Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.01.2014 11:56    #3621     Serwis - Społeczność - Wasza Gwiazda #0
U mnie możesz wykreślić pozycje OPP i dopisać do zagrań "często atakuje z piłką", bo edytować nie mogę. :/ Oczywiście, jeśli będziesz tak miły i to nie problem. :D

Frangles Partyzant

[quote="PatrykW"]Mam kilka klubów na oku . Co wybrać .?:
A.c Milan - Tu odbudować potęgę z przed kilku lat i dokupić kilku zawodników
Manchester United - Tu przydało by się przemeblowanie składu i walka na kilku frontach.
Schalke - Dobry klub z dobrymi zawodnikami , ale nie dorównuje jeszcze BVB i Bayernowi.[/quote]

Wszystkie kluby fajne do grania, jeżeli nie nudzi Ci sie wygrywanie to United jest ciekawym wyzwaniem żeby bronić tytułu mistrzowskiego (mi osobiście znudziła się gra po 2 latach i wygraniu prawie wszystkiego). Zaczynając swoją karierę, również się zastanawiałem pomiędzy Milanem i Schalke, Milan klub zasłużony, ale kadra wymaga wzmocnień. Ja wybrałem Schalke, aktualnie mam przegrane 5,5 sezonu i gra się całkiem przyjemnie. Znakomita młodzież (o Draxlera i Goretzke ciągle pytają największe marki w Europie, ale także Meyer, który całkiem fajnie się rozwija), znakomite obiekty pozwalające na szkolenie przyszłych zawodników klubu i reprezentantów Niemiec, bezproblemowy zarząd, który ciągle oferuje walkę o zwycięstwo (biorąc pod uwagę dyspozycje BVB i Bayernu to racjonalne cele) i daje kase na transfery, w drugim okienku bodajże 40 mln, a później miałem 60+. No i jak dla mnie bardzo ważna kwestia dotycząca motywacji gry tym klubem, mianowicie liczba trofeów Bayernu :)

Norbi1156 Partyzant

Witajcie! Pierwszy raz zauważyłem tego typu problem - niezależnie kogo wybiorę za menadżera drużyny U-19 w moim klubie, niezależnie od tego, czy każę tej osobie używać drużynowej taktyki czy też jego własnej, NIGDY nie wybiera zawodników U-19 do składu, a zabiera praktycznie samych wygenerowanych dla danego meczu. Wygląda to tak, że wszyscy moi zawodnicy z kontraktem juniorskim zwyczajnie nie zostają wybrani do drużyny, a na ich miejsce wskakują piłkarze, których gra generuje, aby uzupełnić skład. Liga nie posiada żadnych ograniczeń dotyczących składu i gdy ja poprowadziłem drużynę U-19, wszyscy zawodnicy byli dostępni. Jest to o tyle irytujące, że moi bardzo perspektywiczni zawodnicy nie mogą się rozwijać z powodu braku doświadczenia meczowego...
Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu prócz osobistego prowadzenia reprezentacji?

mauerVEB Partyzant

21.01.2014 17:36    #3624     Football Manager - Świat taktyki - FC porto pomoc.
witam mam problem i zarazem szukam pomocy , przechodzac do sedna sprawy , gram fc porto 1 sezon FM 2014 , i mam problem co do taktyki , gram ustawieniem 4-1-2-2-1 (4-5-1) i nie moge ustawic zespolu tak zeby gral jak porto , raz jest tak ze jest duzo strzalow ale nie celnych , a innym razem ze strzelam 4 bramki ale pod koniec przeciwnik nawet o wiele slabszy odemnie strzela mi 3-4 bramki pod rzad w ciagu 5-10 minut , sa duze niedociagniecia obrony , duzo luk przez co przeciwnik wychodzi 1 vs 1 , napastnik robi za pomocnika bo nic nie strzela tylko asystuje a bramki strzelaja skrzydlowi co tez jest moim zdaniem bledem , mianowicie chodzi mi oto że szukam pomocy co do usatwienia skladu i polecen druzyny , zeby druzyna grala dobrze w obronie ale zarazem potrafila ladnie prostopadlym podaniem pomiedzy obronce przejsc do bramki , bo FCP ma naprawde swietny sklad a takie wyniki sa smieszne . Wiec prosze o pomoc co do taktyki , nie chodzi mi o pobranie jakiejs taktyki bo juz probowalem i nic nie dziala , jak by ktos mogl mi pomoc ustawic zespol abym wygrywal ale przy tym obrona grala swoje. Dzieki

piotrp504 Partyzant

21.01.2014 17:25    #3625     Football Manager - Ogólna dyskusja - Nasze składy
[quote="Snorlaks"]nie masz problemów z tym żeby Cavani strzelał gole jaką role mu przydzieliłeś ???[/quote]
jeśli do mnie to pytanie to Cavani już kilkakrotnie został królem strzelców ustawiony jest jako cofnięty napastnik
http://img82(...)g4wu.jpg
http://img83(...)b828.jpg
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

Snorlaks Partyzant

21.01.2014 15:36    #3626     Football Manager - Ogólna dyskusja - Nasze składy
nie masz problemów z tym żeby Cavani strzelał gole jaką role mu przydzieliłeś ???

juventino Partyzant

[quote="lkjhgr"]Witam. Poszukuję piłkarzy do do Wisły Kraków, jestem w trakcie trwania 1 sezonu a dokładnie marzec 2014. Szczególnie chodzi mi o takie pozycje jak: Lewy obrońca, srodkowy obrońca, lewy skrzydłowy i napastnik. Bardzo prosze o odpowiedz ;)

PS; żeby cena nie była bardzo wygórowana.[/quote]

Jeśli masz marzec, to szukasz pewnie zawodników na nowy sezon. Najlepszy na to sposób to zakontraktowanie zawodników z wolnego transferu, tj. takim, którym kontrakt kończy się 30.06.2014.
Ja w ten sposób pozyskałem kilku dobrych graczy za free. Tyle, że trzeba się spieszyć, u mnie zwykle początek roku jest bardzo intensywny. Robię przegląd graczy, którym kończą się za pół roku kontrakty i składam szybko oferty, aby mnie nikt nie uprzedził.
W ten sposób po pierwszym sezonie pozyskałem np. Jordana Jonesa za darmo, a chciały go też takie kluby jak Manchester, czy Chelsea :)

Z piłkarzy, którym kończą się kontrakty 30.06.2014 polecam Adama Smitha (boczny obrońca, lansowany na nowego Ashley'a Cole. Bez problemu przeszedł do mnie do Wisły, a przecież w pierwszym sezonie nie gram w pucharach. Na środek obrony polecam Maksimovica (wypożyczony do Torino z Cypru) oraz Boris Pandza z Górnika Zabrze.

Po pierwszym sezonie kupiłem za niewielkie pieniądze środkowego pomocnika - Marko Pavlovski (w 1 sezonie wypożyczony do FC Porto, ale nie zdecydowali się go wykupić, więc szybko zadziałałem i mam utalentowanego grajka).
Na lewą pomoc możesz kupić też zawodnika o nazwisku Valencia (nie pamiętam klubu i imienia). Dobre ma atrybuty i chcieli za niego jakieś 200 tys. euro, ale ja zrezygnował, bo złapał kontuzję.
Def. pomocnik - Frank Kom - kupiony za jakieś 150 tys. euro, wypożyczony od razu do Holandii za 50 tys. miesięcznie :)

Bardzo dobrym pomysłem jest wypożyczanie zawodników z mocnych klubów na okres 2lat. W pierwszym sezonie wypożyczyłem napadziora: Henry Martin na 2 lata, czyli do końca jego kontraktu, więc jak mi się poszczęści to za parę miesięcy mogę z nim podpisać kontrakt za darmo (mam wrzesień 2014, on ma kontrakt do czerwca 2015).
Prawdziwy wysyp perełek jest w drugim sezonie. Mam na wypożyczeniu takich zawodników jak: Alessio Romagnoli, Amidu Salifu, Adam Campbell, Arkadiusz Milik, Alfred Duncan, Ruben Cardasco. Wszyscy wypożyczeni na 2 lata, bez kwoty miesięcznej i tylko 50% zarobków. Niektórym z nich za 2 lata kończą się kontrakty, więc może uda mi się ich zatrzymać na dłużej :)
Szczególnie kluby włoskie są chętne do wypożyczania swoim przyszłych gwiazd, a sami piłkarze godzą się na wypożyczenie.
Tylko co ważne podkreślenia: w pierwszym sezonie zdobyłem mistrza, więc może to ułatwiło sprawę z tymi wypożyczeniami :)

Dla Ciebie pewnie już będzie za późno, ale dla tych, którzy zaczynają grę polską ligą (lepszymi klubami):
Na początku pierwszego sezonu za darmo zatrudniłem: Fedoriv - solidny lewy obrońca. Za grosze kupiłem: Habib Meite - def. pomocnik, Pavel Sitko - lewy pomocnik, Marvin Angulo - prawy pomocnik, za darmo przyszli też Imerekov - obrońca, Jorge Salinas -of, pomocnik i Bondarenko - napastnik
W zimowym okienku pozyskałem za darmo Rzeźniczaka, napastnika - Victor Hugo (wypożyczony do Rody Kerkrade za 230 tys. euro miesięcznie :)) oraz dwóch bramkarzy: Henderson i Leciejewski.

mi(L)an Partyzant

Mój wieloletni zasłużony dyrektor sport. A.Braida przeszedł na emeryturę i szukam nowego kandydata na te stanowisko. Ustawiłem sobie atrybuty jakie powinien posiadać według mnie nowy dyrektor: kierowanie zespołem, motywacja, determinacja, potencjał i umiejętności zawodnika, dyscyplina i adaptacja. W ten sposób wyszukałem kandydata na te stanowisko mającego bardzo wysokie atrybuty w/w - trenera bramkarzy Valencji i tu mam problem. Czy trener bramkarzy posiadający umiejętności dyr.sport. może być bardzo dobrym dyrektorem sportowym? Czy lepiej zatrudnić dyrektora sportowego od konkurencji ?
Czy wpływ takiego dyrektora na zespół jest odczuwalny i ma istotny wpływ na klub?

jaruone Młody aktywista

Witam,
Czytałem trochę Wasze wypowiedzi i dalej jestem w kropce - kupować FM2014 czy grac dalej w FM2012. ?? W decyzji nie pomaga fakt , że dyskusje przeradzają się w bluzgi, fochy, i zamiast na merytoryce skupiają się na wyzwiskach i udowadnianiu na siłę swojej racji.

Lubię wyzwania, ale nie trawię gdy porażki wynikają z błędów gry - jak gram 5-3-2 z dwoma wysuniętymi bocznymi obrońcami, z ustawionymi atakami po skrzydłach to oczekuję że w miarę swych umiejętności będą próbować grac jak Dani Alves, jak bramkarz dostaje piłkę to liczę na to że nie wpadnie z nią do bramki tylko poda ją do kolegi lub wybije na aut jeśli nie ma innego wyjścia, jeśli ustawiam wysoki pressing to cała drużyna ma próbować odebrać przeciwnikowi piłkę na jego połowie itd. Nie wiem czy FM2014 pozwala na przekucie swojego pomysłu na grę na język "cyfrowy" - bo jeśli nie i mamy sztuczne utrudnienia w stylu strzał na pustą bramkę z 10 m mija słupek po zewnętrznej w 8 na 10 przypadków to ja dziękuję postoje :) Krótko mówiąc - chętnie kupie nową wersję gry, jeśli nie będzie ona gorsza od FM2012 .

BTW - na http://www.game.co.uk/ FM2014 po ok. 70 zł - czy blokada EU region locked powoduje, że grę można odpalić tylko w krajach europejskich - wydaje się że z instalacją u nas nie powinno być problemu?? Będzie nasz ojczysty język w grze ???

LPB1994 Partyzant

Witam , mam pewien problem chce przesunąć zawodnika do klubu filianego klub proponuje zawodnikowi kontrakt a on go odrzuca mimo że to ja płace 100% wynagrodzenia piłkarza czy da się coś zrobić aby podpisał kontrakt z klubem filianym? Z góry dzięki za pomoc :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.