Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

AlChemic_ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam pewien problem, ktoś pomoże?

Na wstępie pragnę uspokoić kolegów po fachu i zaznaczyć, że posiadam oryginalną serię Football Managera, a błąd z którym się teraz zmagam jest pierwszym takim w moim życiu. W FM2011 miałem troszkę podobny, ale ominąłem go dzięki wielowątkowym zapisom gry, posiadałem kilka plików zapisu, stąd też, jeśli w jednym wkradł się błąd, to odtworzyłem inny. Teraz mam poważny problem, po bodaj sezonie moje zmagania były zapisane w jednym pliku, który napotkał błąd. Muszę też zaznaczyć, że nie eksperymentuje z tą grą, jedynie wgrywałem godła klubów i zdjęcia zawodników, to tyle. Rozgrywka jest czysta jak łza, jednak brud wdarł się po kilku nieudolnych zapisach (czasem siadał laptop, lub wywaliło korki). Tak czy owak stanąłem przed błędem nie do zatrzymania, daje ku potwierdzeniu screen shota z błędem -> http://www.picsh(...)l/380145

Błąd jest na tyle dziwny, że włącza się w jednym momencie czasowym, przed meczem z Evertonem. Gram jako manager Chelsea, choć zacząłem z 3 ligowym zespołem Cremonese z Ligi Włoskiej. Nie mniej jednak ten czas, który przesiedziałem jest wart zapamiętania, a nie chciałbym go stracić w ten okrutny sposób, toż to prawie 8 lat w FM.

Prosiłbym was o pomoc z tym błędem, jeśli ktoś wie jak to załatać, co zrobić, to proszę pisać. Jeśli nikt nie będzie miał żadnego pomysłu, to cóż. Pozostanie mi rozegrać ten sezon jeszcze raz. Sam też będę próbował.

djperson Partyzant

04.11.2013 19:43    #4222     Sufler - Problemy techniczne - Fm 2014 Osiagniecia
nikt nie ma podobnego problemu bądź nie zna przyczyny ??

Shrek Partyzant

Ściągnąłem z jednej ze stron o FM logopack dla klubów Europy, niestety wśród nich były herby tylko polskich klubów, które w zeszłym sezonie były w I lidze i wyżej ( a może był to logopack przeznaczone do wersji FM 2013?)

W każdym razie chcąc mieć wszystkie herby z grywalnych klubów polskich ( także te po dodatku, od Bartekr), ściągnąłem plik z cmrev: http://www.cmrev(...)rd_.html

Niestety, loga mi się nie pokazują.
Jeżeli usunę herby ze starego megapacku - zostają tylko herby gry (takie typowe tarcze etc), a nie wyświetlają się te ze cmrevowskiego.

Czy problem może leżeć w tym, że standardowa lokalizacja nie jest na dysku C, tylko na innej partycji i plik config, nie daje rady? Jak działą dokładnie plik config ?? Jak go przerobić pod siebie ??

Czekam na odpowiedź.

robal15 Młody aktywista

[quote="maciejgluszek"]Gram dalej bo ogólnie gra w porządku.

Irytuje mnie jednak co innego. Konkretnie odpowiedzi Milesa z SI na krytykę graczy. Sprowadza wszystko chyba do robienia idiotów z ludzi. Również na moje uwagi stwierdził, że jeśli potrzebuję pomocy z taktyką to żebym zapytał na forum. Gdy mówię, że to nie taktyka tylko bugi, to mówi, że potrzeba czasu, żeby zapoznać się z nowymi schematami w grze.

Trochę robienie sobie kpiny, bo z jednej strony pouczanie graczy, że nie potrafią stworzyć taktyki, że trzeba się przyzwyczaić a nie zwalać na błędy a z drugiej strony na forum pracownicy SI odpowiadają na zgłaszane problemy pozytywnie (że bugi są) i że są w trakcie pracy nad poprawkami.

Udawanie, że problemów nie ma ich nie wyeliminuje[/quote]

Hehe. Mnie tak samo potraktowali, więc się nie martw. Jeśli można wiedzieć, to o czym napisałeś?

W moim przypadku zgłosiłem buga związanego z intensywnością treningów. A polega on na tym ,że zawodnikom nie da się ustawić wysokiego ogólnego i indywidualnego treningu (w EfeMie 13 dało się). Po pewnym czasie zaczynają jęczeć. Napisałem, że moja drużyna składa się z profesjonalnych zawodników oraz, że na trening narzekają osoby z osobowością: ambitny, profesjonalny itd. Nie zgadniesz, co mi odpisali:D Gościu powiedział mi, żebym zatrudnił zawodników z lepszą osobowością, lol. Przecież mam takie osoby w składzie. On chyba w ogóle moich wypocin nie przeczytał, tylko spojrzał na nazwę tematu. To ja napisałem mu, że przeprowadziłem mały eksperyment. Zatrudniłem się w Realu, ustawiłem ogólny i indywidualny trening na wysoki i wziąłem 2 miesięczny urlop. Po powrocie nawet Ronaldo bym niezadowolony z obciążenia treningowego. No i po tym poście zostałem olany. A bardzo mi na tym zależy, bo teraz młodzież mi się powoli rozwija.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

maciejgluszek Partyzant

Gram dalej bo ogólnie gra w porządku.

Irytuje mnie jednak co innego. Konkretnie odpowiedzi Milesa z SI na krytykę graczy. Sprowadza wszystko chyba do robienia idiotów z ludzi. Również na moje uwagi stwierdził, że jeśli potrzebuję pomocy z taktyką to żebym zapytał na forum. Gdy mówię, że to nie taktyka tylko bugi, to mówi, że potrzeba czasu, żeby zapoznać się z nowymi schematami w grze.

Trochę robienie sobie kpiny, bo z jednej strony pouczanie graczy, że nie potrafią stworzyć taktyki, że trzeba się przyzwyczaić a nie zwalać na błędy a z drugiej strony na forum pracownicy SI odpowiadają na zgłaszane problemy pozytywnie (że bugi są) i że są w trakcie pracy nad poprawkami.

Udawanie, że problemów nie ma ich nie wyeliminuje

Marecki_LDZ Partyzant

[quote="DaroRUT"]Aha i są błędy tego typu: http://i.imgur.com/BcMNWF2.jpg[/quote]

Też taką sytuacje miałem, że przy remisie po 90 minutach, wyświetlało 2:1 dla przeciwników. Na szczęście po wyjściu z meczu, wszytko było już prawidłowo.

Tak samo mogę potwierdzić to co zaobserwowali inni mianowicie:
- ogromna ilość strzałów w meczu - w poprzednim FM liczba 20-30 strzałów na mecz osiągnąłem dopiero po kilku latach budowania drużyny gdy już występowałem w lidze mistrzów a w ekstraklasie rzadko ktoś sprawiał mi problem. Tutaj z kim bym nie grał to jest ponad 20/30 strzałów. Chociażby ostatnia porażka z Wisła 7-2 . Wisła oddała 37 strzałów, ja 12.
Wychodziło by na to że co by się nie działo 20% strzałów wpada do bramki.

piotrp504 Partyzant

hejka gram Napoli i u siebie też zauważyłem podobny problem że obrooncy jak by się nie chciało tyłka ruszyć i wybić piłkę w głąb boiska tylko wybijają na rzut rożny ostatnio też zauważyłem choć jeden przypadek że obrońca podał tak falernie piłkę brakarzowi a on sę stał i patrzył jak mu wbijają gola już myślałem że zawału dostane a muszę powiedzieć że mam obrońców klasy średnie a nawet bardzo dobrej min Oriol Romeu Sime Vrsajko ,Wallace ,Federico Fernadez ,Micah Ricards ( dwóch newgenów ) wszyscy na poziomie gry reprezentacyjnej to wina chyba silnika fm 13 może w 14 będzie lepiej choć ja na razie się wstrzymuję z zakupem co do radości grania zależny jakim zespołem się gra może Barceloną realem nie ma dużej radości ale ja swoim Napoli gram już okrągły rok i dalej mi sie chce a powiem że nigdy w żadnym fm nie wytrzymałem niż dwa sezony rada taka może może słaba znajdz klub który da ci satysfakcję z gry ja znalazłem i nie zamierzam kończyć chyba mnie wyleją
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

dzbanek Partyzant

03.11.2013 23:25    #4228     Sufler - Porady do gry - Zespół rezerw FM2014
Ten sam problem jest w lidze polskiej w fm 2014. Strasznie uciazliwe jest ciagle organizowanie sparingow, przydaly by sie ligi zespolow rezerw tak jak bylo w fm2013. :(

Lypton Partyzant

[quote="robal15"]
Jeszcze strasznie mnie irytuje to, że zawodnicy strzelają z zerowego kąta zamiast podać/dośrodkować. Może liczą na gola ala Jeleń. Ten trend chyba pojawił się w zeszłym eFeMie.[/quote]
Gorzej, że po takich strzałach te gole padają. Bramkarze mają problem z ogarnięciem krótkiego słupka. I to nie są farfocle, jak swego czasu Boruc z Armenią, który sądził, że przeciwnik zagra w pole karne, więc zrobił krok od bramki i się przeliczył - po prostu stoi typ przy słupku, a i tak puści strzał z prawie zerowego kąta, praktycznie sam sobie go wbijając. Taki gol się może zdarzyć, rozumiem, czasem nie zdąży się nóg złączyć, ale nie co mecz.

Kuciapa Partyzant

03.11.2013 21:57    #4230     Sufler - Porady do gry - Problem z junioramii
Czesc mam ciagle problem z juniorami zmniejszylem im tening do bardzi skabego a oni ciagle sa wypaleni. odpocznie tydzien pare dni jest dobrze i pozniej znow jest wypalony mam dobrych trenerow i jeszcze mam 2 trenerow specjialnie do sily i aerobika

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.