Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

chomik1948 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.11.2010 18:30    #10891     Sufler - Porady do gry - Poprzeczki,słupki
[quote2=Magicc][quote=Yerdek]Z tego co zauważyłem to trafia się raz na jakiś czas taki mecz w którym faktycznie jest sporo słupków/poprzeczek. Załączam obrazek z statystyka z meczu, w którym dostaliśmy straszny łomot w Pucharze Hiszpanii, i w którym moi przeciwnicy aż 4-krotnie uderzali w obramowanie bramki. Tak jak napisałem na początku, u mnie nie występuje to jakoś notorycznie, miałem może 2-3 takie mecze (na rozegranych ok 12 dziś), w których ilość tego typu sytuacji była duża...[/quote]

Ja wyróżniłbym kilka rodzajów spotkań jakie można zaobserwować w FM2011:
1) Normalne, bez żadnych kontrowersji.
2) 20 strzałów w meczu, 15 w "obramowanie".
3) 2 strzały w meczu, 2 strzelone gole.
4) 20 strzałów, 4 celne, 1 gol.
5) Kartki co pięć minut, do końca meczu zostaje na boisku łącznie ok. 17 graczy.

Co ciekawe, wszystkie występują niemal po równo i chyba bez żadnej logicznej zależności. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie po rozegraniu połowy sezonu w EX.[/quote2]

Magicc zgadzam się z tobą w 101% chyba poczekam na rozegranie kolejnego sezonu do czasu wyjścia jakiejś łatki naprawiającej wyżej wymienione problemy :)

Craxa fan Młody aktywista

25.11.2010 16:09    #10892     Sufler - Porady do gry - skuteczność w innych ligach
Ja gram na łatce 11.1.1, w portugalskiej trzeciej lidze i u mnie problemu nie ma. Tak ustawiłem zawodników, że kiedy dochodzą do sytuacji strzeleckich, to trafiają. Ale to dlatego, że rozegrałem masę sparingów i ich stopień znajomości taktyki jest maksymalny. Cierpliwości, zaczną strzelać, tylko pozwól im się zgrać;)
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

japycz26 Partyzant

[quote=techniczny]mam strasznie irytującą sytuację, która zdarzyła mi się już 4 razy na 4 nowe kluby które prowadziłem. za każdym razem rozpoczynałem nową grę bo zwyczajnie poprzednia mnie denerwowała. za każdym razem stosowałem inną taktykę bo sądziłem, że poprzednia była zła. w czym problem - w meczach towarzyskich przed sezonem moje drużyny grały całkiem nieźle. może bez rewelacji, ale na takim poziomie by spokojnie utrzymać się w lidze. piłkarze byli zadowoleni. natomiast jak tylko zaczyna się sezon to zaczyna się dostawanie od każdego po tyłku, nawet od outsiderów, przy czym oczywiście standard - moja drużyna 10 strzałów celnych i 0 goli, przeciwnik 2 strzały i 2 gole. to robi się naprawdę żenujące. mam napastnika z wykańczaniem i szybkością 14, co jak na 6 ligę angielską jest chyba nad wyraz przyzwoite, a gościo partoli wszystko co tylko może, a jakieś ogóry ze statami na poziomie 4-5 mają skuteczność 100%. goście ze strzałem z dystansu na poziomie 7 ładują mi bomby z 30 metrów spod kolana, a mój pomocnik ze strzałem z dystansu 14 i rzutami wolnymi 15 wywala przy każdej okazji piłkę poza stadion.
zaczynam mieć wrażenie że FM jest zrobiony tylko po to by wkurzać graczy. by wygrać mecz musisz mieć drużynę 5 razy lepszą niż przeciwnik. jak masz tylko 3 razy lepszą to może uda ci się zremisować.
mam wrażenie że obejmując drużynę muszę ich nauczyć gry w piłkę od podstaw, niezależnie od ich umiejętności. przecież na boga obejmując jakąkolwiek ekipę obejmuję piłkarzy którzy mają już jakieś pojęcie o grze, mają pojęcie po podstawowych taktykach jak 4-4-2, 4-3-3 czy 4-5-1,. jednak ja mam wrażenie że dostaję zgraję juniorów po łapance. porównując umiejętności moich piłkarzy i przeciwników, to w większości powinni wygrywać bez większych problemów. czy wszystko tkwi w taktyce? wątpię. dlaczego to ja mam dostosowywać taktykę do przeciwnika a nie przeciwnik do mnie? dlaczego przeciwnik mający szybkość 5 jest szybszy od mojego co ma 10? naprawdę FM z roku na rok jest coraz bardziej irytujący. nie chodzi o to by wygrywać wszystko i z każdym, ale moim zdaniem przebiegi meczów są wyjątkowo niesprawiedliwe.[/quote]
Na prawdę dużo racji jest w tym co napisałeś. Mnie osobiście bardzo irytuje fakt, że mój zawodnik (szybkość 16, przyspieszenie 17) mając bliżej do piłki niż jego przeciwnik tuż przed samą piłką diametralnie zwalnia (prawie staje) i przeciwnik (szybkość 12, przyspieszenie 11) wyprzedza go i przejmuje piłkę. To jest chore! Z tymi strzałami mam podobnie, nieraz 20+ strzałów na mecz w tym ponad 10 celnych i 2 gole, a przeciwnik 4 strzały i 3 gole. Na początku myślałem, że po prostu bardziej skuteczni, ale bez przesady to się zdarza w 2 na 4/5 meczy...Co do wyników to jedyny problem jaki mam to, że moi zawodnicy odpuszczają mecze ze słabszymi rywalami i za cholerę nie mogę ich zmotywować.
"Everybody lies!"

gromo1990 Partyzant

25.11.2010 11:16    #10894     Sufler - Porady do gry - trzęsący się ekran
Witam. Kupiłem wczoraj fm11 przez steam i mam problem z silnikiem meczowym. CHodzi o trzęsący się ekran podczas meczu, brak płynności. Wiecie co może być przyczyną??

A tak przy okazji: jak wgrywa sie patche, facepacki itp przez steam?

rodem Młody aktywista

25.11.2010 07:16    #10895     Sufler - Porady do gry - błąd przy wczytywaniu gry
Usuń ten plik i po sprawie. Tu masz odpowiedź jak http://www.cmrev(...)moc.html

Craxa fan Młody aktywista

25.11.2010 00:25    #10896     Sufler - Porady do gry - Sparingi przed sezonowe
Co cztery, pięć dni, a co do drugiego pytania http://www.cmrev(...)kam.html
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

patol95 Partyzant

24.11.2010 22:27    #10897     Sufler - Porady do gry - Problem z backpackami
Witam!
Mam problem z bacpakami, wgrałem je do folderu:
C:Documents and SettingsPatrykMoje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2011graphicspicturesackgrounds
i mam w tym folder pol, a w nim ekstraklasa, a w nim backpack przypisany do każdej z drużyn.
Ale jak zrobić, żeby mi się dany obrazek wyświetlał, bo po wgraniu, iagle mi wyskakuje niezmodyfikowana skórka FM11.
P.S
mam wyłączone bufowanie skórki, i włączone odświerzanie skórki
Z góry dziękuje

kuba.j.g. Partyzant

24.11.2010 19:57    #10898     Sufler - Porady do gry - Problem z rejestracja FM 2009
Ludzie pomocy! Przy rejestracji wyskakuje mi: "brak połaczenia z internetem". Wiem, ze na forum jest plik do ściagniecia aby ten problem rozwiazac ale ten link NIE DZIAŁA. pOMÓŻCIE BO NIE GRAŁEM już 3 dni!:)

Gregorio791 Partyzant

24.11.2010 19:35    #10899     Sufler - Porady do gry - Błąd w Barcelonie At. (NMZ)
Witam!
Zacząłem grać Barceloną At. (Liga Adelante) no i wszystko fajnie, sprowadziłem sobie zawodników z wolnych kontraktów i kupiłem też paru. No i pojawia się problem bo wszyscy których zakontraktowałem i oprócz tego paru innych w ogóle nie może grać w lidze mimo iż są zgłoszeni do składu i mają przydzielone numery.

Poprostu widnieje obok nazwiska ikonka NMZ, co oznacza, że nie może zagrać w najbliższym meczu, szukałem w transferach, kontraktach i nie wiem skąd taka przyczyna. Jak wchodzę na zawodnika i są na dole informacje to pisze:

Transfer: Nie może wystąpić w najbliższym meczu.

I tak od 10 spotkań więc dałem sobie spokój bo ciężko grać bez połowy składu :)

Zawodnicy są zgodni z regulaminem, są zgłoszeni mają poniżej 25 lat (większość ma 18-20) itd.

Sprawdzałem główny skład barcy, nie ma tam ich, w histori zawodników nie ma i nie było ich w głównym składzi FCB.

Czekam na odpowiedź bo to nienormalne

miSiek CR7 Partyzant

24.11.2010 17:53    #10900     Sufler - Porady do gry - smieszne ceny za zawodnikow
U mnie jest tak jak u tych ktorzy maja problemy. Chociaz nie uwazam to za niewiadomo co, bo moze byc bardziej realnie. Np. Jak zawodnik siedzi na lawce i nie gra lub jest przesuniety do rezerw to realnie sie nie da sprzedac go za wielka sume. Chyba ze takie gwiazdy jak Silva np z City lub Robinho. Podaje przyklady z gry. A jesli wystawisz zawodnika na liste, bo slabo gra albo nie gra i zaoferujesz innym to tez niewiadomo jakich cen sie nie uzyska, bo zawodnik jest niechciany. Szkoda troche. Sprzedalem Aguero do OL za 20mln Euro wlasnie na takiej zasadzie, bo chcialem zwolnic miejsce dla mlodych. Jedynego zawodnika ktorego sprzedalem za wiecej niz byl wart to Simao, wart 2,8 mln a sprzedalem za 3 mln. Szkoda, bo to czasami przeszkadza.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.