Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

sanki88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.05.2014 22:08    #10821     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
No tak, morale w tej grze jest chyba najważniejsze. Przesadzili z tym bardzo mocno. Ale wiecie co głównie decyduje o wyniku? Przypadek. Wczytywałem grę kilka razy przed tym samym meczem, wystawiałem ten sam skład, ta sama taktyka, te same rozmowy motywacyjne... wszystko ustawione za każdym razem identycznie. Wyniki pełna rozpiętość- od 4-2, przez 3-1, 1-0, 0-0 gdzie nie działo się dosłownie nic, ledwie kilka niecelnych strzałów, 0-2, 0-3 po 1-4. Czy jest w ogóle sens w to grać? Fajnie, że liczy się też- tak jak w rzeczywistości- zwykłe szczęście, jakiś przypadek. Ale jednak w danym dniu dyspozycja drużyny i konkretnych graczy na tle przeciwnika powinna być w jakiś sposób w miarę stabilna, a nie tak, że raz mój napastnik strzela 3 bramki i mój obrońca nie przegrywa żadnego pojedynku, a w następnym obydwaj mają ocenę poniżej 6.0. Rozumiałbym w tych meczach różnice jednej, dwóch bramek, czasem jakiś nieszczęśliwy remis po bramce straconej z przypadkowej kontry. Ale jak można ten sam mecz zagrać na 4-2 albo 1-4? Skoro wszystkim i tak rządzi przypadek to po co ustalać w ogóle taktykę, po co próbować rozpracować przeciwnika? Dajemy standardowe 4-4-2, staramy się utrzymać morale i kondycję tak jak do tej pory i podejrzewam, że wyniki byłyby niewiele gorsze.

hQ Partyzant

12.05.2014 20:55    #10822     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Miałem (i nie wiem czy nie mam dalej) tak przed momentem. Wszystko wygrywałem po kolei, pierwsze miejsce i 9pkt przewagi. Nagle jedna pechowa porażka i jakby wszyscy oduczyli się grać w piłkę, porażka za porażką. O ile odpadnięcie z przepakowanym Bayernem w LM wliczałem, o tyle porażkę 0-3 z Torino w Pucharze Włoch, następne porażki z Sampdorią, Catanią, Hellasem (POD RZĄD) są dla mnie niewytłumaczalne. Wszystkie porażki do zera. Oczywiście spadłem już na trzecie miejsce i dopiero teraz wygrałem mecz. Cholernie ważną rzeczą są morale, jak zawodnicy mają niskie morale to strasznie ciężko ich potem wyciągnąć z dołka.
Polska Gola

sanki88 Partyzant

12.05.2014 19:17    #10823     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
No i właśnie stało się. Po serii zwycięstw, gdy tylko ledwo doczołgałem się do miejsca gwarantującego grę w barażach o awans mój zespół nagle zapomina na którą bramkę trzeba strzelać. Po serii fatalnych wyników spadam na miejsce w środku tabeli i znów zaczynam wygrywać dopóki nie złapię kontaktu z czołówką. I tak w kółko. O co kur@@ jego mać może chodzić? Podobnie jak w przypadku ludzi piszących wcześniej- problem ten pojawia się już nie pierwszy raz, praktycznie za każdym razem, kimkolwiek bym nie grał i jak długo (mój rekord to 4 sezony prób wygrzebania się z 6 ligi angielskiej- po tym czasie dałem sobie spokój i zacząłem nową grę innym zespołem i oczywiście znów to samo. W każdym sezonie ten sam schemat.). Mój napastnik bije się o króla strzelców, a nagle ładuje po autach, pomocnik nie potrafi podać dokładnie na kilka metrów, obrońcy walą samobóje (zdarzyło się, że jeden zawodnik nawet 2 w jednym meczu), bramkarz wypuszcza prawie każdą piłkę z rąk.... no nie da się tak grać. Rotację stosuję, mam na każdą pozycję po 2 graczy. Zawodnicy zadowoleni z treningu, żadnych wiadomości na temat braków kondycyjnych czy przemęczenia u podstawowych graczy. Jak to możliwe, że coś robię i to świetnie działa przez 2-3 miesiące, a nagle, z dnia na dzień powoduje rezultat zupełnie przeciwny? Według mediów mam się bronić przed spadkiem, oczekiwania ustawiłem sobie na środek tabeli. Może te oczekiwania powodują w jakiś głupi sposób to, że zespół po osiągnięciu wyniku po prostu odpuszcza? Już nie wiem, szukam tej przyczyny po prostu wszędzie, byleby coś na ten problem zaradzić.

saiN Partyzant

12.05.2014 18:27    #10824     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
Jako przykład mogę podać styl gry Barcelony za Pepa Guardioli i ten niesamowity pressing na wszystkich piłkarzach a gdy piłkę dostawał bramkarz był on zmuszony do wybicia piłki co doprowadzało bardzo często do odzyskania piłki. Myślę że będąc przy piłce 60-70 % czasu gry mój zespół jest w stanie przez resztę czasu gry grać ostrym i wysokim pressingiem :)

Zymon Partyzant

Gram na łatce 10.3 . Właśnie próbowałem atletico ale obrona cała do wymiany a Napoli nie próbowałem . Właśnie taki klub z aspiracjami jakieś Napoli, Fiorentine, Seville bym sobie wziął ale który z tych drużyn z aspiracjami jest najlepsza ? (Man City i liga angielska odpada) a Napoli no cóż Cavaniego nie ma jest Lavezzi i Hamsik
)
był - będzie - jest zawsze IKS!

Zymon Partyzant

Wieczór jestem fanem Chelsea więc odpada ;D Na razie zacząłem Realem M. ale tylko tak by sobie pograć. próbowałem Lechem ale wyszła mi straszna padaka bo nawet taktyki nie umiałem ustawić . Chodzi mi o taki klub w którym nie będę musiał zaraz przemeblowywać składu oraz budować go od nowa.
był - będzie - jest zawsze IKS!

sanki88 Partyzant

12.05.2014 13:27    #10827     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
Jak się goni wynik to tak. Ale normalnie, przy satysfakcjonującym wyniku, nikt tak nie gra. Przynajmniej ja czegoś takiego nie widziałem. Poważnie chcesz żeby za każdym razem gdy obrońca poda bramkarzowi Twój napastnik próbował tę piłkę dogonić? Pokaż mi napastnika, który lata te kilkanaście metrów za każdym razem, od samego początku meczu. No ale możesz próbować ;) jak najbardziej wysunięta linia obrony, gra na spalone, nękanie rywali, krótkie krycie, styl gry bardzo płynny, mentalność szarża. I do tego ustawienia indywidualne i polecenia pressingu na obrońcach i bramkarzu rywala. Spróbuj napastników jako defensywnych napastników z poleceniami odpowiednimi, oni domyślnie mają chyba najwyższy pressing ustawiony. Tylko miej świadomość, że całego meczu tak nie zagrasz, przeciwnik rozklepie Cię kilkoma prostymi podaniami bo od takiego pressingu robią się duże dziury w środku pola.

buczek93 Młody aktywista

@mr_archie
Teraz przeczytałem, że ten klub to w rzeczywistości akademia piłkarska w niewielkim miasteczku, skupiająca co lepszych graczy z województwa. Więc nie dziwota, że będzie stamtąd dużo utalentowanych zawodników, skoro sama wikipedia podaje ~50 dobrych i znanych graczy :D

mr_archie Partyzant

Ok teraz ja... :) Będzie ciężko bo teraz będę wybredny, ale może akurat ktoś coś podpowie. Wymagania:
-prezes nie żałuje na transfery, pensje i rozbudowę bazy szkoleniowej itp., fajnie by było mieć w pierwszym oknie transferowym przynajmniej kilkanaście mln euro na transfery, mile widziani też konkretni sponsorzy
-w składzie kilku solidnych piłkarzy, mile widziany też jakiś młody talent
-klub który nie gra w pucharach, ale w pierwszym sezonie można powalczyć spokojnie o LE
-liga: jak najbardziej łagodne ograniczenia jeśli chodzi o kupowanie cudzoziemców i umieszczanie ich w podstawowym składzie (często sprowadzam zawodników z Afryki czy Ameryki Płd.), do tego wysokie nagrody za miejsca w lidze i/lub transmisje
-ze względu na ograniczenia odpada francuska i włoska(choć tam w zasadzie aż tak tragicznie nie jest), niemiecka i angielska mi się ostatnio przejadły więc też je odpuszczam

mr_archie Partyzant

Ok teraz ja... :) Będzie ciężko bo teraz będę wybredny, ale może akurat ktoś coś podpowie. Wymagania:
-prezes nie żałuje na transfery, pensje i rozbudowę bazy szkoleniowej itp., fajnie by było mieć w pierwszym oknie transferowym przynajmniej kilkanaście mln euro na transfery, mile widziani też konkretni sponsorzy
-w składzie kilku solidnych piłkarzy, mile widziany też jakiś młody talent
-klub który nie gra w pucharach, ale w pierwszym sezonie można powalczyć spokojnie o LE
-liga: jak najbardziej łagodne ograniczenia jeśli chodzi o kupowanie cudzoziemców i umieszczanie ich w podstawowym składzie (często sprowadzam zawodników z Afryki czy Ameryki Płd.), do tego wysokie nagrody za miejsca w lidze i/lub transmisje
-ze względu na ograniczenia odpada francuska i włoska(choć tam w zasadzie aż tak tragicznie nie jest), niemiecka i angielska mi się ostatnio przejadły więc też je odpuszczam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.