Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Wueseu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Może nie jestem ekspertem ale.... napewno szybkie centry z rozgrywaniem piłki do przodu i podaniami w pole karne przy 1 napaastniku i 2ch schodzących skrzydłowych - 1 grajek nie wiele zdziała w polu karnym, stąd schodzący skrzydłowi do pomocy. Stawiałbym na bezpośrednie zwłaszcza, że grasz Brazylią więc zarówno podania, jak i technika są na dośc wysokim poziomie. Ja osobiście gram 4-1-2-2-1 wiec 4 defensywna,defensywny pomocnik, 2ch srodkowych - jeden odbierajacy pilke, drugi rozgrywajacy, 2 skrzydła schodzące do środka i Lis pola karnego aale ja nie gram takimi potęgami ;) filozofia...różna, zależy od przeciwnika, stawiałbym na ofensywną i kontratak.

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
Słuszny wybór, Stefan - Leningrad to naprawdę fachowa marka i troszkę nawet żal, tak tak niedoceniony zespół u nas ;). A utwory które wybrałeś - bardzo dobre, choć ja w sumie nie znam ich kiepskich kawałków ;).

Żeby zostać w klimacie ze wschodu, choć tym razem "poważnym", balladowym brzmieniu:

A żeby nie było zbyt poważnie, ponownie "Tiger Lillies"

Tylko się nie obrażać na rysuneczek z okładki ;).

A żeby nie było, że nie słucham naszych wspaniałych utworów z Polski - proszę bardzo. Prześwietni chór męski Dana - cześć ich pamięci!

Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

stefan1984 Młody aktywista

Posłuchałem sobie tego zespołu Leningrad, co go Zachi wcześniej cytuje, i to mi się podoba najbardziej:

oraz to:

Goffer Partyzant

Witam chciałbym stworzyć taktykę, która będzie się opierać na szybkiej grze z kontry i podaniach po ziemi od nogi do nogi. Gram teraz reprezentacją Brazylii i ustawiam piłkarzy w formacji 4-2-3-1, ponieważ uważam, że jest to najlepsza formacja do takiej gry, jednak nie wiem co robić dalej. Obecnie ta gra wygląda brzydko i wygrywamy na prawdę "fuksem", nie wiem czy ustawić podania krótkie czy bezpośrednie do takiej gry i jaka filozofia najbardziej się nadaje. Czekam na wasze sugestie.

dziobson Partyzant

10.07.2014 18:12    #10385     Football Manager - Ogólna dyskusja - Który FM?
[quote="Wueseu"]Witam, od zawsze starałem sie grać w najnowszą wersje serii jednak zawsze kupowałem nową gre na "wejściu" a więc zaraz po premierze w Polsce. Tym razem jednak miałem dłuższą przerwę stąd nie kupuje 14stki na kilka miesięcy przed wejściem 15stki stąd gram w 13stkę.
FM 13 przyznam, że nie specjalnie mi sie podoba, głównie ze względu na silnik meczowy, który z tego co zauważyłem premiuje zespoły grające środkiem pola, ja zaś preferuje szybkie centry ze skrzydeł do jedynego napastnika ;)

Zmierzając do sedna, który FM Wam najbardziej przypadł do gustu, do którego macie największy sentyment i kariery w których cześciach najlepiej wspominacie?:)[/quote]

Ja również gram w FM 13 i uważam, że to ta wersja jest najlepsza. Bardzo fajna była jeszcze '12 i '10 ale to '13 najbardziej przypadła mi do gustu i to w tej wersji prowadziłem swoje najdłuższe kariery.

Co do premiowania zespołów, które grają środkiem pola to chyba nie do końca bym się z tym zgodził, przynajmniej ja niczego takiego nie zauważyłem. Moja stała taktyka to 4-4-2 z dwoma środkowymi pomocnikami i dwoma skrzydłowmi. I jakoś nie zauważyłem aby taka taktyka nie przynosiła zamierzonego efektu. Obecnie mam 4 sezon w Monaco i ze względu na ograniczenia finansowe (niestety sugar daddy nie jest tak chojny jak być powinien) i kadrowe wybrałem taktykę 4-2-3-1 z wysuniętym Falcao. I w tym wypadku mimo, że Falcao bardzo dobrze gra głową to nakazałem moim skrzydłowym schodzić do środka (nie lubię bezsensownych wrzutek na palę tym bardziej, że w polu karnym jest jeden gość) i starać się dawać więcej prostopadłych piłek za obrońców i w sumie ta taktyka się sprawdza. W pierwszym sezonie zająłem drugie miejsce, w drugim i trzecim zdobywałem mistrzostwo. Obecnie mam czwarty sezon, jestem liderem z 2 pkt przewagi na Lyonem i 3 pkt nad PSG. I co ważne, w końcu udało mi się wyjść z grupy LM mając za rywali takie drużyny jak Barcelona, Milan czy PSV. Mało tego, awansowałem z pierwszego miejsca z dorobkiem 15 punktów, jedyna porażka to wyjazd na CN i bęcki 0:3 od Katalończyków jednak zrewanżowałem im się u siebie wygrywają 4:2 :)[/quote]

[quote="Wueseu"]Też mi sie wydaje ze '12stka była najfajniejsza i myśle ze właśnie do niej wróce bo fm 13 jakos mi nie pasuje. Wiem, że była też wersja gdzie Juventus zaczynał grę w Serie B (degradacja za korupcje bodajże, bo napewno nie spadł:D) i z tego co pamietam, w tą wersje też sie fajnie grało tylko nie pamiętam już jaki miała numerek :) a kim graliście jakoś dłużej w '12stke?[/quote]

Moja najdłuższa kariera to Arsenal i jakieś 11 sezonów, potem się znudziło :)

Wueseu Partyzant

10.07.2014 17:18    #10386     Football Manager - Ogólna dyskusja - Który FM?
Też mi sie wydaje ze '12stka była najfajniejsza i myśle ze właśnie do niej wróce bo fm 13 jakos mi nie pasuje. Wiem, że była też wersja gdzie Juventus zaczynał grę w Serie B (degradacja za korupcje bodajże, bo napewno nie spadł:D) i z tego co pamietam, w tą wersje też sie fajnie grało tylko nie pamiętam już jaki miała numerek :) a kim graliście jakoś dłużej w '12stke?

Robsson93 Partyzant

10.07.2014 14:22    #10387     Football Manager - Ogólna dyskusja - Który FM?
[quote="Bobilo"]Najlepszy Fm 12 :D ! Przynajmniej według mnie, grałem też w 11 i 13, ale do tego FM najchętniej wracam, przede wszystkim uniwersalny silnik meczowy bez żadnych głupich błędów, nie taki stary. 11-nastka była dla mnie za prosta, aczkolwiek bardzo miło ją wspominam (kariera PSG z resztą pierwsza w życiu ;) ). FM 13 ładny interfejs, przynajmniej dla mnie, ale poza tym nie za bardzo grywalny ;)[/quote]

Popieram. Też gram w wersję oznaczoną numerem '12 i nie narzekam, bardzo fajnie się gra. Z wcześniejszych to może jeszcze '10 albo wspomniana tu przez kogoś '07. ;)

Bobilo Partyzant

10.07.2014 13:45    #10388     Football Manager - Ogólna dyskusja - Który FM?
Najlepszy Fm 12 :D ! Przynajmniej według mnie, grałem też w 11 i 13, ale do tego FM najchętniej wracam, przede wszystkim uniwersalny silnik meczowy bez żadnych głupich błędów, nie taki stary. 11-nastka była dla mnie za prosta, aczkolwiek bardzo miło ją wspominam (kariera PSG z resztą pierwsza w życiu ;) ). FM 13 ładny interfejs, przynajmniej dla mnie, ale poza tym nie za bardzo grywalny ;)

Wueseu Partyzant

10.07.2014 12:57    #10389     Football Manager - Ogólna dyskusja - Który FM?
Witam, od zawsze starałem sie grać w najnowszą wersje serii jednak zawsze kupowałem nową gre na "wejściu" a więc zaraz po premierze w Polsce. Tym razem jednak miałem dłuższą przerwę stąd nie kupuje 14stki na kilka miesięcy przed wejściem 15stki stąd gram w 13stkę.
FM 13 przyznam, że nie specjalnie mi sie podoba, głównie ze względu na silnik meczowy, który z tego co zauważyłem premiuje zespoły grające środkiem pola, ja zaś preferuje szybkie centry ze skrzydeł do jedynego napastnika ;)

Zmierzając do sedna, który FM Wam najbardziej przypadł do gustu, do którego macie największy sentyment i kariery w których cześciach najlepiej wspominacie?:)

bartazel91 Partyzant

Masz na myśli sterowniki od grafiki? Ok, spróbuję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution