Zagrania/Atrybuty/Nauka

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.12.2007, 15:42    Pytanie
Elo :)

1)czy zawodnik morze stracić ulubione zagrania ? - podejrzewam że tak np.Brozinho - miał coś o cofaniu sie po piłkę ... a teraz gdzieś to znikło ... zauważył ktoś podobną sytuację ?

2)dlaczego nie każdy dobry zawodnik np.Tymoschuk jest dobrym nauczycielem dla innego zawodnika? gdy po jakimś czasie czytamy zawodnik "XY nie wiele mnie nauczył" + konflikt osobowości = i niesnaski w drużynie ... mógł by ktoś to rozwinąć?

3)czy młody zawodnik uczący sie od weterana grającego na innej pozycji niż on sam ma jakikolwiek sens ?

4)czy nauczy się ulubionych zagrań od takiego weterana ? (grającego na innej pozycji)

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
14.12.2007 15:48    #1
1. no jezeli tobie zniklo to znaczy, ze moze sie cos takiego stac, bo bug to glupie wyjasnienie
2. poniewaz moga miec odmienne osobowosci, np. jeden zawodnik moze byc agresywny, a drugi moze miec taka cicha nature. to pisze w zakladce osobiste w profilu pilkarza. tam jest osobowosc, np zrownowazony.
3. oczywiscie, ze ma. w przyszlosci jak bedziesz chcial zawodnika wytrenowac na inna pozycje to juz bedzie mial jakies doswiadczenie, a poza tym to duzo atrybutow psychicznych rosnie podczas nauki.
P.S.
ten brozinho to dobry jest? bo domyslam sie, ze to brazylijczyk.
4. raczej nie, bo sam zawodnik powinien miec ulubione zagrania, a nie zagrania nauczyciela.

Użytkownik uznał post za pomocny

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2007 15:50    #2
1)Nie wypowiadam się, bo nie wiem. Ale skoro sam to zauważyłeś to wygląda na to, że tak
2)Młody gracz niewiele się nauczył, bo nauczyciel jest po prostu inny mentalnie np. mało ambitny (lub za bardzo). Ty np. kolegujesz się z osobami, które pewnie są trochę podobne do Ciebie. A oni mogą mieć inne charaktery i za sobą nie przepadać, rozumiesz? Możesz sprawdzić charakter chyba w zakładce piłkarza "ogólne".

3) Jak mają podobną osobowość to junior moim zdaniem może sobie trochę polepszyć cechy mentalne.

4)Wg mnie jest to możliwe ale musiałby się uczyć dość długo.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
14.12.2007 15:50    #3
1)nie spotkalem sie nigdy z takim czyms, u mnie w roku 2010 Ronaldinho mimo ze gral w Alaves w drugiej lidze hiszpanskiej zatrzymal wszystkie te swoje 'magiczne' umiejetnosci ;)
2) nie
3) szczerze w to wątpie.

dawid190 Młody aktywista

0
14.12.2007 15:50    #4
1-taak,to zależy też jakie mu dasz polecenia taktyczne..
2-np.bo tymoschuk moze miec inne cechy charakteru niz jego uczeń
3-nieee ma żadnego SENSU (!)
4-zalęzy czy zaznaczysz opcje "mentora"tam jest ,że wiele by sie nauczył naśladując XX..jeżeli to odznaczysz to taaak

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
14.12.2007 15:50    #5
1) Chyba tak. Wiem, że można to edytować w FM data editor i w FMM. Myślę, że ewentualna strata mogłaby być zwiazana z preferowanym przez nas stylem gry i taktyką.

2) Zależy to od ukrytych atrybutów (obrazek, chyba od tych)

3) Ma. Może zyskać cechy mentalne oraz chyba te z obrazka.

4) Trudne pytanie. Według mnie tak ale tylko tych nie związanych ze stylem gry np. dyskutowanie z sędziami itp.

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

k-u-b-a1 Przodownik pracy

0
14.12.2007 15:51    #6
yyy pomylka mala powinno byc:
3)nie
4)szczerze w to wątpie.

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2007 15:52    #7
Osobiste, nie ogólne.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
14.12.2007 15:52    #8
Chyba zapomniałem o obrazku. Nadrabiam zaległości.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2007 16:00    #9
@darek.fm@onet.eu

hehe widzę stoisz na bakier z rodzimą ligą Brozinho - to Paweł Brożek ...

a co do tego konfliktu osobowości to specjalnie staram sie wybierać zawodników o podobnej naturze, tylko coś mi słabo wychodzi ...:/
dałem aby w.w Tymoschuk - DP -(osobowość - przywódca), uczył zawodnika - DP- określanego jako podobnego typu co tymoschuk (osobowość - profesjonalista) - i teraz mam problem, po tej nauce wyszła taka zadyma w drużynie, że będę zmuszony sprzedac kogoś z tej dwójki

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution