Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

AlChemic_ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
03.11.2013 20:55    #4231     Sufler - Problemy techniczne - Mój własny crash dump
Na wstępie pragnę uspokoić kolegów po fachu i zaznaczyć, że posiadam oryginalną serię Football Managera, a błąd z którym się teraz zmagam jest pierwszym takim w moim życiu. W FM2011 miałem troszkę podobny, ale ominąłem go dzięki wielowątkowym zapisom gry, posiadałem kilka plików zapisu, stąd też, jeśli w jednym wkradł się błąd, to odtworzyłem inny. Teraz mam poważny problem, po bodaj sezonie moje zmagania były zapisane w jednym pliku, który napotkał błąd. Muszę też zaznaczyć, że nie eksperymentuje z tą grą, jedynie wgrywałem godła klubów i zdjęcia zawodników, to tyle. Rozgrywka jest czysta jak łza, jednak brud wdarł się po kilku nieudolnych zapisach (czasem siadał laptop, lub wywaliło korki). Tak czy owak stanąłem przed błędem nie do zatrzymania, daje ku potwierdzeniu screen shota z błędem -> http://www.picsh(...)l/380145

Błąd jest na tyle dziwny, że włącza się w jednym momencie czasowym, przed meczem z Evertonem. Gram jako manager Chelsea, choć zacząłem z 3 ligowym zespołem Cremonese z Ligi Włoskiej. Nie mniej jednak ten czas, który przesiedziałem jest wart zapamiętania, a nie chciałbym go stracić w ten okrutny sposób, toż to prawie 8 lat w FM.

Prosiłbym was o pomoc z tym błędem, jeśli ktoś wie jak to załatać, co zrobić, to proszę pisać. Jeśli nikt nie będzie miał żadnego pomysłu, to cóż. Pozostanie mi rozegrać ten sezon jeszcze raz. Sam też będę próbował.

maciejgluszek Partyzant

[quote="Sierak"]Silnik ma błędy ale jestem pewien, że dali by wersję idealną to i tak maso osób wyszukała by błędy z dupy[/quote]

Nie chodzi o błędy z dupy, tylko bugi, które istnieją i sprawiają problemy. Błędy, które są zgłaszane wraz z przykładami i określane przez SI jako fakty i przyjmowane jako faktyczne zgłoszenia do poprawy.

Wiadomo, że część ludzi marudzi bo przegrywają mecze, a to po prostu wina taktyki/ustawień.

Tu jednak chodzi o bugi uniemożliwiające poprawną grę, które są zatwierdzone przez twórców gry i są teoretycznie w trakcie poprawki.

kruk777 Partyzant

Witam.
Borykam się z pewnym problemem. Mianowicie moi obrońcy po odzyskaniu piłki w teoretycznie prostych sytuacjach bezsensownie ekspediują piłkę za linię końcową boiska. Po odbiorze - bach za linię. Kiedy skaczą do główki, to uderzają piłkę głową do tyłu - bach za linię. Podania do bramkarza też niejednokrotnie lądują za linią. Jest to strasznie irytujące. Gram w polskiej lidze, rozumiem, że może być to spowodowane poziomem umiejętności grajków. Ale większość moich obrońców atrybut opanowanie ma na dość przyzwoitym poziomie. Gram cofniętym rozgrywającym, z boku też są często zawodnicy, ale podania nie są do nich kierowane... Zresztą nie wymagam nawet podania. Niech obrońca kopnie przed siebie, ale nie do cholery wszystko wywalają na rożne. Ktoś miał podobny problem? Czy po prostu taki jest silnik meczowy FM'a 13 i dupa?
Zresztą tak odbiegając od tematu, w managey gram od CM4, zawsze rozgrywałem w każdej wersji po kilkanaście sezonów. A Fm13... Właśnie wychodzi kolejna wersją, a ja w 13 zagrałem dwa pełne sezony. Strasznie mi ta wersja nie leży. Uciekła gdzieś radość z grania. Teraz jest walka z grą. Kiedyś sam rozwiązywałem swoje taktyczne problemy, szukałem rozwiązań. Teraz ręce mi opadają, gra w wielu aspektach tak irytuje, że mam ochotę wyrzucić monitor przez okno, a nie zakupywać kolejną, nowszą wersje :)

maciejgluszek Partyzant

Niestety wygląda na to, że ten silnik jest spieprzony po całości. Świadczy o tym właśnie to, że są bardzo sprzeczne wnioski graczy. Nie ma tak, że wszyscy zgadzają się, że na przykład obrońcy są jak tyczki albo pada za mało bramek. Jest tyle samo osób, które mówią, że obrońcy grają dobrze i mają hokejowe wyniki. Pewnie uzależnione jest to od kraju/ligi, w której się gra i zawodników, ale ogólnie nie jest tak, że namierzony jest dokładny problem i go poprawiamy. Czytając forum zgłaszana bugów widać, że podobno pracują nad poprawkami ale jak poprawią jedno to spieprzy się automatycznie drugie.
Osobiście grając w polskiej lidze Pogonią, nie mam już sił patrzeć na obrońców, ich podania, zachowanie w odbiorze (właściwie brak odbioru) i nieprzestrzeganie prawie w ogóle instrukcji meczowych. I wyniki na początku były jeszcze w miarę rozsądne, ale teraz w połowie sezonu zaczynają się mecze typu 7-1, 5-4 dosyć regularnie.
Oczywiście zapewne jest to do poprawienia, ale na obecną chwilę jest to prawie niegrywalne.
Ciekawe jest też to, że na początku sezonu zespół gra bardzo dobrze a im bardziej wzrasta znajomość taktyki, gra się proporcjonalnie do tego pogarsza.

Kroki Partyzant

03.11.2013 14:01    #4235     Football Manager - Świat taktyki - Newcastle United FM14
Witam, wraz z nową edycją pojawiły się problemy z ustawieniem zespołu.. Niby NUFC jest średniakiem w PL.. no ale przegrywam z każdym, nawet pucharowe z 3 ligowcami.. więc postanowiłem zwrócić się do Was o pomoc.. Próbowałem grać 4-2-3-1 z nastawieniem ofensywnym.. na 10 meczów strzeliłem 3 bramki, straciłem 21..
Panowie pomożecie z ustawieniami taktycznymi pod zespół Newcastle United ? Dziękuje i pozdrawiam.

daver1977 Partyzant

03.11.2013 13:52    #4236     Sufler - Dodatki do gry - FM 2014 Background
Na obecną chwilę nie wiadomo jak temu zaradzić.Stadiony są już widoczne w niektórych dostępnych skórkach.Cały myk polega właśnie na plikach w folderze panels,ale na loga rozgrywek w tle jeszcze nic nie ma.Cały problem polega na tym,że nie ma już opcji "pokazuj dodatkowe tła" w ustawieniach gry :-(

djperson Partyzant

03.11.2013 13:39    #4237     Sufler - Problemy techniczne - Fm 2014 Osiagniecia
czesc mam problem gdyz gdy gram w Fm 2014 to na steamie na bierzaco nie uaktywniaja mi sie osiagniecia ktore zrelizuje wiecie moze dlaczego ?? pozdro

Willson Partyzant

03.11.2013 10:29    #4238     Sufler - Porady do gry - czcionki fake
Witam.
Pozmieniałem sobie pliki fake'a, ażeby po polsku były nazwy nagród i rozgrywek. No i jest problem bo gra nie widzi 'Ł" , nie widzi "ą" w nazwie nagrody ale widzi ą w tłumaczeniu gry.
Co ciekawe, wszyscy Łukasze w grze są przez 'L" ....
Jak temu zaradzić? Czy trzeba coś zmienić w kodowaniu notatnika?
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

matti91 Partyzant

02.11.2013 23:17    #4239     Sufler - Edytor - Zasady międzynarodowe - terminarz
Znam doskonale te terminy. Wiem, że w praktyce nie mogłyby one kolidować z meczami reprezentacji, ale w FMie mogą. Przekonałem się o tym testując inną "fantasy international ligę", gdzie mecze były rozgrywane przez reprezentację jako główny turniej co 3-7 dni od lutego do czerwca i wszystko szło ładnie wg założonego terminarza. Ja już próbowałem robić to z wieloma miesiącami: majem, czerwcem, lipcem, sierpniem - żaden nie działał prawidłowo. Przede wszystkim chodzi o to, że zakładam, że np. grupa A gra 12.06, 16.06 i 20.06, a grupa B 13, 17 i 21, to jakieś 30% meczów idzie wg terminarza, reszta jest rozrzucana nawet o miesiąc do przodu. Ten problem pojawia się tylko i wyłącznie w grupach. Faza pucharowa (już opóźniona) gra mniej więcej w dosyć ogarnięty sposób - każdy gra co 3-4 dni.

Temat możemy kontynuować, bo ktoś kiedyś może będzie miał podobny problem, ale ja ze swojej strony mój pomysł już zamknąłem, ponieważ okazało się, że po usunięciu MŚ i rozgrywek kontynentalnych nie mogę prowadzić żadnej reprezentacji. Mógłbym próbować edytować nazwę MŚ na Ligę Narodów i później zmienić zasady międzynarodowe, ale szczerze mówiąc już mi się nie chce :).

chris000 Partyzant

Witam.
Ostatnio pobrałem skina Dark do FMa 14.
Nie podobał mi się kolor atrybutów więc zmieniłem w pliku settings (notatnikiem) i teraz zamiast zielonych mam niebieskie (jak w skinie Umbra z FMa 13).
Mam natomiast taki problem:
Na początku kariery gdy muszę wybrać cele na sezon ( LM/zwycięstwo itp) to widzę białe kwadraty z bardzo jasną czcionką (prawie niewidoczną).
Wiecie co muszę zmienić w pliku settings aby zmienić kolor tej czcionki?
Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź, bo to ważne.
Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution