Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

cywa Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.08.2012 20:00    #6791     Football Manager - Ogólna dyskusja - Jorge Enriquez
ja jak zaczynam rozgrywke to na poczatek staram sie poprostu najnizsze oczekiwania klubu spelnic nie patrze na wyniki tylko staram sie utrwalic ustawienie i wyszkolic mlodych co kupie na poczatku
dopiero w 2/3 sezonie zaczynam walczyc o cos ale zazwyczaj 3 sezon juz jest sklad optymalny wyszkolony

podam ci paru grajkow ktorych najbardziej lubie na dana pozycje

obrona srodek bassong tani na poczatku za 2.8 mln rafal toloi tez tani a takze simon kiear z wolfsburga jak cie stac to sakho
obrona lewa to na poczatek tani jest marcus rojo potem po sezonie gregory schennikov idealny i najlepszy w 1 sezonie ciezko go wyciagnac bo chca okolo 30/40 mln ale po sezonie 2 chca juz 5 bo go nie wystawiaja takze schmelzer moze byc ale juz drozszy moze byc tez atila turan ze sportingu
obrona prawa sieme vrsaljko z dinama za 1.5 mln idealny po kilku sezonach jeden z najlepszych obroncow swiata tak samo jak i corchia po sezonie go za 6 mln mozna kupic

defensywny to rygiel obrony jak pisalem jorge enriquez za 2.5 mln takze dobry jest gueida fofana ale trzeba go wyszkolic

srodkowy pomocnik czyli u mnie wys rozgrywajacy idealny i najlepszy jest verratti co 2 mecz u mnie jest ze panuje w srodku pola bardzo rzadko zdarza sie ze ma ponizej 7 ocene w zimie mozna go za 12 mln wyciagnac bo teraz swierzo do psg przyszedl to nie zmieni barw
drugi to wilshere idealny ale ciezko go wyciagnac bo teraz nie ma kontuzji w fmie

drugi srodkowy pomocnik czyli u mnie cofniety rozgrywajacy dobry jest cabaye z newcastle a takze bertolacci z romy takze dobzi sa canteros henriksen czy badelj bardzo tani pilkarze do 3 mln max 4 a sa bardzo dobzi i szybko sie ucza za badelja po sezonie mozna wziasc z 16 mln

ofensywny pom prawy czyli u mnie schadzacy napastnik najlepsi sa salvio z atletico w rezerwach jest za 2.2 mln super gosc a drugi to weiss czy torje tez dobry

ofensywny pom lewy takze schodzacy napastnik ja tutaj lubie gwiazde miec sam nie wiem czego i zawsze zbieram na joveticia kase i go kupuje lub dobry tez neymar jest
dla biedniejszych ocampos za 1 mln

napastnik to bez watpienia niang najlepszy jest w wieku 21 lat gracz pokroju rooneya messiego ronaldo jak sie rozwinie ale musi grac caly czas 1 sezon ma slaby ale kazdy kolejny ma coraz lepszy najwiecej u mnie mial chyba 60 albo 70 bramek w sezonie we wszystkich rozgrywkach drugi gosc to carlos fierro tez niezly ale trzebawytrenowac takze kadlec moze byc u mnie napastnik to wysuniety napastnik atak
carlosa vele tez moge polecic

jedyny bramkarz ktorego kupuje to delac z chelsea nigdy mnie nie zawiodl kapitalny gosc probowalem ter stegena ale on ma duze problemy z aklimatyzacja i czesto musialem go do kraju odsylac bo nic nie gral i chcial wrocic

jezeli chcesz wiecej info pisz na gg 4871801

podam ci jeszcze liste moich talentow z ktorych korzystam czasem tez ;P

N Kadlec, Sanogo, Fierro, Niang, Lukaku, Neymar, Abel Hernandez, Leandro
OPL/OPP Willian, Dauglas Costa, Torje, Gotze, Gaitan, Farfan, Ayew, Griezmann, Nangis, Gutierrez, Ramirez, Iturbe, Femania, Shaqiri, Hazard , Salvio, Weiss
OPŚ Eric Torres, Jano, Dzagoew, Moura, Adryan, Rafina, Thiago, Firmino, kovacic
PŚ Verratti, Badejl, Moutinho, Hamsik, Labyad, Rodwell, Barkley, Canteros,henriksen, strootman, wilshere,
DP Kara, Pekalski, Mendy, Emre Can, Casemiro, fofana
OP/OL Romario, Turan, Corchia, Vrsjalko, Raffael, Koch, Alex Sandro
OŚ Prestia, Bell, Galeano, Muniesa, Papadopulos, Coates, Toloi, Toro, Xulu, Nkoulou, Savic
BR Butland, Areola, ter Stegen, Benmd, Delac, Branescu, Guiherme,

