Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

janexdvd Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Znudziła mi się "czysta" gra, a PL Update jest moim zdaniem co najwyżej średni. Skończyłem już II ligę i wyższe oraz puchary. Mam drobny problem: w przerwie zimowej żaden klub nie rozgrywa sparingów (w czystej grze oczywiście grają), a nawet jak proszę asystenta o organizację meczów towarzyskich nic się nie dzieje. Zna ktoś może na to receptę?
PS. Identycznie wygląd sytuacja w PL update. (Przynajmniej w moim przypadku)

matti91 Partyzant

Witam, gram z dodatkiem do bazy danych PL Update. Mam teraz sezon 2014/15, gram drugi sezon w Ekstraklasie i pojawił się taki problem (może opiszę chronologicznie, w pkt., będzie lepiej widoczne)
1. Na początku lipca pojawiła się informacja o rejestracji zawodników do gry w Ekstraklasie, więc zatwierdziłem kilkunastu zawodników.
2. Później zakupiłem dwóch zawodników (Petasza i Fontanę) i od razu dołączyłem ich do zawodników uprawnionych do gry
3. 1 września pojawiła się informacja o zatwierdzeniu ostatecznej listy zgłoszonych zawodników do gry w Ekstraklasie - nic nie zmieniałem, zarejestrowałem wszystko wraz z tymi dwoma zawodnikami
4. 2 września okazało się, że Petasz i Fontana jednak nie są zarejestrowani do gry i w kolejnych spotkaniach Ekstraklasy nie mogą występować.

Próbowałem już wszystkiego, nawet urlopu.
Zrobiłem nawet taki test: Wywaliłem wszystkich zawodników z listy, dodałem 16 (tylu ilu trzeba minimalnie), wśród nich byli oczywiście Petasz i Fontana. Po tej operacji okazało się jednak, że Petasz i Fontana nadal mają NR, a zawodnicy, których wywaliłem z listy mogą spokojnie grać w Ekstraklasie.

Wygląda na to, że gra zatwierdza tylko moją listę zawodników z punktu nr 1. i nie chce myśleć o poprawkach, które naniosłem w punkcie 2.

Macie jakieś rady na taki błąd? Może edycja rejestracji lub całkowite zniesienie tej rejestracji w jakimś edytorze czasu rzeczywistego? Tylko w jakim? W FMRTE chyba takich opcji nie ma.

Pozdrawiam i dziękuję z góry za ewentualne odpowiedzi.

Black Młody aktywista

Mam problem z FMRTE. Dotychczas działał on dobrze, jednak ostatnio pojawia się coś dziwnego. Są trzy możliwe zachowania programu:
a) wczytuje grę, ale nie pobiera aktualnego ekranu
b) zawodnicy mają wszystkie statystyki na 1 albo 0
c) zawodnicy są normalni, ale kluby są puste, bez piłkarzy. Z klubami tak samo jest w b).
I tak a) było po zainstalowaniu najnowszego frameworka (4.0), b) na 3.5, a c) jest tylko ja jednym save'ie. Problem nie dotyczy uszkodzenia stanu gry, gdyż na nowym stanie gry jest to samo.
Instalowałem ostatnio na potrzeby Civilization IV najnowszy pakiet bibliotek C++. Ostatnio grywam w Civ, a nie w FM, więc na razie nie mam czasu odinstalować go, ale czy to może być problem?
FMRTE oczywiście najnowszy.
Proszę o pomoc, gdyż jeden z moich ulubionych zespołów jest bliski spadku i chce mu morale/kondycję podwyższyć. :>

Koo7i Partyzant

16.07.2010 13:48    #11754     Sufler - Porady do gry - Ustawienia w Realu Madryt
Pamiętaj moje dziecko.... jestem tutaj dla Ciebie.

Sufler jest miejscem w którym zakładający temat ma prawo liczyć na konstruktywną i rzeczową pomoc a Twoje uwagi w stylu: "ale co mnie to obchodzi", "udowadniasz jak slaby jesteś" tudzież "sama taktyka jest beznadziejna" na pewno do rzeczowej pomocy nie należą. Nie każdy użytkownik musi umieć radzić sobie z zespołem pełnym gwiazd. Każdy kto ma jakiś problem z FM-em może tutaj poprosić o radę. Jeśli tego typu tematy Cię śmieszą to albo się w nich nie wypowiadaj, albo zapraszam Cię niniejszym do napisania serii poradników do FM-a i ich publikacji na łamach cmrev.com.
Możliwe, że nie tylko Haqer jest ciekawy Twojego ogromu wiedzy odnośnie FM-a.

