Wyniki wyszukiwania dla: gra

Proletariat

21.07.2004 04:22    #80101     Sufler - Porady do gry - Problem z grą
Mam duży problem z grą. Musiałem niestety sformatować sobie twardego i oczywiście, gdy wszystko sobie poinstalowałem przyszedł czas na CMa. Spotkała mnie przykra niespodzianka, bo gra sie odpala i niby nic, ale w momencie, gdy proponuje jakiemus zawodnikowi kontrakt, a potem naciskam continue gra wychodzi mi do Windowsa:( Wie ktos moze jak to "naprawić"? Z góry dzięki!

david Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.07.2004 23:27    #80102     Sufler - Porady do gry - Sukces! Niech żyje Wisła!
sory to nie pytanie ale musze sie pochwalić (może nie jest za bardzo czym w porównaniu do innych ) KURKA WYGRAŁEM PUCHAR UEFA WISEŁKĄ KRAKÓW W 2. SEZONIE. ale ulga

sory że wam przeszkadzam.....................yo

Proletariat

20.07.2004 18:56    #80103     Sufler - Porady do gry - defensywny i kreatywny
znalazłem zarąbistego koreańca (nie pamiętam nazwiska ale gra w reprezie- polecam )

nawciarz Partyzant

20.07.2004 13:43    #80104     Sufler - Porady do gry - defensywny i kreatywny
Ja też gram Wisłą i od kilku sezonów defensywnym pomocnikiem jest Emanuel Ekwueme nie potrafili go wygryśz ze składu Kukiełka, Tomas Galasek i Sylvain Legwinsky

Proletariat

18.07.2004 12:01    #80105     Sufler - Porady do gry - generowanie wyników
Ja grałem tysiące razy ten sam mecz z tym samym przeciwnikiem, sejw miałem tuż przed meczem, więc składy, pogoda, morale, itp. były takie same, no może ciut inna pogoda, ale to nie robi różnicy. Otóż wyniki, rzecz jasna, były za każdym razem różne, a związane jest to z tym, że na wynik ma wpływ czynnik losowy. Oczywiście po uwagę jest branych wiele rzeczy, ale nie dycydują one o wyniku, ale o prawdopodobieństwie danego wyniku. Żeby było jaśniej, np. gra Wisła z Hutnikiem, Wisła wygra 9 meczy na 10, ale gdy powiedzmy morale zawodników Wisły jest słabe to Wisła wygra już tylko 8 meczy na 10, to samo odnosi się do innych reczy, jak forma, kondycja zawodników, itp. Natomiast o tym dlaczego dana drużyna ma wygrać 9 meczy na 10 decyduje taktyka, trening, umiejętności zawodników jednej i drugiej drużyny i jeszcze kilka mniej ważnych aspektów gry. Podsumowując, dany mecz może się w tych samych warunkach zupełnie inaczej potoczyć, a decyduje o tym los. Podam przykład, mecz Kaiserslautern- Bayern, rozegrałem mecz w tych samych warunkach(składy, morale, itp.) 10 razy, za każdym razem padł inny wynik, wyniki to graniczne to 4-0 dla Kaiserslautern i 3-0 dla Bayernu, mimo, że nie było żadnych kontuzji, czerwonych kartek, ani zmian taktyki. Tak wieć w ceemie wszystko się może zdarzyć.

Proletariat

18.07.2004 11:44    #80106     Sufler - Porady do gry - wing back i inne takie
Prosta sprawa. Wing back to boczny defensywny pomocnik tzn., że najlepiej go ustawić tuż przed linią obrony tylko, że na boku, jeżeli wysokie wing back ma obrońca to strzałki mu raczej nie należy dawać (chyba, że do tyłu), a jeżeli pomocnik to strzałka jest jak najbardziej wskazana, a jeśli np. twój wing back umie grać też jako forward to możesz mu dać strzałkę do samego końca, wtedy będzie biegał niemal od linii do linii. Jeśli chodzi o zmianę stron to to nie ma z tym nic wspólnego. Zawodnicy zmieniają strony w zależności od sytuacji na boisku, a nie od tego czy są wing back albo czy lubią grać na danej stronie. To nie jest tak, że np. prawego pomocnika wstawisz na lewą flankę to on będzie zmieniał stronę na prawą, to nie ma z sobą nic wspólnego, zawodnik zmienia pozycję wtedy , gdy wymaga tego sytuacja.

david Partyzant

15.07.2004 22:58    #80107     Sufler - Porady do gry - co ustawić obrońcom
prosze o rady co ustawiać w poleceniach indywidualnych środkowym obrońcą. Mam na tej pozucji Fardinanda i domizziego(ew.mceveley) i nie grają najlepiej. często żle kryją a jak im zmienie krycie z ind. na strefe to jeszcze gożęj. HELP

Behemot Młody aktywista

15.07.2004 14:52    #80108     Sufler - Porady do gry - wing back i inne takie
Ale jak takiego obrońcę wahadłowego wykorzystać? (przyznam też, że wskaźnik wing back=20 mają u mnie również pomocnicy) - czy to oznacza, że taki koleś sam mi będzie zmieniał stronę, na której gra podczas meczu (zauważyłem coś takiego w trakcie gry - Rogalski (O P) potrafi zacząć grać na lewej, a Bednarz (O PLŚ) ustawiony na lewej - schodzi wtedy na prawo :))
Czy może jakimiś strzałkami tu by trzeba popracować?
Pytanie nadal otwarte - jak wykorzystać to, że kilku graczy ma wing back=20?

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
15.07.2004 07:58    #80109     Sufler - Porady do gry - generowanie wyników
Przypuszczam, że grałeś ciągle tym samym składem i taktyką. Hm...Zagrałeś pierwszy mecz, to przeciwnik miał inny skłąd niż w drugim (może przytrafiła się przed meczem jakaś kontuzja podstawowego zawodnika). Rozumiesz, skład przeciwnika może się zmienić. Po drugie wpływ ma pogoda, ale raczej mały (często dzięki niej łapie się kontuzje).

chromus Partyzant

14.07.2004 15:30    #80110     Sufler - Porady do gry - generowanie wyników
Czy orientuje się może ktoś w jaki sposób generowane są wyniki meczów w CM. Co jest brane pod uwagę. Kiedyś poświęciłem troszkę czasu i jeden mecz zagrałem kilka razy. Wyniki były różne. I remisy i porażki i wygrane. Ciekaw jestem jak to wygląda,
FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.