[quote="rapechuck"][quote="josiu"]Może to efekt tego, że człowiek się postarzał, ale głównie chodzi mi o to, że w natłoku opcji gra nie przynosi tyle radości co stare,dobre CMy, gdy grając w nie człowiek zapominał, że w nocy powinno się spać

.[/quote]
Dokładnie tak, jak piszesz. Młodsi wiekiem, jak i stażem, będą nasz sceptycyzm zrzucać na nasz wiek, żeśmy wapniaki (w moim przypadku dopiero od niedawna trzeci krzyżyk), ale Twoja diagnoza jest trafna.
Radość, tudzież wszelkie inne emocje z rozgrywania meczów i przeprowadzania transferów gubią się w natłoku - często i gęsto zupełnie niepotrzebnych - opcji. Nie daj się zwieść też "radom" młodszych, że dla takich jak my jest FM Classic (w tej edycji jest to FM Touch), bo to nie o to chodzi
Niemniej jednak przypuszczam, że skoro jest to Twój pierwszy manager od czasów CM00/01 (serio?), to po przebrnięciu przez początkowy szum informacyjny i odfiltrowaniu badziewia (dużą część obowiązków można zrzucić na barki nie tylko asystenta, ale całego sztabu szkoleniowego) będziesz wiedział na czym się skupić, zarówno skupiając się na tym, co rzeczywiście ma wpływ na osiągane wyniki i równocześnie na tym, co daje radość z klikania.
Poradniki - owszem - są, ale do samego FM17 chyba jeszcze nie. Z drugiej strony spokojnie możesz wziąć poradniki do FM14 lub FM15 - tutaj praktycznie nie ma wielkich zmian. Nawet poradnik do FM13 powinien zadziałać

Za jakiś czas poszperam i podrzucę tutaj kilka linków.[/quote]
Pomyliłem CMy..Grałem w CM01/02( nie 00/01) jeszcze w tym roku z uaktualnionymi składami, ale chciałem poczuć w końcu coś nowego. W FM 17 grałem na razie krótko ale jestem rozczarowany. To nie to samo ( w sensie radości z gry) Choć tak jak mówiłem muszę się w tym odnaleźć. Tłumaczę to tym, że wiadomo nic nie zastąpi 30 latkom wspomnień z młodości hehe.
Najnowsze posty