Każdy Twój następny post nie wnoszący nic do tematu zostanie potraktowany jako zaśmiecanie i zostanie ukarany adekwatnie do zasad regulaminu.

qstosh

16.07.2010 12:55    #11755     Sufler - Porady do gry - Ustawienia w Realu Madryt
Dziwi mnie bardzo jedna rzecz. Z Barceloną wygrałem obydwa bezpośrednie mecze w sezonie (wyjazd 1-0 i u siebie 2-1) a wszystkie bramki strzelił C.Ronaldo. Z kolei w pucharze Hiszpanii przegrałem dwa razy z Barceloną po 1-0. Zauważyłem że jak Ronaldo nie gra swojego meczu to ciężko jest wygrać. Benzema i Higuain są strasznie nieskuteczni, czasami Xabi Alonso poratuje strzałem z dystansu. Raul Gonzalez już od 1100 minut nie potrafi wstrzelić się do bramki dlatego nawet go nie wprowadzam do gry. A C.Ronaldo ma tak że jeden mecz zagra super ze średnią 9.0 a drugi sobie odpuszcza po to by w następnym zagrać znowu super i tak jest co drugi mecz :( W LM odpadłem z Milanem (u siebie 1-1, wyjazd 0-2). W lidze wygrywam bez problemu z zespołami z wyższej części tabeli, a gubię punkty z Zaragozą, Xerez czy też Almerią. Szczególnie często zdarza się 0-0 na wyjeździe i mimo dwóch zwycięstw bezpośrednich z Barcą przegrałem ligę o 4 punkty.

Ten skład jest z okresu jak grałem ManU i chodzi mi tylko o ustawienie bo skład w Realu mam inny :) Wkrótce zrobię screen z aktualnym składem z Realu.

A i jeszcze jedno. Często własnie tak jest że stoperzy (Albiol, Pepe) popełniają kosztowne błędy w defensywie i wtedy napastnik jest sam na sam z Ikerem :| Iker broni świetnie, ale nie zawsze wyjmie, szczególnie jak napastnik ma wysoki poziom opanowania. W sezonie ta para obrońców sprokurowała bardzo dużą ilość rzutów karnych (około 10) z tym że tylko dwa zostały strzelone, bo Iker praktycznie wszystko potrafił obronić :D Dlatego też kupiłem Chielliniego za 77 mln z Juventusu. Zobaczymy jak się będzie spisywał w nowym sezonie. I dzwi mnie czemu często Ronaldo jest w polu karnym jak są stałe fragmenty gry zamiast czekać na skrzydle na piłkę.

patol95 Partyzant

16.07.2010 09:55    #11756     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam!
Z chęcią dołączę się do gry przez internet. Interesuje mnie FM 10 łatkę zawsze mogę ściągnąć. Szybkość internetu to 5mb/s. Na 2 os bez problemu mogę hostować. Choć nie ukrywam, że chciałbym pograć na większą liczbę osób.
gg:17277546
liga preferowana: Polska
Wersja gry:FM 10

UWAGA!
Zbieram ludzi do ligi. Pewnie to będzie liga Polska, ale to najpierw ustalimy. Wszelkie informacje na gg.

paziu Młody aktywista

15.07.2010 20:36    #11757     Sufler - Porady do gry - błąd gry
Były już przypadki że się wygrywało a po meczu było napisane że przegrałeś w karnych..
więc to że wygrałeś w dogrywce a napisali ci że w karnych to jeszcze pół biedy :)
Patch 10.3 rozwiązuje ten problem.

dawid564 Partyzant

15.07.2010 11:53    #11758     Sufler - Porady do gry - FM WYBIJA (pamięc wirtualna)
problem pojawia sie jak gra sie ładuje . te loading... itp.
wtedy gra wybija i sie jakby wyłącza , ale proces nadal trwa

patryk11 Przodownik pracy

Godman, to było odinstalowanie gry i ponowna instalacja. Bez żadnych czyszczeń rejestru itp. W ten sposób przeinstalować? Jakbyście mi mogli podpowiedzieć, jakim programem to zrobić?

parachutes, problem w tym, że jak włączę grę i mnie wywala, to za (prawie) każdym razem jest inna rozdzielczość...

EDIT: Heh. Wszedłem w Panel Sterowania NVIDIA. Tam było napisane, że najlepszą rozdzielczością dla tego monitora jest 1680x1050. Zmieniłem na tą. Gra chodzi dobrze. Z tym, że wydaje mi się trochę mała ta tozdzielczość. Wcześniej miałem 1152x864. Niezbyt się znam ta tych rozdzielczościach, ale wydawało mi się, że jest optymalnie, bo wszystko było fajnie widać. A ta prawidłowa rozdzielczość, wg NVIDII zostawia dużo wolnego miejsca w Mozilli. Ale znowu FM działa bez zarzutów...

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

15.07.2010 10:18    #11760     Sufler - Porady do gry - Sztab szkoleniowy
Taki temat już istnieje - nie ma potrzeby zakładania kolejnego.

http://www.cmrev(...)bie.html
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution