Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sCan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Szarlatan"][quote="sCan"]Widziałem już na zagranicznych portalach ustawienia oparte na grze środkiem pola, więc jest to możliwe..[/quote]
ba, a ja widziałem nawet u siebie takie ustawienia - wystarczy przesunąć kuleczki do środka na ekranie formacji i gotowe. (pozjadałeś literki, a nawet całe zdania w tym argumencie).

wystarczy samemu sprawdzić, kolego. po co uparcie przytaczać "argumenty", które w dodatku nie mają sensu.[/quote]

Nie "zjadłem" żadnej litery, tym bardziej zdania. Fakt, że widziałem znaczy mniej więcej tyle, że takie taktyki istnieją i ludzie dają radę przy ich użyciu coś ugrać. To, że Ty Kolego nie poradziłeś sobie z takim wyzwaniem niekoniecznie musi znaczyć, że inni będą mieć ten sam problem..

edit: nie będę wrzucał linków.

dziobson Partyzant

[quote="Przemek12"]Witam. Ja mam inny troche problem a mianowicie gra napastnikow. Gram Barca no i Messi jak i Neymar nic nie graja. Sa takie mecze ze jeden lub drugi ma note 5.2 albo 4.8. Ustawialem ofensywna taktyke a takze trening gra w ataku, zmienialem im czasem pozycje zeby sprawdzic czy na innej beda dobrze grali i nic to nie dalo. Z obrona nie mam problemow, bramkarz gra w miare choc nota 6.5 w 19 meczach troche nie powala. Czekam z niecierpliwoscia na latke bo tak nie da sie grac.[/quote]

Jaką grasz taktyką i jakie przypisałeś im role ?

Przemek12 Partyzant

Witam. Ja mam inny troche problem a mianowicie gra napastnikow. Gram Barca no i Messi jak i Neymar nic nie graja. Sa takie mecze ze jeden lub drugi ma note 5.2 albo 4.8. Ustawialem ofensywna taktyke a takze trening gra w ataku, zmienialem im czasem pozycje zeby sprawdzic czy na innej beda dobrze grali i nic to nie dalo. Z obrona nie mam problemow, bramkarz gra w miare choc nota 6.5 w 19 meczach troche nie powala. Czekam z niecierpliwoscia na latke bo tak nie da sie grac.

Aldor Partyzant

19.11.2013 01:36    #4054     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka do FM 2014
Ja tam pograłem już dość troche i jak dla mnie wystarczyloby zmienic odrobine silnik meczowy - tak aby dalo sie rozgrywac akcje takze srodkiem pola. Nudne jest zdobywanie po 70 goli na sezon schodzac ze skrzydla i dogrywajac/strzelajac z zerowego kata. Troche mniej strzalow z dystansu i gra bedzie jak dla mnie chyba najlepsza w serii od bodaj FM 2008, w ktorego gralem strasznie dlugo.

W ogole gram moja taktyka z 6 obroncami i zaczalem juz chyba sobie wmawiac, ze w rzeczywistosci niektore kluby tez graja podobna formacja. Problem w tym, ze jest to jakby blad silnika. Moi skrzydlowi to boczni wysunieci obroncy, ale musza tak grac bo kiedy wysune ich bardziej to stoja tylko w ataku i prawie w ogole nie angazuja sie w gre obronna co skutkuje stratami wielu bramek przez nieodpowiednie krycie tych stref. Nie potrafie ustawic tak by miec np. ofensywnych pomocnikow po bokach, ktorzy jednak sa tez odpowiednio zaangazowani w gre obronna. W rzeczywistosci niejednokrotnie boczni obroncy sa ustawieni wyzej niz skrzydlowi, ktorzy schodza do srodka i robia im miejsce przy linii na calej dlugosci boiska. W FM da sie to zrobic chyba tylko wystawiajac dwoch bocznych obroncow po jedenej i dwoch po drugiej stronie.
Probowalem grac skrzydlowymi i gowno mi z tego wyszlo bo Panowie po bokach mieli gleboko wy...walone co dzieje sie pod ich wlasna bramka i w ogole sie nie wracali. Dla mnie jest to blad w silniku bo nie da sie tych skrzydlowych zmotywowac do pracy defensywnej.

Koniec koncow wydaje mi sie, ze najnowsza odslona ma potencjal by zostac najlepsza od wielu, wielu lat.

d11amian Partyzant

no ja mam ten sam problem, sciagnalem dzis łatke do PSG, po czym wywalilo mnie podczas ładowania gry do windowsa, a teraz gdy chce ja pobrac ponownie pokazuje sie ten sam błąd

d11amian Partyzant

18.11.2013 23:35    #4056     Sufler - Porady do gry - Problem z zawodnikami spoza UE
hmmm mam problem z ta łatka, sciagnalem ja odpalilem w grze, gra się nie włączyla przerwało podczas ładowania, wyskoczył jakiś error, a teraz gdy probuje ja pobrac spowrotem po zasubksrybowaniu wyskakuje mi w warsztacie steam "błąd" wie ktoś moze o co chodzi?

d11amian Partyzant

18.11.2013 22:58    #4057     Sufler - Porady do gry - Problem z zawodnikami spoza UE
Hej, zacząłem grać PSG i spotkała mnie niemiła niespodzianka, ponieważ zgłoszonych może być tylko 4 zawodników spoza UE, a ja w składzie mam 5. Lucasa, Alexa, Maxwella, Thiago i... kim jest piąty nie pamiętam, a już wiem Marquinhos. W rzeczywistości ten ostatni posiada jeszcze portugalskie obywatelstwo dzieki czemu nie jest postrzegany jako brazylijczyk, da sie to jakoś ominać w grze, bo kurde to troche dziwne, a chciałbym miec do dyspozycji ich wszystkich. Pozdrawiam

klarkkent Partyzant

18.11.2013 22:45    #4058     Sufler - Porady do gry - Problem ze scoutingiem
kiedy wysłałem scouta do brazylii znalazł tam jednego zawodnika - włocha, gdy inny przeszukiwał japonie - znalazł macedonczyka.
w czym lezy problem, ze nie wyszukuja azjatow/mieszkancow ameryki pld?

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

18.11.2013 22:00    #4059     Sufler - Porady do gry - Katastrofalna gra obrony
Ja nie mam problemu z obroną. Chłopaki, a gram Lechem, dobrze się spisują, choć istotni w całym bloku są także defensywni pomocnicy, którzy często odbierają piłkę.
1. Grając u siebie, z rywalem na swoim poziomie lub gdy muszę wygrać skracam pole gry. Do tego agresywny odbiór i nękanie rywali.
2. Nawet jeśli gram u siebie, to moi boczni obrońcy kryją szybkich skrzydłowych. ALE UWAGA!!! Nie stosuję krycia indywidualnego z naciskiem na konkretnego piłkarza. Zaznaczam "trzymaj się pozycji", "kryj krócej", a ostatnio "więcej pressingu". Testowałem krycie konkretnego piłkarza, ale skończyło się to blamażem, ponieważ obrońcy kryli tylko "swojego" (i to nie zawsze skutecznie), a resztę zadań mieli w poważaniu.
3. Nie można stosować krótkiego krycia w przypadku, gdy twój obrońca jest wolniejszy lub tak samo szybki jak atakujący przeciwnika.
4. Dużą rolę odgrywają role przydzielane piłkarzom przeciwnika przed samym meczem. Z reguły w polskiej lidze stosuję schemat:
NŚ - krycie krótkie, pressing zawsze, agresywny odbiór zawsze
OPP, OPŚ, OPL (PP, PL) - j/w
PŚ/DPŚ - pressing zawsze, agresywny odbiór zawsze
Jeżeli boczni obrońcy rywala mogą stanowić realne zagrożenie, natychmiast należy ich potraktować pressingiem i agresywnym odbiorem.
Jeżeli którykolwiek z atakujących ma wyraźnie słabszą jedną z nóg, to można zaznaczyć wymuś zagranie słabszą nogą.
Na razie więcej nie przychodzi mi do głowy :)
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

zuban Partyzant

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.