Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Criss005 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.11.2013 13:44    #4041     Sufler - Porady do gry - Skuteczność moja a rywali
U mnie to samo. W żadnej z poprzednich części, a gram od edycji CM 99, nie miałem takiego problemu, a przynajmniej nie na taką skalę. Zdarzało się, że jeden konkretny zawodnik regularnie pudłował lub celował w bramkarza, ale to co się dzieje w FM2014 to jakaś masakra. Nie wiem jak to zniwelować. Jeśli jeszcze wygram taki mecz to pół biedy. Ale jak tracę punkty ze słabeuszami oddając na bramkę rywala 30 strzałów w każdym kolejnym meczu to coś jest ewidentnie nie tak...

nawax Partyzant

20.11.2013 12:58    #4042     Sufler - Problemy techniczne - XML parsing error
Mam to samo z edytorem .Po wspomnianych przez ciebie błędach następuje crash i wywala mnie z Visty.Przekopałem już dwa topowe anglojęzyczne fora w tym oficjalne SI.Żadne z z proponowanych rozwiązań nie sprawdza się u mnie.Jeśli natkniesz się na coś co może naprawić problem daj znać.

sCan Partyzant

[quote="Szarlatan"][quote="sCan"]Nie "zjadłem" żadnej litery, tym bardziej zdania. Fakt, że widziałem znaczy mniej więcej tyle, że takie taktyki istnieją i ludzie dają radę przy ich użyciu coś ugrać. To, że Ty Kolego nie poradziłeś sobie z takim wyzwaniem niekoniecznie musi znaczyć, że inni będą mieć ten sam problem..

edit: nie będę wrzucał linków.[/quote]
sprawa jest prosta: nie ma się doświadczeń własnych, to się wypierdala z tematu. jedyna "wiedza" jaką posiadasz znajduje się na "zagranicznych forach" do których linków nie podasz. pieprzysz jak sąsiad za czasów polski ludowej.

natomiast kolega jackub13 przyniósł ciekawe informacje. chociaż jego drużyna musi mieć mocny skład, skoro awans był sezonowym celem. jeżeli ma się mocnych wykonawców, to przy odpowiednim zrządzeniu losu, dobrej passie, formie, wysokim morale, można coś ugrać, nawet diamentem janasa.[/quote]

Wiedza jest wystarczająca ponieważ jest to wiedza o faktach. Nie gram środkiem i nie będę tak grał bo to nie mój styl. O linkach wspomniałem bo wiem, że są ludzie, którzy w przeciwieństwie do Ciebie potrafili taką taktykę stworzyć. Linków nie wrzucę z bardzo prozaicznych powodów - pochodzą one z konkurencyjnych stron, a ponadto nie są mojego autorstwa.

No rzeczywiście musiał mieć mocny skład w 1-ligowej Miedzi Legnica. Napewno takiego nie miałeś w Cagliari. Teraz oczywiście będziesz twierdził, że to wszystko dookoła tylko nie taktyka oparta na grze środkiem.. Weź się dwa razy zastanów zanim coś napiszesz. ;x

dvyvek Partyzant

19.11.2013 23:55    #4044     Sufler - Porady do gry - Kompletny brak wyników
Witam, od jakiegoś tygodnia gram w nowego FMa, ale mam kolosalny problem. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Otóż wybrałem sobie w 1 sezonie Kasierslautern, celem był awans do Bundesligi. Ale... ta drużyna kompletnie nie chciała grać, na jedno zwycięstwo przypadały 2-3 porażki. Po połowie sezonu mnie wywalili. Poszedłem do Widzewa, mieli ostatnie miejsce, i z takim miejscem skończyłem z nimi. Nie wygrałem ŻADNEGO z 10 meczów do końca sezonu. Potem to samo w innej lidze (Servette - beniaminek ligi szwajcarskiej). Tutaj to już brakuje mi słów. Na jesień wygrałem 2 mecze, cała reszta to porażki. Próbowałem chyba wszystkich możliwych ustawień, formacji, poleceń (dodam że zgranie było na wysokim poziomie). Przegrywam ze wszystkimi, nawet w pucharach krajowych z drużynami z niższych lig. Grając w tego FMa czuje się jakbym prowadził b-klasowe drużyny grające w Lidze Mistrzów. Kompletna katastrofa. Gram od wersji 2008 ale teraz czuje się jakbym pierwszy raz miał kontakt z piłką.

Nie szukam porad, taktycznych czy innych, bo to nie ma sensu.

Chciałem się tylko zapytać czy ktoś też tak ma? Taki przypadek? To jest chyba jakiś mega bug, wszystkie drużyny które prowadze grają tragicznie

xAdiSuN Partyzant

Witajcie! Ostatnio w celu przetestowanie pobrałem wersję Football Managera 2013, z najnowszą łatką V3. Niestety mam dziwny problem, że gra dostaje pewnych zawieszek. Chodzi o to, że czasami wybiorę jakąś opcję, gra się zawiesza na kilka sekund, nie mogę nic, odwiesza się, potem jest okej na chwilę i znów to samo - zawieszka. Okropnie uciążliwe i nie da się tak grać. Tak samo ścina meczyk, widać tylko tekst, resztę szare tło, mimo, że 3D jest włączony i jest dobrze. Pobierałem nawet jeszcze raz grę, instalowałem od nowa i nic. Ciągle zawieszki, a tak chętnie bym pograł. Czyżby mój komputer już nie uciągnął gry? Jakość grafiki w ustawieniach zmieniłem na ,,Zalecane dla Twojego PC'', nic nie pomogło. Bardzo proszę o rozwiązania jakoś, może ktoś miał już podobny problem. Zależy mi. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
[quote="sCan"]Nie "zjadłem" żadnej litery, tym bardziej zdania. Fakt, że widziałem znaczy mniej więcej tyle, że takie taktyki istnieją i ludzie dają radę przy ich użyciu coś ugrać. To, że Ty Kolego nie poradziłeś sobie z takim wyzwaniem niekoniecznie musi znaczyć, że inni będą mieć ten sam problem..

edit: nie będę wrzucał linków.[/quote]
sprawa jest prosta: nie ma się doświadczeń własnych, to się wypierdala z tematu. jedyna "wiedza" jaką posiadasz znajduje się na "zagranicznych forach" do których linków nie podasz. pieprzysz jak sąsiad za czasów polski ludowej.

natomiast kolega jackub13 przyniósł ciekawe informacje. chociaż jego drużyna musi mieć mocny skład, skoro awans był sezonowym celem. jeżeli ma się mocnych wykonawców, to przy odpowiednim zrządzeniu losu, dobrej passie, formie, wysokim morale, można coś ugrać, nawet diamentem janasa.

lipeusz Partyzant

19.11.2013 18:41    #4047     Sufler - Porady do gry - Upadek świetnej serii.
Też miałem na początku problem z obroną. Jednak ogranie się obrońców w taktyce i zgranie jest bardzo ważne. Oceny obrony są moim zdaniem dobrze wyważone i przypominają te z prasy piłkarskiej, trochę gorzej jest z ocenami pozostałych formacji. Teraz przynajmniej widać kto sknocił, a nie że nawet jak jesteś w strefie spadkowej to średnia grajków między 6,5-7.

Co do napastników: miałem w 4 lidze szkockiej kolesia 208cm: wyskok 19, gra głową 13; wykańczanie i opanowanie poniżej 10, technika i decyzje 4. Nastrzelał tony goli głową jak i nogą i to nawet w pucharze przeciwko mocniejszym zespołom.

Odniosę się też do bramkarzy, otóż grałem Widzewem i to Mielcarz był właśnie geniuszem przez praktycznie cały sezon. W innych rozgrywkach nie spotkałem tego problemu.

Jak dla mnie ta część jest najlepsza od dawna i mam nadzieje że po najbliższej łatce będzie bliska ideału. Głownie podoba mi się to że piłkarze w końcu grają w ataku "z zębem", oraz brak suwaków.

Najgorsze są tylko 2 bugi które mają być poprawione, przez nie straciłem trochę punktów, ale trochę też zyskałem: niskie dośrodkowania z kornerów na krótki słupek 99% kończy się golem i łapanie piłki przez bramkarza poza polem karnym.

Trochę się rozpisałem: ale sam na początku nie byłem w ogóle przekonany do nowej części jednak dałem jej szansę i bawię się dobrze jak nigdy :)

daiman Partyzant

19.11.2013 18:22    #4048     Sufler - Porady do gry - Upadek świetnej serii.
FM14 jest po prostu fatalny, oczywiście wielu recenzentów zachwyca się, że to podrasowana 13, że interfejs bardziej przejrzysty, itp. Jednak nie wspominają o tym co najważniejsze, czyli przebiegu meczów. Oto co mnie zawiodło:
- praca obrony, po prostu dramat, ona w ogóle nie istnieje. Testowałem kilka zespołów, od słabszych do najsilniejszych i zawsze obrona to najsłabsza formacja. Praktycznie niezainteresowani tym co się dzieje na boisku, oceny zawsze mniej jak 6,0. Zmiany taktyki nie dają najmniejszych efektów, nie ma czegoś takiego jak pressing, czy ścisłe krycie, napastnicy ekipy przeciwnej zawsze mają max swobody.
- skuteczność moich napastników, zwłaszcza jeśli chodzi o grę głową. Jeden z moich napastników oddaje średnio po 15 strzałów w polu karnym głową, grając ok 30 spotkań rocznie, wychodzi 450 prób. Nie zdobył ani jednego gola tym sposobem. Oczywiście atrybut gra głową: 18, więc powinien raczej sobie z tym elementem radzić, uradowałyby mnie już choć ze dwa trafienia.
- sytuacja nie wygląda lepiej przy oddawaniu strzałów nogą, często marnują tak idiotycznie 100% sytuacje, że twórcy powinni się wstydzić, że wypuścili taką grę.
- bramkarze ekipy przeciwnej, istni geniusze, bronią rzeczy niemożliwe, ale nie będę się nad tym rozpisywać
- po rozegraniu już kilu sezonów, zauważyłem pewną zależność. Po stracie zawodnika(oczywiście nie mojego) drużyna przeciwna zaczyna grać lepiej! Mam tak za każdym razem, a najlepiej jest to widoczne, gdy domiuję w meczu. Przykładowo, grałem Man Utd przeciwko Mlada Boleslav, czyli wygrywałem do 15 minuty 2:0, do momentu kiedy to właśnie gracz przeciwny nie otrzymał czerwa. Mecz skończony 2:4:D dla Mlady, poezja. Moi zawodnicy nie byli w stanie stworzyć praktycznie ani jednej ofensywnej akcji.

Można by tu jeszcze wiele wymieniać. Nie chcę hejtować, nie to jest moim zamiarem. Gram w FM od pierwszej edycji i zawsze byłem wielkim fanem, ale 14 będzie chyba ostatnią, na razie zostawiam tą grę, poczekam na jakieś sensowne łatki, które może pomogą.
Ciekaw jestem czy ktoś ma podobne problemy:)
Pozdrawiam.

pawko13 Partyzant

19.11.2013 18:10    #4049     Sufler - Porady do gry - Katastrofalna gra obrony
Dzięki za rady, przetestuje jak się u mnie sprawdzają i dam znać po zagraniu co najmniej jednego sezonu (czyli pewnie najszybciej za tydzień przy moim tempie gry). Ogólnie nigdy nie miałem problemów z grą w obronie, szczególnie, że preferuję grę z kontry (czyli szczelna obrona to podstawa), a tu taki klops w nowym FM.

A jeszcze raz ponowię pytanie. Czy ktoś ma opisany wcześniej problem z bramkarzami? :zidane:
“Your talent determines what you can do. Your motivation determines how much you are willing to do. Your attitude determines how well you do it.”
― Lou Holtz

Przemek12 Partyzant

Gram taktyka 4-4-2 z dwoma napastnikami oraz wysunietymi skrzydłowymi (atak) a boczni obroncy sa usposobieni ofensywnie typu lahm czy cole, ofensywny pomocnik srodek klasyczna 10 albo atak a w srodku gra defensywny lub pś (taktyka troche jak diament). Wiele sytuacji wiele strzalow a napastnicy albo wala w bramkarza albo nie trafiaja w bramke. Sa mecze gdzie caly mecz moi zawonicy maja noty 6,2 albo 6,5 typu messi czy fabregas. Messiego stawiam przewaznie w ataku lub klasyczna 10 albo na skrzydle i wszedzie gra zle. Juz nie wiem co robic. Czy to wina blednej gry?! Od cm 01/02 gram podobnie we wszystkie wersje fm i nigdy takich problemow nie mialem ...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.