Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

piotria Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ze spadkiem formy w polowie sezonu tez mialem problemy tyle ze ja gralem Realem i gralem caly czas ta sama taktyka bez zadnych zmian. Dobrze jest miec 2 taktyki i je rozwijac bo po prostu przeciwnik moze nas latwiej rozpracowac jesli gramy jedna i ta sama formacja. Polecenia dla druzyny zmieniam praktycznie w kazdym meczu w zaleznosci od rywala i w tym sezonie forma byla rowna.

elpueblo Partyzant

19.12.2013 10:25    #3842     Sufler - Edytor - problem przy zakupie fmrte 2014
i tu jest zdjecie tego problemu, nie wiem jak to wplacic
http://image(...)zqz.png/

molacz Partyzant

Gram Ruchem Chorzów pierwszy sezon i pierwszy raz coś takiego doświadczyłem więc może ktoś tu pomoże.

Gram taktyką 4-4-1-1. Boczni są ustawieni jako boczni obrońcy + 2 skrzydłowych.

1. Słaba gra praktycznie całej obrony. Najgorzej spisują się właśnie boczni obrońcy którzy mają noty typu 6.34 co jest nie do ogarnięcia. Praktycznie co leci w moje pole karne kończy się golem, podanie w pole karne to praktycznie 90 % kończy się golem bo zawala boczny obrońca gubiąc krycie bądź nie blokując wrzutki w pole karne. Zero agresywności z ich strony. To samo tyczy się środkowych strasznie niska skuteczność krycia. Do tego zdarzają się takie bramki typu że mój obrońca wybija z linii bramkowej piłkę znów dostaje napastnik strzela znowu strzał / odbicie i następny obrońca podaję piłkę napastnikowi i tracimy gola. CO już totalnie powoduje chęć odinstalowania tej gry na jakiś czas.

2. Nagły spadek formy:

Problem pojawił się przy samym końcu rundy. Runda Jesienna była dobra w naszym wykonaniu 2 miejsce 30 ileś punktów i nagle bach. 5 meczy bez zwycięstwa, nie zmieniałem składu ani roli, mam przewagę w strzałach i posiadaniu a dostaję 2-0. Zmieniam taktykę na kontrola/ofensywa i moja drużyna okazuje się totalnie bezużyteczna co skutkuje stratą gola gdyż obrońcy nagle zaczynając wariować i odstawiać szopki. Rozmowy nie pomagają, granie środkiem pola także nie pomaga, ponieważ połowa ligi gra skrzydłami. I to spowodowało skończenie sezonu na 9 miejscu.
Jedne z moich podejrzeń padły na dramatyczną wręcz sytuację finansową klubu, przez pożyczki zaciągnięte przez klub oraz zakaz transferów.

Macie jakieś sposoby na rozwiązanie tych problemów ?

MarcinPSG Partyzant

18.12.2013 23:04    #3844     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka do FM 2014
Już poruszałem kwestie FM14, nie chce się powtarzać, ale podobnie jak większość co widzi problemy sam grywam już od pierwszych wersji menadzerów. Generalnie będę po raz kolejny pisał, że FM12 był przyjemny, ale niesamowicie prosty, generalnie wszystko grało i było w porządku, lecz dla mnie "wygrywanie LM Niecierzą w 3 sezonie", albo podobnie to nie było to czego oczekiwałem.
Fm13 początki miał słabe, ale potem dla mnie stał się najlepszą wersją FMa w którą grałem biorąc pod uwagę przyejmność rozgrywki, trudność, realizm, choć początkowo też było bardzo "śmiesznie", no ale naprawdę ogarnęli temat. Myślę, że niektórzy przedwcześnie nie dali szansy FMowi13 albo szokiem dla nich była trudność rozgrywki, bo generalnie bardzo podskoczyła i wiele uprzednio pomniejszych czynników zaczęło mieć wiele większy jeśli nie powiedzieć kluczowy wpływ na wyniki. No ale zostawmy ubiegłe wersje.

FM14 to już naprawdę początki miał jeszcze słabsze niż chyba kazdy FM, wyszedł mega niedopracowany i co gorsza z kolejnymi patchami wcale nie jest jakoś wiele lepiej. O ile początkowe łatki z gry niegrywalną zmieniły grę w słabo grywalną" to późniejsze włącznie z tą powodowały szereg innych błędów niekiedy gorszych niż poprzednie. Do tego co mnie najbardziej denerwuje ingerencja w skrypty co powoduje, że raz lepszymi taktykami są taktyki na skrzydłowych, raz na środek, raz jeszcze inne, gra w ogóle nie ma nazwijmy to umownie balansu. To już nie chodzi o trudność rozgrywki, bo tak jak w każdym Fmie Ci mający pojęcie w końcu dojdą do swojej killer taktyki. Kwestie transferowe, motywacyjne to juz sobie odpuszcze, bo generalnie by przeszły, ale fizyka gry, sensowność gry i zachowanie graczy to dla mnie jest tak kuriozalne i bezsensowne, że aż odechciewa się grać. Naprawdę. W FM13 zwyciestwa nawet prawie same w sezonie sprawiały mi frajdę, emocje, nerwy, a tutaj jest wszystko tak pozbawione realizmu, reakcji na polecenia i to połączenie hokeja z drewnem to już w ogóle jest straszne. Gra zamiast przyciągać na długie godziny to odpycha. Po 2h gry czuje się nią tak zmęczony i bez energii i to nie z powodu kombinowania w niej, ale ogólnie rzecz mówiąc z powodu jej głupoty.
Vaduz

armbi Partyzant

18.12.2013 22:25    #3845     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka do FM 2014
[quote="diabelek26"][quote="ladygaga"][quote="robal15"]Ten silnik meczowy jest żałosny - no to czekamy dalej. A w między czasie pogram sobie versusy w bfa 4.[/quote]

czemu żalosny bo wszystkie mecze przegrywasz?[/quote]

A Ty nie narzekasz, bo wygrywasz?

Spoko, ja też wygrywam- jeden, drugi, raz i nawet trzeci. Potem odinstalowałem grę, bo jest beznadziejna. Owszem celem jest wygrana i najlepsze wyniki, ale styl i przybliżony realizm tak samo. Cóż, kupiłem również B4 i fakt , bo w dniu premiery nie był dopracowany ale nie serce gry czyli silnik, bo on od premiery do dziś się nie zmienił. Po za tym po kilku dniach łata załatwiła wszystko. A tu co? Na CM Revolution piszą w cudnym artykule, ze SI zrobiło nam niespodziankę bo wydało z łaski 5 łatę przed świętami, a nigdy tego nie robi! WOW! Nie wiem czy jakbym dostał 50% zniżki na następny FM za to ścierwo za które zapłaciłem to byłbym zadowolony. Kolejny patch świadczy o tym, że oni ciągle pracują nad tą grą! Czy to jest normalne? Współczuje tym co kupili PRE ORDER, bo liczyli na rozgrywkę od razu i co? Mija 2 miesiąc, a łatki dalej wychodzą i to nie jest ostatnia...[/quote]

Co prawda to prawda. Ja tez jestem poirytowany tym, że jak nie hokejowe wyniki, to kartki, jak nie kartki, to killer-rożne, killer-główki i inne killery i tak wkółko. Ktos napisał, że tak rozbudowana gra nie może być bez wad w dniu premiery - zgadzam się, ale żeby już 2 misiąc (i pewnie nie ostatni) łatać, bo NON STOP COŚ. Napisałem na forum SI, że jest problem z transferami w ligach ruskiej, ukraińskiej i tureckiej, jakis przedstawiciel SI odpisał, że sa tego świadomi i sie przyglądają temu. Pomyślałem, że może cos w tej łacie poprawili, ale nic. Zdruzgotany nie jestem, bo przyzwyczaili fanów do błędów, ale jak przeczytałem wypowiedź jakiegoś Rosjanina na forum SI (który pewnie młóci swoja ligę), że ten problem który poruszyłem ciagnie sie od BETY FM 2013 no to już jest dziadostwo ze strony SI.

peeste Partyzant

Podbijam temat.
Również mam od jakiegoś czasu taki sam problem.
Przez pewien czas wszystko działało. Miałem kilka save'ów na CHMURZE i później przestało mi je aktualizować.
Myślałem że to problem z ilością miejsca. Usunąłem wszystkie save'y poza jednym na którym miałem obecną rozgrywkę.
Na pierwszym komputerze (PC) zapisuje i wczytuje bez problemów, natomiast już na drugim kompie (laptop) widać stary save sprzed problemu (niezaktualizowany).

szkagar Partyzant

Ja nie mam takich problemów, owszem miewam spadki formy, ale to normalne, zwłaszcza jeśli piłkarze są przemęczeni (zbyt mały skład). Wtedy daję im odpocząć mecz albo dwa, rozmawiam z nimi o ostatnim meczu albo ich formie. Nie boję się posadzić na ławce gwiazdy zespołu i nagle po dwóch meczach na ławce strzela 3 bramki w jednej połowie. Nie pozwalam asystentowi prowadzić treningów. Sam je nadzoruję, bo wiem co się dzieje, a komputer ma swoje czasem dziwne algorytmy. Przerwę zimową poświęcam na sparringi stosując rotację przeciwników - kilku słabych i jeden silny.

piotria Partyzant

Witam. Swego czasu mialem problem z gra Ronaldo i Bale, obaj grali jako SN. Po tragicznym sezonie w lidze ( 2 miejsce z 2 remisami i 9 porazkami ) i fuksiarskiej wygranej w LM ( w finale wygralem z Barca ktora od 14 minuty grala w 10 ale i tak dopiero dogrywka dala mi wymeczone zwyciestwo) nastapil przelom.Gralem taktyka 4-2-3-1. Zakupilem Hamsika i Oezila. Zrezygnowalem z gry schodzacymi napastnikami i tych panów postawilem obok K10 jeden jako ENG (Hamsik) drugi jako WR ( Oezil )reszta bez zmian pozycyjnych. Jedna zmiana personalna : Benzema jako zmiennik KN CR7. W efekcie zdominowalem Primera Division z jedna tylko porazka z Levante. 101 pkt, ponad 100 goli strzelonych i 21 straconych. Ronaldo 41 goli i 13 asyst w samej tylko lidze. Dla porownania sezon wczesniej zaliczyl 22 gole i 7 asyst. Oezil krol asyst i rewelacyjny sezon. Hamsik drugi po Ronaldo najlepszy strzelec w klubie, a Bale ? Bale gral srednio a po polowie sezonu przestalem na niego stawiac bo po prostu Hamsik czy Isco grali o niebo lepiej. Specjalnie tez probowalem wyciagnac Garetha na skrzydlo zeby mial full gwiazdki. Zespol gral dobrze ale Bale niczym sie nie wyroznial. Dlatego znow zaciesnilem srodek ofensywnej lini popmocy gdzie Hamsik, Oezil i Isco wypracowywali dla Ronaldo doskonale sytuacje. I choc bylo to przyjemne ze moj Real rozbijal kolejnych rywali ale brakuje mi tego realizmu. Gdzie ten Ronaldo ktory sam tworzy sobie sytuacje i gdzie ten rewelacyjny Bale ktory jest bardzo wszechstronnym pilkarzem . Na skutecznosc Ronaldo nie moge narzekac ale on sam powiedzial ze woli grac na skrzydle niz jako snajper. Wlasnie na skrzydle Ronaldo jest najbardziej zabojczy a Bale czy na skrzydle czy na srodku gra tak samo swietnie. U mnie w grze jest na dokladnie na odwrot. Czy Wy tez macie podobnie ?

kell1987 Partyzant

17.12.2013 23:04    #3849     Sufler - Porady do gry - Pomijane meczy
ja ma ustawione wszystkie ligi i jeszcze kilka dodatkowych i nie mam takiego problemu, a co się tyczy tych reprezentacji to ostatnio byl ten temat poruszany i cos trzeba bylo usunąc, ale nie pamietam co wiec sobie poszukaj

kell1987 Partyzant

17.12.2013 23:01    #3850     Football Manager - Ogólna dyskusja - Blad w nowej grze
może kup oryginalną grę, to na pewno nie będzie tego problemu

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution