Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Rudachi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam, Panowie gram w naszej ojczystej lidze Piastem Gliwice. Nie jest zle, mam 4 miejsce po 18 meczach. Mam jednak male problemy w grze wyjazdowej, chcialbym abyscie pomogli mi rozwiazac pewne watpliwosci mysli taktycznej.

1. Na wyjazdach gram raczej wasko, czy ustawiajac zagrania na skrzydla - ma to sens ?
2. Czy na wyjezdzie powinnismy przewaznie grac pilka bezposrednia, czy mozemy bawic sie krotkimi podaniami ?
3. Gram Stylem: Kontratak na Sztywno, mysle ze slabsi pilkarze ktorzy graja w Piascie nie sa do gier plynnych, moze jedynie zroznicowanych.
4. Ktore z polecen odpowiadaja za pressing ?

Gram w FM14 oczywiscie, oryginal.
Pozdrawiam! i z gory dziekuje za pomocne komentarze.

belzebub666 Partyzant

Jakby te wszystkie błędy były takie jakie są teraz ale byście wygrywali to byście pewnie swoich żali nie wylewali. Ja gram już 3 sezon i gra mi się świetnie. I to mimo że 1/3 rożnych jest wybijana bezpośrednio za linię pola bramkowego (w sensie że zawodnik wykonujący rzut rożny wybija ją nie w pole karne tylko w pizdu za bramkę), 50 metrowe dośrodkowania bocznych obrońców zadziwiająco często w magiczny sposób obijają poprzeczkę bramki przeciwnika, po czym piłka leci na aut a żaden z zawodników nie jest zainteresowany tym by ją przyjąć, czy te ciągłe obijanie obramowania bramki przy wolnych. Większość ludzi narzeka że tu coś nie tak gra, że obrona do dupy, że środkiem się nie da grać... Wszystko się da. Trzeba tylko trochę pomyśleć. Ja zawsze lubiłem posiedzieć nad taktyką i uwierzcie że w poprzednich edycjach potrafiłem robić naprawdę dobre taksy. Nigdy nie używałem poleceń z ławki, tylko suwaczków i ciężko było mi się przestawić. I jak zacząłem grać w 14 to zmieniałem taktyki jak szalony, co miesiąc praktycznie (czasu gry) robiłem inną, bo nie mogłem zrobić nic sensownego. W końcu jak mi się coś udało, to dopracowywałem ją z grubsza do końca sezonu. Przez ten czas grając GKS Bełchatów byłem przez pół sezonu w strefie spadkowej, potem udało mi się wygrzebać na górną połowę tabeli. Cudem uniknąłem zwolnienia, no i w drugim sezonie, po dopracowaniu taksy, awansowałem z 1 miejsca, teraz w Ekstraklasie mam 4 miejsce (w październiku). Ściągając tylko Polaków z wolnego transferu i sprzedając z maksymalnym zyskiem, bo dług klubu to 1 mln funtów, i co roku tracę miesięcznie z 80 tysi. Ale do czego zmierzam? Ano do tego, że wam nie wychodzi, to narzekacie na wszystko. Błędy w silniku działają w dwie strony, jeżeli przegrywacie to tylko ze swojej winy. Jesteście leniami, wasza sprawa, każdy gra jak chce. Macie problem bo po pierwszych 10 meczach macie z 7 w dupę, ze 2 remisy i jakieś zwycięstwo albo i nie. Ja to rozumiem. ALE KURWA, ALBO ZACIŚNIJCIE ZĘBY I KOMBINUJCIE AŻ WAM SIĘ UDA, ALBO RZUĆCIE TĄ GRĘ W PIZDU. Bo niepotrzebnie się denerwować jest bez sensu, a takim lamentem odrzucacie innych graczy od kupna tej gry. Sam miałem nie kupować bo to w końcu taki shit. Ale jednak się skusiłem, i gra mi się bardzo przyjemnie. Chcecie wszystko wygrywać? To sobie w Call of Duty pograjcie.

Krokx Partyzant

ok już znalazłem problem i rozwiązanie. Po prostu grając z dodatkiem Polska Liga Update 1.1 do FM 2014 wszystkie te numery ID dotyczące tych klubów są inne (zmienione przez ten dodatek). Wystarczy sprawdzić w edytorze, i potem nazwę herbów zmienić odpowiednio i dopasować pliki config.

Lucyferius Partyzant

30.12.2013 01:08    #3764     Sufler - Porady do gry - Interakcje pomiedzy zawodnikami
Czasem szczególy są ważne, wybierajac kapitana i wicekapitanow czesto mam problem z motywacja zespolu.
Co z tego iz zrobie dobre rozmowy motywacyjne jak np mi obronca albo ktos inny nie jest zainteresowany gra....

Willson Partyzant

30.12.2013 00:39    #3765     Sufler - Porady do gry - Interakcje pomiedzy zawodnikami
Odpowiem pytaniem. Po co Ci to wiedzieć? To w tej grze nic nie znaczy.
Gra inofrmuje tylko kto kogo nie lubi, jeśli tak jest. Sam dostajesz info od członka sztabu że jest problem między jakimiś zawodnikami. Tyle
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

madrytczyk Partyzant

30.12.2013 00:10    #3766     Football Manager - Ogólna dyskusja - nowy stadion
Mój problem polega na braku jakiegos smiesznego pozwolenia. po 1,5 roku czekania budowa sie anulowała bo gmina nie dała mi pozwolenia na budowe nie wiem czemu. gram realem madryt stadon 95 000 zarzad zezwolił na budowe nowego i lipton. czytałem ze mozna budowac ppo 15 latach ponoc ale skoro pozwolili mi z zarzadu budowac to ne wiem czy pod to sie łape. moje pytanie brzmi czy da sie sie cos z tym zrobic czy to pozwolenie mozna jakos skołowac i czy jest szansa ze dostane wszystkie pozwolenia( mozna napisac co trzeba zrobic by je dostac).

Lucyferius Partyzant

29.12.2013 21:53    #3767     Football Manager - Ogólna dyskusja - Garść pytań
A jak niby w ta gre mozna oszukiwac?
Nie mam zadnych edytorow, jesli o to pytasz... poprostu mysle.
Co za problem zrozumiec mechanike gry... grac kontre majac jednego szybkiego i dwumetrowych srodkowych i opanowane do perfekcji stale elementy w ofe...
Majac druzyne z zawodnikami na dwie gwiazdki jestes w stanie wygrac na przeciwnika z zawodnikami na 3-5 gwiazdek jesli wiesz jaka taktyke zastosowac, jesli przed meczem analizujesz przeciwny sklad...

W 202x zdobylem mistrza swiata poslka, europy... majac jednego dobrego zawodnika na 3,5 gwiazdki.. Polska...
Kwestia umiejetnosci, logicznego myslenia... i matematyki- to gra, sklada sie z cyferek- wystarczy umiec lepiej liczyc...i czasem miec farta.

Jak to pisze sama gra- Lech dziekuje patronowi etc:))))

Lucyferius Partyzant

29.12.2013 21:45    #3768     Sufler - Porady do gry - Interakcje pomiedzy zawodnikami
Jak sprawdzic kto kogo lubi/nie lubi?

Wejde w informacje widze tylko pozytywny wpis np zawodnik A lubi mnie i jakiegos mojego wspolpracownika ale np mam czasem problem z kapitanem lub zastepca kapitana.
Czesto kilka osob z druzyny go nie akceptuje a ja nie wiem jak sprawdzic jak sie rozkladaja relacje w druzynie.

Prosze o jasne krok po kroku co klikac bo ja juz z 2 miesiace szukam odpowiedzi i cholera nie wiem...

FM 13/oryginal, nowa baza( tzn ta z steama 13 cos tam... nie ta z forum...), zero skorek.

ddd1 Partyzant

Mam pewien problem z FM14. Pierwszy mój sezon zagrałem Lechem Poznań i z meczami nie było problemu. Mogłem je kontrolować i miałem pełny wpływ na to co robi moja drużyna. Po tym sezonie zacząłem grać Blackburm i tu zaczyna sie problem. Gdy mam jakiś mecz po prostu jest on symulowany i nie mam żadnego wpływu co robi moja drużyna. Nie mam możliwości końcowego zatwierdzenia składu. Co zrobić, aby rozwiązac mój problem? Prosze o szybką odpowiedź.

IDareKI Partyzant

28.12.2013 22:40    #3770     Sufler - Inne - Problem steam - FM 2014
Witam wszystkich
Mam problem z platformą steam. Otóż podczas gry w FM 2014 nie mogę przywołać okna steam skrótem klawiszowym shift+tab, a także podczas zdobywania osiągnięć nie wyświetlają się one w grze (jeśli zminimalizuję grę to czasem z opóźnieniem widzę je wyskakujące z paska zadań). Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Irytuje mnie, że nie mogę przeglądać steama mają zmaksymalizowaną grę.
Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution