poziom trudności

Ciuki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2006, 16:52    Pytanie
Czy odnieśliście jakieś skukcesy w fm 2007 jakimiś slabymi klubami?? Bo ja za zadne skarby nie moge!! W fm 2006 grało mi sie o wiele przyjemniej, a tu mam wrazenie ze grając słabszym klubem jest się z góry skazanym na poraszkę... Próbowałem wiele taktyk(ale nie w jednej grze)
mam dobrych trenerów, dobre reżimy treningowe, niezłych grajków jak na slabe kluby, a mimo to w najwyrzszych klasach rozgrywkowych dostaje zawsze po dupie:/ Rozumiem że można przegrywać ale żeby na kilkanaście meczy zdobywać 1pkt no to chyba lekka przesada. Co o tym sądicie, może to ja robie coś źle??

veron3 Partyzant

0
17.12.2006 00:09    #10
gra jest tak samo latwa jak poprzedniczka i nic w tej kwestii sie nie zmienilo spokojnie mozna stosowac treningi taktyki z FM 2006 a roznicy ja przynajmniej nie widze i szczerze powiedziawszy jestem troche rozczarowany

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
17.12.2006 00:12    #11
Po prostu nie da rady jechać cały czas na tej samej taksie :] Trzeba ją modyfikować odpowiednio do przeciwnika i mieć szczęście! przede wszystkim...
A to, że gierka jest trudniejsza jednak mi odpowiada - nawet bardzo :) Chociaż ostatnio jojczyłem - nawet na łamach suflera - na niecelne strzały (15 oddanych wogóle z czego 2 celne :]), ale poźniej skapnąłem się, że to odpowiednik takiego 'spadku formy' tudzież 'dołka formy' w rzeczywistości. I też zrozumiałem, że w takich okresach remisn nawet z outsiderem(!) jest sukcesem...

Pozdro dla wszystkich wirtualnych menedżerów! Nareszcie FM jest poważnym wyzwaniem! :)

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.12.2006 00:45    #12
Powiem tak.
Nikt za ciebie w managera nie bedzie gral, a jak gra jest dla ciebie za trudna to zacznij grac w CMa. Nie kazdy potrafi grac w tą grę.Wg. mnie nie jest przyjemnoscia ciagle wygrywanie, tylko realistyczne podejscie do tej sprawy jakie tworcy gry nam zapewnili. Nie zrobisz w 3 sezonu z beniaminka drużyny wygrywającej LM czy PUEFA.
Próbowałbym zmienić taktyke, pozmieniac pilkarzy, opieprzyc ich, zrobic spotkanie z kapitanem. Jest wiele mozliwosci, a z pewnoscia niektore z nich sa opisane w poradniku dolaczonym do gry.

SyZtem Przodownik pracy

0
17.12.2006 01:04    #13
Dokładnie, takie wygrywanie jest za nudne.. W 2k6 szybko mi sie nudziły kariery klubami typu Wigan, St.Pauli czy Marsylia, bo po kilku sezonach wygrywałem nimi LM x razy pod rząd. W 2k7 cisnę już 4 sezon West Hamem i co rok mam inne wyniki, raz lepsze-raz gorsze.. Mi to sprawia radoche

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
17.12.2006 08:41    #14
hm...w kwestii różnic między FM07 a FM06, pojęcie "trudniejsza" zastąpiłbym pojęciem "bardziej złożona". Po prostu nie można liczyć na to, że sie bezposrednio przeniesie FM06, zaimportuje taktyki, treningi i bedzie tak samo. Przede wszystkim silnik taktyczny się zmienił, i trochę trzeba pokombinować, aby go wyczuć. Poza tym (co mi się najbardziej podoba) nowego ustawienia/składu zespół sie uczy, przez co nierzadko miałem sytuacje, że "niby" się wzmocniłem między sezonami, a grałem gorzej niż przed wzmocnieniami i na wiosnę dopiero łapałem wiatr w żagle i zaczynałem gonić rywali (nazywam to "syndromem Smudy";). I też czasem było tak, ze nie wiedzieć czemu remisuje u siebie z ostatnią druzyną w lidze. Podejrzewam, ze jak juz "rozkminię" schematy to znowu bedzie łatwo i przyjemnie, no ale to przeciez o to chodzi, żeby się pomęczyć w rozkminianie :)
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

mistrzart Partyzant

0
17.12.2006 10:15    #15
cierpliwosc i wieloletnia przebudowa zespolu- wkoncu nie odrazu Rzym zbudowali :D

Robi2009 Młody aktywista

0
17.12.2006 10:24    #16
A ja mam coś dziwnego.... Kiedy gram mecz i przełączę się z FM'a na np. przeglądarkę (gram w trybie okienkowym), to najczęściej wtedy moi grajkowie coś strzelą, albo czasem anwet zdążą wygrać mecz, a kiedy siedzę wlepiony w grę cały czas... albo posucha, albo w plecy :/ Czyżby moi piłkarze byli wtsydliwi i nie lubili jak się patrzy na ich wyczyny?
There's nothing to fear except the fear itself

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution