Dla przykładu...do wykonania celnego rzutu wolnego z większej odległości niezbędnych jest kilka atrybutów a nie tylko jeden "rzuty wolne".

Aenain Partyzant

25.03.2010 18:47    #3444     Sufler - Porady do gry - reputacja ligi
Zaraz zaraz ;) Podzielę się z Wami pewnym doświadczeniem. Mianowicie za czasów Fm-a 2006 grając Koroną Kielce grubo ponad dwadzieścia sezonów osiągnąłem poziom polskiej ligi porównywalny do angielskiej. Co jakiś czas sprawdzałem współczynnik reputacji ligi w edotorze rzeczywistym FMRTE i miałem dwudziestkę (czyli najwyższy parametr) podobnie jak Premiership. Niemniej jednak dojście do takiego pułapu jest praktyczniel niemozliwe - robiłem wtedy częste obserwcje tego współczynnika w edytorze, który odpowiadał za reputację i jeśli dobrze pamiętam to średnio wzrastał on o JEDEN ale po dwukrotnym wygraniu LM z rzędu :/ LM po raz pierwszy wygrałem w roku 2016 (załączony obrazek) w dwóch wcześniejszych sezonach dwa razy będąc w już finale. Potem wygrywałem już non stop. Przyznaje się bez bicia, że takie rezultaty osiągałem posiłkując się sławnym w FM'06 treningu, który przy ustawieniu lekkiego obciążenia podnosił piłkarzom atrybuty wręcz wyżej niżby mogło na to wskazywać ich PA. W późniejszych wersjach już nie prowadziłem takich hm "testów" związanych z reputacją polskiej ligi, niemniej była to jedna z moich lepszych karier, pod względem dostarczonej radości z gry.
Kończąc, na podstawie tego co napisałem wyżej nasuwa mi się jeden mały wniosek. Jeśli reputacje lig opisują parametry z przedziału od 1 do 20 to każdy jeden parametr składa się przykładowo z 1000 małych punkcików i tak za np. dojście zespołem do fazy grupowej LM jest ok. 20 ptk (jeśli nie wyjdziemy z grupy tyle dostaniemy), za wyjście z grupy i natychmiastowe odpadnięcie w pierwszym dwumeczu już ciut więcej, np. 40 ptk itd itd. Oczywiście to samo dotyczy ligi Europejskiej (wtedy Pucharu UEFA) tyle, że z jeszcze mniejszymi bonifikatami punktowymi. Mogło by to tłumaczyć tak powolny wzrost reputacji ligi lub praktycznie jego brak. Nie wie co na to SI ale jak podkreślam to tylko moje dywagacje i wcale nie musi to być prawdą :)
To tyle odemnie
ps. jeszcze mam tego pamiętnego save'a (lubię trzymać takie rzeczy) jeśli chciałby ktoś na własne oczy zobaczyć to o czym pisałem to mogę zrobić upload na jakiś serwer w nocy :)
pozdrawiam
edit: nie umię załączyć obrazka.... :| wybrałem ścieżkę, kliknąłem 'Wybierz' i nie ma :/ przynajmniej ja nie widzę ;P

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

25.03.2010 17:53    #3445     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
[quote=parachutes]A fizjoterapeuci nie byli tylko od leczenia i przewidywania długości kontuzji?[/quote]

Naturalnie - jest to ich główne zajęcie, ale kiedyś wyczytałem, ze mają też wpływ na podatność na kontuzje. O ile mnie pamięć nie myli to w CM 4 do reżimów treningowych można było nawet dodać Fizjoterapeutę, co jednoznacznie wskazywało na ich wpływ na zdrowych zawodników. Zresztą empirycznie stwierdzam (ale nie dotyczy to FM 2010 tylko kilku poprzednich), że dobry Fizjo robi różnicę.

