Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
To nie Twoja wina :) Przed chwilą rozgrywałem sparing mojego Realu z Castillą i obrona zachowywała się jakby naprzeciw niej grali piłkarze Barcelony a nie rezerwy własnego klubu. Cykliczne jest cofanie się obrony głęboko we własne pole karne (chociaż gram wysuniętą linią obrony) Na uwage zwraca również indolencja graczy którzy powinni rozbijać ataki jeszcze zanim dojdą one do linii obrony, czyli defensywnych pomocników (gram taką samą taxą jak Ty, tylko że Deep, Defensywny pomocnik-Cofnięty rozgrywający) Ci dwaj gracze odpowiadają u mnie za rozbijanie ataków w defensywie w środku pola, jednak robią to rzadko, W 70% przypadków praktycznie wtapiają się w linie obrony i kompletnie gubią. W FM12 było to zupełnie nie do pomyślenia. Kiedy przeciwnik atakował środkiem już miał mur, zanim zaczął się poważnie zastanawiać jak rozegrać piłke, moi siepacze ją odzyskiwali. W FM13 nie funkcjonuje to jak powinno. Jeśli chodzi o obrone. O niej były juz napisane poematy, praktycznie pod każdym newsem związanym z FM13, problem globalny. Trzeba czekać na łatke w nadzieji że to poprawią.

tidididi Partyzant

Witajcie, Towarzysze!

Prosto z mostu i bezpośrednio- zafrasowany nieporadnością w grze defensywnej w nowej odsłonie Football Managera, postanowiłem założyć nowy temat celem ustalenia, czy problemy z grą w obronie są kwestią indywidualną, czy mimo wszystko (nadal) globalną.

Wraz z udostępnieniem graczom wersji beta gry, w którą większość z nas zapewne miała przyjemność grać, wszystkich nas raziła w oczy indolencja naszych podopiecznych w grze obronnej. Każdy grał jak Barcelona, mecze kończyły się z obustronną liczbą strzałów przewyższających skromne 20 (piękny ofensywny futbol, powiecie).

Gram Wisłą. Zacząłem na około tydzień przed oficjalną premierą, czyli grałem karierę już w wersji beta. Wówczas, jak i teraz, wciąż według mojej opinii gra defensywna jest daleka od przyzwoitości. Będąc maniakiem serii, grając nieprzerwanie od czasów klasyki w postaci CM 01/02, nie miałem problemów z ustawieniem zespołu i wymuszeniem na nim oferowanego przeze mnie sposobu gry.

Ale do rzeczy, o co chodzi. Rozegrałem do tej pory 7 meczów w lidze, wszystkie oglądając w pełnym wymiarze czasowym. Poniżej mecze i wyniki:
Wisła 2:0 Polonia
Pogoń 0:4 Wisła
Widzew 0:3 Wisła
Wisła 2:0 Zagłębie
Korona 1:2 Wisła
Górnik Zabrze 1:2 Wisła
Legia 2:1 Wisła

Czytając to wciąż pewnie myślicie- "zomfg wtf ale o co mu chodzi?". A chodzi mi o to:
http://i48.tinypic.com/35iu7ux.png

Mój umysł analityczny dostrzega ogromną zależność. Poziom gry destrukcyjnej jest zbliżony do tego, jaki oferujemy sobie z kolegami nawzajem w cotygodniowych rozgrywkach na osiedlowym orliku. W każdym z rozegranych przeze mnie do tej pory meczów, przeciwnik posiadał zdecydowaną przewagę nade mną w mojej strefie obronnej. Co ciekawe- w pięciu z siedmiu meczów, ja miałem przewagę w strefie obronnej przeciwnika- większą lub mniejszą. Pomimo stosunkowo wysokich wygranych i ciekawych meczów w ofensywie oferowanych przez mój zespół, wszystkie mecze to (według zamieszczonych przeze mnie wycinków) kopanina w środku boiska.

Moja założenie- grając w CM/FM od przełomu wieków XX i XXI, nie wierzę że nagle nie potrafię ustawić swojego zespołu w obronie. Silnik meczowy nadal jest, przepraszam że kolokwialnie, chujowy.

Dochodząc do meritum- czy u Was wygląda to tak samo? Czy jednak silnik jest dobry, a chujowy jestem ja? Zobaczcie jak to wygląda u Was i zapraszam do dyskusji.

Uprzedzając pytania- gram formacją 4-2-3-1:
- Bramkarz
- Boczni obrońcy / wsparcie
- Środkowi obrońcy / obrona
- Pomocnik odbierający piłkę / obrona
- Pomocnik odbierający piłkę / wsparcie
- Skrzydłowy / atak
- Wysunięty rozgrywający / wsparcie
- Skrzydłowy / atak
- Wysunięty napastnik lub Cofnięty napastnik / atak
Wszystkie zespoły z którymi się mierzyłem grały taką samą formacją, lub 4-4-1-1.

Nie wierzę w to że to moja wina :-)

suchy92 Partyzant

@Puchacz293 to dziękuj Bogu, że nie masz problemów. Ja też gram Fulham a o to co zrobił przed chwilą mój Mladen Petrić na Old Trafford. Zastanawiam się czy on aby nie powinien trafić do Wrocławia... Po prostu ręce mi opadają :(

http://www.youtu(...)youtu.be

Maverick_997 Partyzant

Mam ten sam problem. Ta sama sytuacja jest gdy chce poprosic zarząd o dodatkowe dundusze na płace dla piłkarzy.Często rownież wyskakuje jakis blad (nizej załącznik do screena). Gra jest oryginalna.

http://scr.hu/0iui/onpe2

Ronnie19 Partyzant

05.11.2012 21:55    #6385     Sufler - Edytor - Uruchamianie
Mam ten sam problem z tym ze za 1 razem edytor normalnie mi sie wlaczyl,sprawdzalem spojnosc plikow i reinstalowalem edytor ale nic to nie daje;/

Frug-cRee Partyzant

05.11.2012 21:39    #6386     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy FM13
Witam,
gram w FM 13 i mam problem gdy klikam rozmowę z zarządem (gram zespołem z 1 ligi polskiej) i gdy coś proponuje prezesowi np. rozszerzenie scoutingu to gra się zamyka ;/ czy można coś na to poradzić??? czy tylko czekać i mieć nadzieję, że wyjdzie kiedyś łatka naprawiająca ten błąd ? ;/

rafal_931 Partyzant

05.11.2012 21:10    #6387     Sufler - Edytor - jak wczytać pliki?
również się przyłączam, tylko ja mam taki problem że nie mam nigdzie tego tools wie ktoś może dlaczego?

mes1916 Partyzant

Hejka, ogólnie wrażenia jeśli chodzi o wygląd są pozytywne, ale silnik meczowy to jakaś totalna klapa. Zacząłem Legią i w pięciu pierwszych meczach sezonu zdobyłem tylko punkt. Przegrywam wszystko co sie da. Strzelam dużo bramek, ale moja gra defensywna jest tragiczna. Obrońcy grają tak jakby ich w ogóle nie było na boisku (wolne tunele pozostawiane napastnikom). Próbowałem wielu taktyk, ale przy każdej jest to samo. W poprzednich wersjach gry nigdy mi tak słabo nie szło. Też macie takie problemy, czy to po prostu tylko u mnie występuje? Pozdro: )

zielok92 Partyzant

05.11.2012 16:48    #6389     Sufler - Problemy techniczne - CZARNE MENU W FM 13@@
Witam, pobrałem wersje beta gry football manager 2013. Wszystko pięknie zainstalowałem, włączam grę przemijają reklamy, wczytuje się gra i dalej zamiast menu mam sam kursor na czarnym tle.. Kompa mam słabego ale fm 12 chodził mi w miarę normalnie, sterowniki i directx mam najnowsze, więc nie wiem w czym mam problem. Proszę pomóżcie bo nie wiem czy mam zamawiać orginała.

suker87 Partyzant

05.11.2012 16:19    #6390     Sufler - Edytor - CA a atrybuty
Chciałbym odmłodzić zawodników np. Franka Ribery'ego o 10 lat i obniżyć mu CA - i tu mam problem czy po takim zabiegu atrybuty same mu spadną do poziomu odpowiadającego jego CA czy muszę sam je zmienić i jeśli spadną a nie zmienię PA to po upływie 10 lat jest szansa że ponownie uzyska atrybuty na poziomie sprzed zmiany??
Z góry dzięki za pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution