Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

elmoro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.11.2010 17:13    #10881     Sufler - Porady do gry - Gra środkiem
Witam, staram sie eksperymentować z FM 2010, jednak wciąż wiele spraw jest dla mnie niejasnych. Ostatnio zacząłem grać MU proóbuję różnych rozwiązań i o ile ze słabszymi zespolami jakos idzie to z lepszymi jest kiepsko, tzn. nie potrafie zagrać na zero z tyłu, troche strzelam ale też dużo tracę. Gram 4-4-2 http://rapid(...)009_.tac i szczególny problem mam zespołami grającymi środkiem, albo jednym napastnikiem. Moje pytania dotyczą:

1. Jak ustawić krycie by środkowi pomocnicy zajmowali się pomocnikami druyny przeciwnej a nie latali po całym boisku bez sensu? Strefa, ścisle krycie + przedmeczowe instrukcje agresja itd. ? Zauważyłem, że problem może leżeć w swobodzie taktycznej, im mniejsza tym zawodnik będzie grał bardziej z tyłu tak to działa ?

2. Druga sprawa to krycie obrońców, często zdarza sie tak że obrońcy są wyciągani przez niekrytych pomocników i wtedy napastnicy mają sam na sam. Z czym się wiążą problemy w kryciu (wiadomo, że umiejętności zawodników w MU są wysokie). Czy przy rywalu grającym jednym napastnikiem proponujecie gre strefą czy jednego plastra dla napastnika?

3. Trzecia sprawa to jaki wpływ na grę zespołu maja polecenia drużynowe swobody taktycznej i swobody pozycyjnej ? Czy trzymaj się pozycji jest bardziej defensywne od szukaj gry ? podobnie przy swobodzie taktycznej, jak to przekłada się na ofensywe/defensywę ?

4. To jak zniwelować zbyt dużą odległość między formacjami obrony i pomocy ? Zauważyłem, że sporo bramek tracę przez kiepską pomoc, potem rywal ma dużo miejsca i obrońcy są niemiłosiernie rozklepywani, przez pomocników i napastników przeciwinika.

jac82 Partyzant

27.11.2010 16:18    #10882     Sufler - Porady do gry - Problemy z reprezentacją
Witam was!
Prowadzę reprezentację Hiszpanii i Polski, niestety mam problem.
Gdy chcę zaplanować sparing gra mi się zawiesza.
Czy może spotkaliście się z tym problemem już???
Jak tak to prosił bym o poradę co mam robić.
Pozdrawiam.

golex Partyzant

27.11.2010 14:23    #10883     Sufler - Porady do gry - Co dośrodkowanie to...
Jeżeli wyłączysz z gry skrzydłowych to nie będziesz miał problemów ze straconymi bramkami po dośrodkowaniach.

Ustaw bocznym obrońcą krycie 1na1 i daj na bocznych pomocników i obrońców wymuś zagranie na nogę taką, żeby zawodnik był zmuszony zejść do środka pola. Pressing też możesz dać.

bitoni Partyzant

mam problem z Sergio Aguero kupilem go do Aston Villi jest juz u mnie 4 miesiace a dopiero 4 gole strzelil co zrobic zeby dawal z siebie wiecej zaplacilem za niego 15.75 mln funtow gram w fm 07

Mwalkowski89 Partyzant

27.11.2010 13:53    #10885     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam jestem chętny do zagrania przez Siec w FMA 2011 . Dowolna Liga moge hostowac z tym nie ma problemu . Moje Gadu Gadu 20568458 . Pisac w kazdej chwili . Pozdrawiam i zapraszam do zmierzenia się ; )

sm1leY Młody aktywista

[quote=dlugi88]Z tą nieskutecznością i rzutami rożnymi, po których rywal wali bramki to faktycznie patologia. Jednak dla mnie czymś magicznym są rzuty karne. Mam typa, który rzuty karne ma na poziomie 16 i opanowanie oraz decyzje po 14. Strzelił 4 karne na 13 (sic!). Zmieniłem wykonawcę na nieco lepszego i to samo. Zrobiłem więc test. Wziąłem Barcelonę i tam jak wiemy jest David Villa, fantastyczne decyzje, opanowanie, technika, rzuty karne i wszystkie ofensywne atrybuty. Na 9 karnych strzelił 2. I to wcale bramkarze nie są tacy świetni, strzelcy uderzają po prostu obok, albo ponad bramką. Naprawdę irytujący problem. [/quote]

Haha, nie no brawo. Zatem twierdzisz, że konsekwentnie wyznaczałeś danego piłkarza do strzelania karnych, których to jednak nie strzelał przy wielu próbach? Gratuluję w takim razie geniuszu taktycznego :)

dlugi88 Partyzant

Z tą nieskutecznością i rzutami rożnymi, po których rywal wali bramki to faktycznie patologia. Jednak dla mnie czymś magicznym są rzuty karne. Mam typa, który rzuty karne ma na poziomie 16 i opanowanie oraz decyzje po 14. Strzelił 4 karne na 13 (sic!). Zmieniłem wykonawcę na nieco lepszego i to samo. Zrobiłem więc test. Wziąłem Barcelonę i tam jak wiemy jest David Villa, fantastyczne decyzje, opanowanie, technika, rzuty karne i wszystkie ofensywne atrybuty. Na 9 karnych strzelił 2. I to wcale bramkarze nie są tacy świetni, strzelcy uderzają po prostu obok, albo ponad bramką. Naprawdę irytujący problem.

ag-25 Partyzant

26.11.2010 21:19    #10888     Sufler - Porady do gry - Problem meczowy.
Też miałem już kilka razy taką sytuację, po prostu zanika przycisk GRAJ.

Rozwiązaniem tego problemu jest wejście w jakiś profil danego piłkarza i powrót do ekranu meczowego. Teraz można kontynuować grę :)

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

26.11.2010 11:47    #10889     Sufler - Porady do gry - Trening FM 2011
temat sprzed 3 dni - wyszukiwarka nie gryzie :)
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

SowaA Partyzant

25.11.2010 21:48    #10890     Sufler - Porady do gry - Problem meczowy.
Panowie, potrzebuję pomocy. Kilka dni temu zdecydowałem sie na kupno nowej wersji FM. Rozpocząłem grę i okres przygotowawczy. Pierwszy mecz, koniec pierwszej połowy i zaczyna się problem. Po zmianach piłkarzy, zmianie taktyki, przechodzę do rozmów motywacyjnych. Kiedy już odpowiednio "zmotywuję" grajków do zdecydowanie lepszej gry pojawia się problem. Nie mogę rozpocząć drugiej połowy, nigdzie nie ma przycisku zatwierdź, a jakiekolwiek próby przejścia dalej powodują zmianę moich dotychczasowych ustawień. Zna ktoś ten problem, spotkał się z podobnym?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.