Jeśli nawet nie mam racji, to od wiedzy Fizja na pewno zależy prawdopodobieństwo odnowienia się kontuzji, a to już ma bezpośredni wpływ na ilość kontuzji w ciągu całego sezonu. Ja zawsze szukam jak najlepszych ludzi na to stanowisko, i to tylu, ilu zarząd pozwala. Może dlatego u mnie jak na razie na 10.3 ilość kontuzji jest "realistyczna" jak napisałem wyżej.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

22.03.2010 22:44    #3446     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
[quote=Hryniu]Oczywiście, że to co robię sam nie musi być idealne, ale na tym treningu jadę od wersji 08 i nie było nigdy takich problemów.
[/quote]

10.3 w niektórych obszarach dokonał poważnych zmian, dlatego polecam jeszcze raz podejść do tematu treningów. Ja mam taktykę, która lepiej lub gorzej, ale spisywała się od FM 2006, a tu nagle jest do niczego.

Albo wzrok mnie myli, albo nikt jeszcze nie napisał o Fizjoterapeutach. Nie zdążyłem jeszcze tego zaobserwować na 10.3, ale jakość "psysia" miała zawsze duży wpływ na kontuzje. I, z tego co wiem, nie zależy to tylko od jego medycznych zdolności, ale również od tych samych atrybutów, które są ważne u trenerów (determinacja itd). Poszukaj jakiegoś o reputacji światowej - mam nadzieję, że choć trochę się poprawi :)

Powodzenia!
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

22.03.2010 17:08    #3447     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
Klik!

Jak widać nie brak kontuzji, jednak większość wynika z ostrej gry jaką nakazuje mojemu zespołowi i bardzo ciężkiemu treningowi. Mimo to efekty są widoczne (4:1 z Pireusem, 0:0 z Barcą- na wyjeździe).

Sprawdź lepiej to jaki styl odbierania piłki i pressingu nakazujesz Twoim patałachom.
#TeamTyniec

N-Dubz Partyzant

21.03.2010 14:09    #3448     Sufler - Porady do gry - Trener / Atak czy Taktyka ?
Wiem ze jest inny dzial od tego jednak pytam tutaj bo mam jeszcze inne pytanie.

1. Czy zna ktos trenera od ataku 5 gwiazdek ? Ewentualnie 4,5 ( ** Prosze nie mylic Strzalu od Ataku, bo od Strzalu znam wielu 4,5 ** )
2. Patrzac na gre zespolu zobaczylem, iz moj zespol prawie co mecz zdobywa 1-2 bramki ze spalonego.

Strzaly - trening strzalow
Taktyka - Dobre ustawienie sie na boisku, nauka taktyki itd...
Atak - Wypracowywanie ataku.

Jednak co jest odpowiedzialne za strzelane bramki ze spalonego ? Atak czy Taktyka ?

Prosze o odpowiedz dzieki.

PS. Wiem ze trenerow mozna wyciagnac z jakiegos edytora jednak ja nie potrafie sie nim obslugiwac... xd

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
21.03.2010 12:29    #3449     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Reputacja klubu będzie się podnosiła adekwatnie do twoich osiągów czy to w lidze krajowej czy to na szczeblu pucharów europejskich. Punkty reputacji raczej nie rosną tylko jednego konkretnego dnia w roku tylko po trochę się podnoszą w zależności oczywiście od tego jak grasz i jakie wyniki osiągasz Twoim klubem.

Zwycięstwa w lidze mistrzów z faworytami do tytułu, Twoje awanse do kolejnych etapów LM czy też pucharu UEFA (w FM07 jeszcze on istnieje) lub też zdobywanie mistrzostwa krajowego lub np spektakularne transfery zwiększa twoją reputację. Generalnie czym więcej sukcesów tym większa robi się reputacja Twojego klubu.
Dbaj też o rozwój obiektów treningowych i młodzieżowych bo klubowi z globalną reputację nie przystoi mieć słabo rozwiniętego zaplecza :)

Hryniu Partyzant

20.03.2010 12:13    #3450     Sufler - Porady do gry - Nowa łatka usłana kontuzjami??!
Oczywiście, że to co robię sam nie musi być idealne, ale na tym treningu jadę od wersji 08 i nie było nigdy takich problemów.

Zresztą nadal nie ma. Bo zachodzi pewna nieścisłość w naszej dyskusji. Liczba kontuzji z treningów jest dla mnie jak najabrdziej przyswajalna. Jest ok.

Ale 3/4 z urazów mojej drużyny to wynik samego meczu. I trochę zbyt często łapia urazy podczas gry. Poza tym nowy patch jest świetny. Tylko tyle.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.