Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Arturo.RMCF Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.08.2012 00:18    #6691     Football Manager - Świat taktyki - Gorsza forma?!
Zmieniać filozofię gry, znaczy wystarczy zmienić szybkość gry (podania krótkie - bezpośrednie) czy tak konkret nazmieniać?
U mnie jest taki problem, że szybkość podań zmieniam średnio co drugi mecz, w zależności od rywala. Jeżeli gram z taką Swanseą to gram szybkimi bo raczej mi nie zagrożą, a jeżeli z np. United to zależy mi na posiadaniu piłki, więc gram krótko.

trolololo Partyzant

[quote="trolololo"]Siema, gram Newcastle United mam jestem w lipcu przed sezonem 2014/2015 ledwo co wygrałem LM i chciałbym zrobić jakiś prezent sobie i kibicom, mój budżet transferowy to max. 100 mln euro, ale nie chciałbym wydawać więcej niż 30-35, szukam TOP PLAYERA który w 2014 ma max. 25 lat i potrafi sam wygrywać mecze, sondowałem już transfer Hazard, Schurrle, Douglas Costa, Willian, Bale, Tevez(wezme go w ostateczności, jest na WT), Lucas Moura, a teraz składam ofertę za Andre Ayew i wszyscy oczekują 50-60 mln! co to ma być!? jest jeszcze jakiś zawodnik, który będzie kosztował normalne pieniądze?[/quote]

Dobra zmiana problemu, mam dogadanych 3 zwodników wszyscy kosztują ok. 34 mln euro - Andre Schurrle, Lucas Moura i Douglas Costa, Schurrle chce 6 mln rocznie, a Brazylijczycy po 4 mln i pytanie którego wziąć!? Szybko odpowiedzcie.

Sh0cKeR Partyzant

[quote="Woo-Cash"][quote="tidididi"]Jeśli sortujesz według WYB, wybrani gracze ustawiają się w kolejności według zajmowanej na boisku pozycji. Ci niewybrani będą pomieszani- na to nie ma sposobu.[/quote]
Oczywiście, że jest na to sposób. Wystarczy kliknąć kolumnę pozycji, trzymając wciśnięty Shift.[/quote]
Wielkie dzięki, zadziałało. Teraz o wiele lepiej się ustawia taktykę na mecz. Problem rozwiązany, do zamknięcia.
.

mateuszxxx0 Partyzant

25.08.2012 13:58    #6694     Sufler - Edytor - Pytanie dot. Edytora FM 12
Witajcie.
Ostatnio po długiej przerwie od FMa zacząłem grać od nowa. Oczywiście rozpocząłem od edytowania świata gry w edytorze :)
I tu się rodzi problem. Gdy ustawiam atrybuty zawodnika według własnych życzeń , po zapisaniu bazy danych i rozpoczęciu gry z tą zmianą atrybuty są zniżane automatycznie przez komputer.Jak temu zaradzić? Są jakieś sposoby aby wszystko było wedle własnych upodobań?

Pozdrawiam :)

Dagome Partyzant

24.08.2012 20:46    #6695     Sufler - Inne - Budowa kolejnego stadionu
Witam. Mam następujący problem:

Jednym z moich celów jako menadżera jest budowa nowego stadionu, ale w moich karierach ( prowadzę Arsenal, a wcześniej Legie ) nie udało mi się go wybudować. Problem polegał na tym że w zakładce interakcji z zarządem opcja prośby o budowę nowego stadionu była nieaktywna ( po najechaniu myszką wyświetlało się " klub uważa, że w chwili obecnej budowa nowego stadionu byłaby niewskazana" ). Sytuacja była identyczna zarówno w Arsenalu jak i w Legii, mimo że w ciągu kilku sezonów osiągałem duże sukcesy, klubowa kasa była nabita a stadion na każdym meczu był zapełniony ( no na Legii tak średnio w 90% po kilku sezonach ).
Domyślam się, że ma to związek z tym, że stadiony tych klubów zostały niedawno wybudowane ( Arsenalu w 2006 r. a Legii w 2011 r. ).
Ta sytuacja trochę odbiera mi radość z gry i tu moje pytanie:

Czy budowa kolejnego stadionu Arsenalu będzie możliwa ??? A jeśli tak to po jakim czasie ???

Arturo.RMCF Partyzant

24.08.2012 16:13    #6696     Football Manager - Świat taktyki - Gorsza forma?!
Witam, otóż mam taki problem: Gram QPR, ustawiłem taktykę itd. i wygrywam mecze, z Chelsea 3:0, z United remis na wyjeździe 2:2, 3:1 bodajże z Arsenalem. Wgl wyniki świetne, 4 pozycja w tabeli po rundzie jesiennej, pierwsze mecze rundy wiosennej też były dobre. 4:2 z Fulham czy 2:2 z Arsenalem na wyjeździe, jednak od kilku meczy zaczęło się coś psuć, zawodnicy wybijają piłkę na aut, najlepszy strzelec ligi (Cisse) nawet nie dochodzi do sytuacji strzeleckich, a jak już dojdzie to schrzani, zawodnicy podają do rywala itd. Nawet bodajże Bent (z Aston Villi) strzelił mi głową po dośrodkowaniu, gdy kryło go 3 obrońców. Jak wiemy Bent raczej nie jest dobry w powietrzu, a moi obrońcy to Cahill, Dragutinović i Bosingwa. Wydaje mi się, że każdy zawodnik z tej trójki gra lepiej w powietrzu od Darrena.
Dodatkowo właśnie gram przeciwko Aston Villi u siebie i przegrywam do przerwy 2:0, gdy kilka miesięcy temu w pucharze wygrałem 3:0 a w lidze na wyjeździe 3:1.
Może mi ktoś coś powiedzieć co jest nie tak?
FM 11.3

dudek290 Partyzant

24.08.2012 16:11    #6697     Sufler - Porady do gry - Rejestracja FM 2011, 2012
Witam,
Ostatnimi czasy dość przypadkowo zorientowałem się, że FM 10 można grać bez konieczności rejestracji przez internet. Jedyny warunkiem jest płyta w napędzie w czasie gry. Mam problemy z internetem i dlatego ciągle grałem w FM 08 a 09 nie mogłem nawet zarejestrować bo błąd mi wychodził. Czy wersje FM 11 i 12 też mają taką opcje gry bez konieczności połączenia się przez steam ?? Odpowiedz na to pytanie jest dla mnie ważna, ponieważ wole wiedzieć niż wydać 100 zł na grę, która by leżała na półce. Z góry dzięki za odpowiedz

buczek93 Młody aktywista

24.08.2012 14:11    #6698     Sufler - Porady do gry - Problemy z fejkiem
Jak w temacie - gram w 2012 na sejwie z update'm od lucasa, zainstalowałem fake.lnc by mieć chociaż podgląd na zdolnych szwabów w drużynach juniorskich/pierwszym zespole, ale dzieje się coś, czego nie potrafię wytłumaczyć. Pomimo poprawnej lokalizacji pliku (na drugim save z MC wszystko bangla aż miło), juniorzy prawdziwi pojawiają się tylko w u-19 i u-20. Pierwszy zespół jak był szary, tak jest szary nadal. Stan taki obowiązuje już od kilku zgrupowań, piłkarze grają w eliminacjach do Mundialu, nie sądze więc, by szaraczki musiały być powoływane na miejsce prawdziwych graczy. Da się to jakkolwiek obejść ? Czy to po prostu taki ficzer gry z łatkami na składy ?

Cinek1013 Partyzant

Chodzi mi o to że powiedzmy daję filtr u trenerów : determinacja -15, motywowanie- 15, trening siłowy- 15.
A tutaj pusta lista...
Wchodzę w profil mojego stałego trenera który ma wszystkie atrybuty wyższe od tych podanych w filtrze.
Dlaczego nie został pokazany w wyszukiwarce, dodam że "nierealistycznym celem transferowym" też nie jest bo bez problemów podpisze ze mną kontrakt.
To zależy od scoutów ?
Chciałbym żeby większośc zawodników będących w grze była dostępna w wyszukiwarce.
Usprawniło by mi to wyszukiwanie sztabu szkoleniowego, oraz młodych talentów.

gregory97 Partyzant

23.08.2012 20:58    #6700     Sufler - Porady do gry - Baza danych
Witam! Gram w fm-a od dwóch lat, ale jakoś dopiero dzisiaj zwróciłem uwagę na pewien problem. Otóż chodzi o to że w fm 2012 jak nie mam zaznaczonej np. ligi białorskiej, a przejme jej reprezentacje to nie mogę powołać prawie żadnego piłkarza z tej ligi, bo są zaznaczeni na szaro (czyli nie można ich kupić, ani powołać). Próbowałem rozpocząć od nowa z dużą bazą danych i dalej nie mam tych piłkarzy dostępnych(jest jedynie około 1,2 piłkarzy na klub dostępnych do powołania). Jest na to jakieś lekarstwo?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.