Jestem co prawda po paru meczach dopiero a gram FK Homel na Białorusi. Zauważyłem już w drugim meczu jak po 30 minutach z ogórkami przegrywałem 1-4, że w ogóle nie sprawdza mi się krycie strefowe w pomocy. Jak trzech pomocników w środku ma ustawione ścisłe krycie 1na1 to pomimo cholernych luk pomiędzy napadem a obroną (4 obrońców i 3 pomocników stoi na linii pola karnego) pomocniny w miarę wyskakują przed pole karne do piłki. Wyniki w lidze to na razie wygrane 3-2 na wyjeździe i 2-0 u siebie. Następny mecz z BATE więc zobaczymy co jest taktyka warta. Strzałów mam generalnie sporo, idiotycznych podań obrońców do przeciwnika jeszcze więcej, ale coś strzelam. Co ciekawe jeszcze mój napastnik (lis pola karnego) nie miał 100% sytuacji.
Uważam, że na razie fm12 miał lepszy silnik meczowy, ale może psioczymy tak tylko dlatego, że nowego jeszcze nie poznaliśmy.
Na minus i to duży zaskoczyło mnie to iż piłkarze nie reagują na swoje ustawienia. Ciężko zmienić coś, by zmieniło to ich sposób zachowania na boisku.
no nic walczę dziś wieczorem dalej
i będę raportował jak się moje ustawienia sprawdzają. A jak będą nie najgorsze to podeślę taktykę.
Uważam, że na razie fm12 miał lepszy silnik meczowy, ale może psioczymy tak tylko dlatego, że nowego jeszcze nie poznaliśmy.
Na minus i to duży zaskoczyło mnie to iż piłkarze nie reagują na swoje ustawienia. Ciężko zmienić coś, by zmieniło to ich sposób zachowania na boisku.

Najnowsze posty