dracko21 Partyzant

13.08.2012 18:57    #6792     Football Manager - Świat taktyki - Skrzydła w 442
Jeśli chodzi o mecze towarzyskie to grałem ich 8 i za każdym razem próbowałem ustawić te skrzydła, ale różnie to wychodziło więc postanowiłem że zapisze grę przed meczem ze sportingiem i zagram z nimi kilka razy przy różnych ustawieniach dla skrzydłowych. Tak więc spróbowałem różne kombinacje i najskuteczniejsze jest ustawienie:
PO/LO-Boczny obrońca-Wsparcie, Ataki z głębi pola-często, gra szeroko-zejście do środka(przeciwko drużynom które grają schodzącymi skrzydłowymi/napastnikami), dośrodkowania z linii końcowej.
PP/LP-Skrzydłowy-Atak, prostopadłe podania-często, gra szeroko-zejście do środka, dośrodkowania z pola, strzały z dystansu-rzadko.
Z tego co zauważyłem to obrońcy pomimo polecenia zejścia do środka obiegają skrzydłowych lub też trzymają się za nimi. Skrzydłowi schodzą do środka i grają kombinacyjną piłkę z Napastnikami, a ich dośrodkowania są z narożnika pola bramkowego lub też z linii końcowej boiska.
Gram klasycznym 4-4-2 i jedyny problem jaki mi pozostał to jak grać w obronie. Boczni obrońcy jeśli przeciwnik gra schodzącym do środka bocznym pomocnikiem ustawiam gra szeroko-zejście do środka, ścisłe krycie-tak, krycie-skrzydłowy rywala, w instrukcjach dot. rywala ścisłe krycie-tak, pressing-zawsze,wymuszenie gry słabszą nogą. Jeśli jest to skrzydłowy z dobrą szybkością i dośrodkowaniem ustawiam gra szeroko-przy linii bocznej, ścisłe krycie-nie, krycie-1na1, ścisłe krycie-nigdy, wymuszenie gry słabszą nogą, agresywny odbiór.
Środkowi obrońcy:
Wysoki obrońca krycie-Wysoki napastnik rywala,ścisłe krycie-tak, ścisłe krycie-zawsze, wymuszenie gry słabszą nogą, agresywny odbiór.
Szybszy obrońca-? Tu pojawia się problem ponieważ chcę aby zajął się szybkim napastnikiem rywala i nie wiem jakie ustawienia wprowadzić. Często obrońca go odpuszcza w ogóle go nie kryjąc lub stosuje pressing na odgrywającym lub kryję go razem z wysokim obrońcom. Często też dochodzi do tego, że środkowi pomocnicy rywala(często o defensywnych predyspozycjach!) robią rajd środkiem pola, bo mają na to miejsce, pomimo tego że korzystam z pomocnika walczącego o piłkę, który ma zakazane ataki z głębi pola, strzały z dystansu i prostopadłe podania.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
13.08.2012 18:44    #6793     Sufler - Edytor - błąd w edytorze - jak znaleźć?
Ale nie możesz wybrać polskiej ligi, czy tylko w edytorze pisze o tych nieudanych zmianach? Jestem w stanie założyć się o 0,7 słodkości, że nieudane zmiany w ludziach nie mają żadnego wpływu na możliwość wyboru danej ligi. Problem leży gdzieś indziej, zwykle w klubach albo rozgrywkach.

PS. Przy takich różnych większych projektach, gdy trzeba kleić bazy to tych nieudanych zmian często mamy nawet i ponad 100, a wszystko śmiga :)
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

varies Partyzant

Otóż mam dość nietypowy problem. Prowadzę mój Southmapton już 3 rok, mam obecnie fajną serię meczów bez porażki, zwycięstwa na Anfield czy Etihad Stadium...Nie chciałbym żeby do wszystko poszło do piachu. Przed sobą mam trudny mecz z Wigan na wyjeżdzie. Ustalam taktykę, zatwierdzam skład i gdy próbuję przejść z okienka rozmów motywacyjnych do gry, FM zawiesza się i pomaga tylko restart / ctrl-alt-delete. Gdy chcę wznowić grę po restarcie , przy wczytywaniu save wywala do win'a z crash dumpem. Dodam tylko, iż na rozkładzie miałem 3 mecze w tygodniu. Ową potyczkę z Wigan przesymulowałem, jednak prze następnych meczach występuje ten sam problem. Co ciekawe gdy zainstalowałem FM'a na innym komputerze wszystko ładnie śmiga. Macie jakieś pomysły ? Spróbwałem wyczyścić z systemu wszystkie składniki FM'a, jednak nic to nie pomogło.

skazi Partyzant

13.08.2012 17:45    #6795     Sufler - Porady do gry - Brak drugiego obywatelstwa
Mam podobny problem tylko że w lidze polskiej, minęły już prawie 3 miesiące a mój zawodnik nadal ma "czeka na dokumenty". Ktoś się orientuje ile wynosi czas oczekiwania?

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

13.08.2012 16:01    #6796     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
Jeżeli Juventus doda do tej megapaki jednego top playera to w Serie A reszta stawki będzie pewnie miała nieprawdopodobne problemy. Aktualnie już wygląda to bardzo dobrze - sprowadzony w tym oknie Asamoah to pracuś niesamowity, dobry mecz z Napoli w Superpucharze. Do tego uzupełnienie boków obrony: Isla i Armero z Udinese, ten pierwszy może grać na całej prawej stronie i podobno na środku pomocy, drugi to lewa obrona. Ciekawi mnie czy Armero będzie w stanie wygryźć nieco zdrewniałego De Ceglie o ile nie przyjdzie świetny Kolarov.

Denerwuje mnie jednak sprawa tej niekończącej się sagi RVP - JoJo - Llorente - Suarez. Liczę że w końcu zdecyduje się któryś z nich na transfer, bo to oczekiwanie jest irytujące.
#TeamTyniec

dracko21 Partyzant

13.08.2012 14:11    #6797     Football Manager - Świat taktyki - Skrzydła w 442
Udało mi się stworzyć coś podobnego z tym że obaj boczni obrońcy są ofensywni. 1 obrońca wysoki, który kryje odgrywającego rywali, natomiast drugi do którego bramkarz wyprowadza piłkę odpowiada za rozpoczęcie akcji. 1 pomocnik odbierający piłkę i drugi cofnięty rozgrywający do którego leci najwięcej podań(w większości od grającego piłką obrońcy). Cofnięty napastnik który najpierw włącza do akcji całą drużynę i potem wchodzi z głębi pola. lis pola karnego który ma za zadanie przetrzymać piłkę w razie takiej potrzeby+czasami podania prostopadłe co sprawia że fajnie wychodzi mu wymiana piłki z Cofniętym napastnikiem.
Tak jak napisałem w 1 poście problemem jest ustawienie skrzydłowych. Nie wiem jakie ustawienia dla bocznych obrońców i skrzydłowych dadzą najlepszy efekt.
Jeśli chodzi o rzuty rożne to szkoda słów. vidić który nabiega na krótki słupek strzela min. 1 bramkę na 2 mecze.
Johna Hartsona pamiętam z Celticu;)

ps
możesz mi wyjaśnić jak to 'dośrodkowania z linii bocznej' ? Jeśli ustawie gra szeroko-przy linii bocznej i dośrodkowania z linii końcowej to on będzie dośrodkowywał z linii bocznej, a jeśli dam gra szeroko-zejście do środka i dośrodkowania z linii końcowej to będzie dośrodkowywał z linii końcowej boiska?

Arturo.RMCF Partyzant

13.08.2012 11:52    #6798     Football Manager - Świat taktyki - Skuteczność.
Chooy nie impreza. Kilka meczy było bardzo dobrych. Ronaldo pakował po 3-4 bramki a ja wygrywałem po 4:0; 5:0 ale: jeden, drugi, trzeci mecz było okej, ale 4, 5 itd. coraz gorzej. Porażka z Sociedadem, remis z OL na Bernabeu. To wina tego, że zrobiłem Ronaldo trening tylko siłowy + atak i strzały? Jakiś spadek formy? Czy muszę zmienić taktykę? Miałem podobne problemy w Maladze czy QPR, ale zmieniałem formację i znowu było okej.

SAFAR Partyzant

13.08.2012 11:27    #6799     Sufler - Problemy techniczne - Problem z FM 2012
Witam wszystkich,

mam dziwny problem techniczny. Otóż po włączeniu gry gra się nie włącza :). Chodzi o to, że pojawiają się reklamówki i ostatnim oknem jakie widzę są logotypy lig europejskich. Potem gra się wyłącza i wraca na pulpit. Nie pojawia się żaden komunikat. Wymagania sprzętowe spełniam. Na dowód wrzucam screena: http://imgur.com/KF7Vi

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem o co chodzi zupełnie :( dodam, że poprzednia wersja, którą miałem zainstalowaną na tym kompie czyli 2010 działała bez problemu.

Pozdrawiam
SAFAR

dracko21 Partyzant

13.08.2012 00:43    #6800     Football Manager - Świat taktyki - Skrzydła w 442
Witam!
Od dłuższego czasu męczę się ze skrzydłami w Manchesterze United, nie wiem jaką zastosować kombinacje. Obecnie korzystam z porad dotyczących krycia http://www.cmrev(...)ika.html . Jeśli przeciwnik gra schodzącymi do środka bocznymi pomocnikami, ja muszę ustawić swoim bocznym obrońcom gra szeroko-zejście do środka. Jakie ustawienia wtedy wprowadzić swoim skrzydłowym? Gra szeroko-?, Dośrodkowanie-jakie? skąd? Jakie ustawienia wprowadzić gdy rywal gra typowymi skrzydłowymi? Chce osiągnąć efektowną grę na skrzydłach, dużo dośrodkowań ze strony skrzydłowych i zawsze asekurujących ich bocznych obrońców. Póki co często się zdarza, że zawodnicy dublują się na pozycjach i skrzydłowi mają ok. 8 podań na cały mecz+ ok. 5 dośrodkowań. Niestety problemem też są napastnicy, którzy często schodzą do skrzydła i przeszkadzają skrzydłowemu.
Dysponuję różnymi screenami z analizy pomeczowej oraz poleceń drużynowych/indywidualnych dla każdego zawodnika, napiszcie jeśli będziecie potrzebować.
Bardzo proszę o pomoc!:)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution