Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
12.08.2012 21:16    #6801     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2013
Pragnę przypomnieć, że w zeszłym sezonie w Ekstraklasie rozegrano 18 kolejek jesienią i 12 wiosną, więc prawie jak w FM :P

Drugie to błąd edytora i dotyczy wszystkich lig, nie tylko polskiej. Problem z reputacjami też chyba występuje w innych ligach. Co nie zmienia faktu, że obie te rzeczy powinny zostać poprawione :)
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Gieorgij Partyzant

Grupa: Użytkownik
12.08.2012 21:02    #6802     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2013
Rozegrałem kilka sezonów i z przykrością stwierdzam, że jest mało grywalna, a raczej daje mało satysfakcji ze względu na małe duperele. Może zacznijmy od terminarza? Od samego początku (wersji 12.0.0) jest z nim problem (runda jesienna 20, wiosenna 10). Gdy dodasz grę w Europie (faza grupa plus eliminacje) i puchar polski to wychodzi 34 spotkania jesienią, jeśli odpadniesz z innych rozgrywek to wiosną grasz tylko dziesięć spotkań. Czegoś takiego nawet w nadwiślańskim kraju nie wymyślili. Trzeba też pamiętać, że zawodnicy grający w PL motorycznie odstają i taki maraton jesień bez szerokiej wyrównanej kadry nie jest niczym przyjemnym. Druga sprawa łącząca się z tą to kwestia dodatkowych lig. Przy odpowiednim dobraniu dat można zlikwidować kwestię terminarza, za to sypie się zakładka treningu w juniorach. Niby można dodać reżimy, ale przyporządkować trzeba wtedy ręcznie z poziomu profilu zawodnika, ale nie ma już możliwości własnoręcznego przydzielenia trenerów do reżimów. Kolejna sprawa to kwestia reputacji i nie chodzi o to, że wolno rośnie, ale działa bardzo dziwnie. Trzy sezonu to komplet trofeów na krajowym podwórku i faza grupoa LE oraz dwa razy 1/16 LM, a Lech wciąż ma najlepszą reputację w kraju, mimo że najwyższą pozycją w lidze, jaką zajął była piąta, nie doszedł do półfinały PP i co się z tym wiąże nie grał w Europie. W pewnym momencie się wkurzyłem i sprawdziłem, że Lech ma reputacje na poziomie 6250, a moja Legia 5950. To nie jest normalne. O innych duperelach, które tyczą się wszystkich lig nie będę wspominał.
Dziennik czyli blog wielotematyczny

FM12: Legia Warszawa (06.11 - 08.12) | Brighton & Hove Albion (10.12 - 11.13) | Anderlecht Bruksela (11.13 - )

Java_One Partyzant

Mam pytanie czy ktoś ma tak samo jak ja problem z organizacją tournee w przerwie zimowej w lidze polskiej ? W ogóle nie pokazują mi się kluby z którymi mógł bym grac. Może jest jakiś patch który to rozwiązuje.

Raffo Partyzant

12.08.2012 12:47    #6804     Sufler - Problemy techniczne - Texture Sheet
Witam ostatnio miałem problem z microsoft visual c++ przez to nie mogłem grać po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej błąd zniknął , a teraz podczas meczu wywala mi crash dumps :(((((( I w moich dokumentach w folderze Sports Interactive pojawia się plik zapisany texture sheet i jest to zdjęcie.
Proszę o szybką odpowiedź

Raffo Partyzant

12.08.2012 12:30    #6805     Sufler - Porady do gry - Strasznie dziwne
Miałem problem z microsoft visual c++ po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty graficznej błąd minął ,ale teraz występuje w czasie meczu crash dumps zawsze w drugiej połowy. Liczę na pomoc
PS: wersja oryginalna , spójność plików sprawdzałem

adike Partyzant

12.08.2012 11:09    #6806     Inne - Hyde Park - Lektury obecne/niedawne
[quote="Kolazontha"]@up Mi trochę bardziej przypadła do gustu inna historia spisana przez Krzyśka Stanowskiego - "Kowal. Prawdziwa historia". Ale biografia Iwana też niczego sobie.
[/quote]

Niestety nie miałem możliwości przeczytania `Kowala`, bo jest bardzo niedostępny. A apetyt miałem wielki po przeczytaniu 'Spalonego'.
Tytuł ten chodzi na allegro za absurdalne pieniądze, bo odkąd skończył się nakład parę lat temu, nie można jej 'normalnie' kupić. Oczywiście są PDFy itp, ale chciałbym mieć swoją 'oryginałkę' na półce ;)
Miałem okazję spotkać Stanowskiego i pogadać na ten temat, i rzeczywiście problemem były/są sprawy związane z pierwotnym wydawcą. Ale po sukcesie 'Ajwena" będzie robił wszystko, by pojawiła się reedycja Kowala, więc zapewne za jakiś czas takowa się pojawi.
Jakbyś chcial pozbyć się Kowala po rozsądnej cenie, możesz do mnie pisac ;-)

Teraz czeka na mnie "Futbolowa gorączka" - stara lektura opowiadająca o kibicu Arsenalu z początku lat 90'. W maju tego roku była reedycja, a oceny zbiera pozytywne, więc chętnie się z nią zapoznam.
A następna będzie zapewne futbolowa wojna, ciekawe jak z dostępnością... :)

yayme Partyzant

11.08.2012 22:22    #6807     Sufler - Inne - Budzet w Tottenhamie
Tottenham to moje życie, z tym klubem się utożsamiam. W FMie zaczynałem nimi karierę setki razy. Ale muszę przyznać, że mało którym klubem gra się tak łatwo. Jeśli chodzi o możliwości finansowe, są one niemalże nieograniczone. Levy będzie nas rozpieszczał co sezon. Z jednej strony to dobrze, z drugiej - szybko zrobisz z tego klubu najlepszy w Europie. Mi osobiście bardzo trudno było wsiąknąć w klub na lata - w pierwszym sezonie wygrywałem ligę i Ligę Europy, w drugim Ligę Mistrzów i ciężko było znaleźć bodźce do dalszej gry. Powiedzmy sobie szczerze - to jest klub kompletny. Wystarczy kupić młodszego bramkarza o dobrych umiejętnościach (Mandanda - tani, świetny), jakiegoś bocznego obrońcę (u mnie zazwyczaj Aly Cissokho), zmiennika dla Bale i odpowiedniego napastnika. Świat jest nasz. Reszta pozycji to po prostu miód, cud i orzeszki.

Kwestia Adebayora - ja go wykupuję, bo u mnie zazwyczaj gra niesamowicie. Grę Tottenhamem opanowałem do perfekcji i wiem dokładnie, jak go wykorzystać, znam atuty każdego z tych zawodników. A z Togijczykiem jest przyjemnie - gdy go wykupisz (a na pewno będzie Cię na to stać - proponuję go wykupić jak najszybciej), to już w kolejnym okienku, ewentualnie rok później, sprzedasz go najpewniej z dużym zyskiem, więc co to za strata? Chętni zawsze się znajdywali :)

EDIT:

Sprzedaż Dos Santosa to głupota, jest świetnym zawodnikiem. U mnie zazwyczaj gładko wygrywał rywalizację z Lennonem na skrzydle, a potem imponował widowiskową grą. Ciężko jest mu się z marszu wkomponować w zespół, ale to niezwykły zawodnik. Decyzja jak dla mnie tym bardziej niezrozumiała (o jego sprzedaży) wobec Twoich planów ściągnięcia meksykańskich zawodników. Nie jest tajemnicą, że mając innych grajków z obcych krajów, ci nowi szybciej się aklimatyzują. Chociaż akurat w przypadku takich tuzów jak Fierro czy Torres problemów być nie powinno i tak :)
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Ogólnie problem crashów nie jest do końca zbadany. Może to być przeciążenie komputera, za duża baza, błędy systemu i tym podobne. Spróbuj zagrać bez dodatków i sprawdź :)

Jak wpiszesz w wyszukiwarce crash dump, to jest tutaj mnóstwo odpowiedzi http://www.cmrev(...)&sa=

Zapisuj grę do trzech plików. To jest w ustawieniach.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

pieter453 Partyzant

11.08.2012 18:17    #6809     Sufler - Porady do gry - Problem z wychowankami (FM12)
Mam problem - muszę zgłosić koniecznie skład do Ligi Europejskiej, gdzie wymaganych jest 4 wychowanków w składzie. Problem w tym, że niestety mam tylko 3... i kompletnie nie wiem co teraz robić. Nie mogę przez to dalej grać, ponieważ na wiadomość trzeba teraz odpowiedzieć. Jakiś sposób, pomysły, czy kariera zatrzymana?

`Gekkou Partyzant

Witam . Mam otóż problem z Crash Dumps'ami . Gdyż wyskakują one gdy pogram trochę meczy , zapiszę sobie rozrywkę i wyłączę . A potem gdy włączę fm'a 2012 i chce sobie pograć , wczytuje karierę i w tym momencie wyskakuje mi crash dumps . Kiedyś wpadłem na pomysł , kopiowania co jakiś czas save'ów do innego folderu , w razie kiedy by mi się znów pojawił . I za jakiś czas znów mi się pojawił ten oto błąd . Nie wiem co zrobić , a bardzo chciałbym sobie pograć . Proszę o szybką poradę . Mam uaktualnienie bartekr v.1.1 i dużo facepaków oraz loga klubów angielskich . Może to jest tą przyczyną ? Nie wiem :(

Proszę o szybką wypowiedź i Pomoc !!

Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution