[quote="druid78"]Tia, poczytać...
W tym właśnie cały problem z Linuksem. Gdybym miał czas i ochotę sobie czytać, to stawiałbym Archa, albo pozostał przy Debianie, a nie instalował Ubuntu i pochodne, które od dawna deklarują pełną przyjazność użytkownikowi nie chcącemu bawić się z bashem, zanim będzie mógł coś sensownego odpalić. Nie wątpię, że Steam i FM-a idzie odpalić bez grzebaniny, ale widać nie na moim GF 7600GT. Steam, aby w ogóle ruszyć woła o stery własnościowe NVidii w wersji, której jeszcze nie ma w repo. Przez pierdzielenie się spod wyłączonych X-ów ze skryptem instalującym przechodziłem już wielokrotnie w Debianie i wyniki były różne, w zależności od zgodności nagłówków jądra czy bibliotek GTK.
Kiedyś rozwiązywanie problemów (generujących kolejne problemy) nawet mnie bawiło i sprawiało satysfakcję. Dzisiaj wolałbym po prostu siąść po pracy jak człowiek i odpalić ulubiona grę, a nie rozkminiać znane i mniej znane zagwozdki od programistów i deweloperów Linuxa.[/quote]
Zawsze możesz wrócić do windowsa

Jeśli chodzi o sterowniki nvidii (sam mam nvidie) to pierwsze słyszę żeby steam wymuszał konkretną wersję sterownika (sam mam nie najnowszą a problemów nie ma). Rozumiem że przeczytałeś i spróbowałeś sposób ze strony którą podałem? Dziwne że z jedna z najpopularniejszych dystrybucji ma takie problemy ze steamem zważywszy na to że na stronie steama jest polecane ubuntu
Najnowsze posty