Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Karpikos Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Dzieki za porady:)

To teraz tak,tych 2 obroncow to nie mam tak ustawionych,poprostu zrobilem screen kiedy probowałem roznych rozwiazan.
Zmienilem styl na płynny.
Co do rozgrywajacego..To co polecasz mu dac?Moze Cr z funcja wsparcia?
Gram teraz 2 SP bo bokach i wlasnie WR.Jeden ŚP ma Automatycznie a drugi atak.
I apropo Swobody Taktycznej..To dac im wieksza,domyslnie czy scisła?

Co do kontroli,to w tej lidze nie ma chyba lepszych zespołow wiec ja stosuje,dopiero po awansie bede tym manewrował.

Akurat strzałow z Dystansu rywale oddaja mało.
Najslabszy punkt mojej defensywy to skrzydła,ale tutaj ciezko cos wymyslic oprocz tego,zeby zakupic mega dobrych bocznych obroncow.

Niestety ten save co tutaj taksa jest pokazan przepadł.Mialem juz Npower Championship i szlo fajnie,ale niestety.Zaczalem od nowa,mam nadzieje,ze bedzie tak samo dobrze:)

I jescze mam problem z Napastnikami,nie wiem co im ustawic,zeby sie rozumieli i fajnie grali.

ccygan17 Partyzant

13.09.2012 16:16    #6602     Football Manager - Świat taktyki - Southampton - Pomoc
Witam gram Southampton systemem 4-1-3-2. Generalnie jestem zadowolony z taktyki, zawodnicy bardzo duzo biegaja (115-120km/mecz). Cieszy mnie współpraca napastników oraz zachowanie bocznych pomocników. Strzelam bardzo dużo bramek (najwiecej w lidze) ale tez trace ich najwięcej z czołówki i właśnie potrzebuje pomocy co do obrońców. Nie chce zeby boczni pomocnicy grali zbyt ofensywnie wole zeby skupili sie na obronie. Obrońców generalnie mam dobrych ale gra w obronie nie wyglada tak jakbym chciał zbyt często zawodnicy przeciwnej drużyny dochodzą swobodnie do prostopadlych podań, bez problemu wyprzedzają moich obronców. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie zamieszczam odpowiednie screeny.

Druga sprawa jest taka że ze wgledu na duzo km przebiegnietych w meczu zawodnicy bardzo szybko się meczą chodzi mi głownie o pomocników. Czy ktoś mógłbym mi napisać jaki trening im w przygotowaniach przedsezonowych dac zeby mniej sie meczyli i jaki czas przed liga odpuscic ten kondycyjny trening, zeby odzyskali swieżość.

Natomiast mam jeszcze pytanie o wprowadzanie juniorów do pierwszej drużyny w Southampton szkółke mam świetna i jest kilka talentow na maks gwiazdek, jednak umiejetnosci maja na poziomie pol złotej gwiazdki. Wedlug was kiedy ich najlepiej zaczac wpuszczać na kilka minut i czy zostawic ich narazie w drużynie juniorów czy miec ich w seniorach?

Ustawienie zawodników:
http:(...)4rkl.jpg

Polecenia drużynowe:
http:(...)ayde.jpg

Polecenia bocznych obrońców:
http:(...)uvxk.jpg

Polecenia środkowych obrońców:
http:(...)frjd.jpg

Polecenia defensywnego pomocnika (jest on u mnie rozgrywającym i nie chcialbym mu przydzielac zadan ścisle defensywnych):
http:(...)lw1l.jpg

Tabela oraz terminaż:
http:(...)v6s3.jpg
http:(...)xzjb.jpg

kamil23r Partyzant

chodzi mi o FM 2012 rok 2015 i przy wczytywaniu gry wyskakuje mi crash dump i gra mi sie wylacza jest jakas szansa na odpalenie gry albo chociaz uratowanie save

k-icz Partyzant

13.09.2012 12:44    #6604     Sufler - Porady do gry - Problem z numerami - LaLiga
Witam, spotkałem bardzo nietypowy problem podczas rozgrywki w FM12. Chodzi o próbę wprowadzenia do składu dwóch moich juniorów (z U-19). Otóż problem pojawia się z chwila kiedy w jakikolwiek sposób próbuję im nadać numery (26-99). Po odprawie ustaleniu składu i wybraniu takiego delikwenta na ławkę, pojawia się okno z wyborem numerów i tutaj... Nazwisko pokazane jest dwa razy! (jedno [pod drugim) Jeżli jednemu Abrahamowi dam numer 26 to drugiemu Abrahamowi - klonowi już tego numeru nie mogę dać... Jeżeli dam numer tylko przy jednym nazwisku i kliknę zgłoś numery to drugi dostaje numer -1 (!) a okno nie chce sie zamknąć... Z chwila gdy jeden ma 26 a drugi -1, mogę ustawić temu z -1 numer 26 (pojawia się podwójnie) ale to też nie chce pchnąć gry dalej (okno nie przeskakuje do odprawy meczowej...). Próbowałem zgłosić te numery poprzez okno składu po za dniem meczowym (tam nazwiska sa pojedynczo), ale po daniu zatwierdź numery się kasują i dalej zawodnicy nie mają ich przydzielonych...
Ktoś miał kiedyś taki problem?

armbi Partyzant

Juz była dyskusja o tym, ze używanie edytora to psucie sobie gry. Teraz jest dyskusja o Save and Load. ktos tu pisze, że to frajertswo./ Niby dlaczego? Co wam do tego jak kto gra w swojego ukochanego FM'a? Nie kumam takich mentorów, którzy wskazuja jedynie słuszna droge gry! Jeden lubi Real, inny Barcelonę. Ktos inny łazi i zachwyca sie meczami okręgówki, bo to klub z jego mieściny albo wioski. Niektórzy preferuja tylko reprezentacje narodowe. Ale wszyscy mają wspólny pierwiastek - kochaja futbol, na swój sposób. I tak samo z FM. Ja uwielbiam edytor i kiedyś za czasów jeszcze CMa i wczesnych produkcji FMa tworzyłem świetnych piłkarzy, przypakowywałem ligę Polską, ale sam zrozumiałem, że to sie szybko nudzi. Ale gdzieś mam zdanie ZNAFCUF. Dzisiaj też uzywam edytora,. Ba! Nie wyobrażam sobie, żebym nie mógł wprowadzić kosmetycznych zmian w bazie dancyh, bo uważam, że twórcy gry popełniaja błędy, ale w zamian daja mi narzędzie, dzieki któremu mogę niektóre niedociagnięcia poprawić. Jak choćby legendarne kontuzje. Praktycznie co roku jest problem z ich intensywnością. Uważam, ze w rzeczywistości nie jest tak źle, a przypadki gdzie piłkarze łapia po 2, 3 kontuzje w jednym meczu wcale tak rzadko w FMie nie wystepują. A w rzeczywistości? Jak nie pamietam tzrech kontuzji w jednym meczu, a dwie naraz tez sa rzadkością. Zatem wchodzę w edytor i delikatnie zmniejszam procent i nie jęcze potem na forach SI, zeby poprawili, bo gierka jest niegrywalna. No dobra, rozpisałem się trochę w innym temacie, ale chodzi mi o to że kazdy ma swoja wizje gry, a jesli ktos młóci opcją Save and Load to sam zrozumie, ze nie tędy droga. A może ktoś chce szybkich, "lewych" sukcesów. Jego brocha, jego FM... Wyluzujcie.

Aciel Partyzant

Witam,.
Mam ogromne problemy z otrzymywaniem pozwolenia dla moich potencjalnych celów transferowych. Niestety większość najlepszych talentów pochodzi u mnie z krajów afykańskich i Ameryki Łacińskiej.
Na forum wyczytałem, że jednym ze sposobów jest wypożyczanie piłkarzy do klubów filialnych. Niestety w moim przypadku nieuzyskanie pozwolenia na pracę jest równoznaczne z odwołaniem transferu. Czy jest na to jakiś sposób o którym nie wiem?

tts0 Partyzant

FM ma jeden zasadniczy problem - jest zbyt "skrajny". Z jednej strony można bardzo szybko ze słabiaka zrobić prawdziwą potęgę piłkarską, która będzie w stanie wygrać wszystko, a z drugiej bardzo często mamy do czynienia z kompletnymi absurdami jak np. "mecz do jednej bramki", bardzo duża ilość zmarnowanych stuprocentowych szans, niewytłumaczalna ilość strzałów w słupki/poprzeczki w jednym meczu; zadziwiające plagi kontuzji etc. Należy to jakoś wypośrodkować! Nie może być tak, że sukces przychodzi łatwo, a gra by nam trochę utrudnić życie popada w jakieś skrajności. Sukces musi być zdecydowanie trudniej osiągalny, ale i przeciwności losu powinny być mniej skrajne!
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

buczek93 Młody aktywista

Ja czasem to rozwiązanie stosuje, ale raczej jako zabezpieczenie typu "udał się mecz, przede mną cała seria trudnych spotkań, żeby nikt się nie połamał" - gra właśnie wtedy "przypadkowo" i "losowo" daje jakieś 5 kontuzji w zespole. Dorzućmy zawieszenia, wykluczmy leszczy i z dużej kadry zaczyna być problem ze skompletowaniem 18-stki na mecz. Albo czasem, gdy widzę, że przegrywam bez logicznego wytłumaczenia - cały mecz cisnę, 10 słupków, 10 poprzeczek, bramkarz rywali 9.8 (choć ostatnie występny żenujące), wszyscy rywale nagle z tragicznych morali znakomite, do tego oddają strzał życia z 30 metrów który wpada - to chyba dość jasne, że coś tu nie gra a fmik próbuje nas w żałosny sposób oszukać. Ale jako polepszacz sukcesów ? Nie. Kiedyś to stosowałem, ale takie trofeum wygrane po wczytaniu, to nie to samo. A przecież nic się w FM nie kończy, zawsze można wrócić za rok, silniejszy, lepiej zgrany, lepiej umotywowany.

Lucas. Partyzant

Akurat u mnie normą było 'przeciążanie' bazy danych, ale nigdy nie było takich problemów. Po prostu ot tak wszystko się zepsuło.

about Partyzant

11.09.2012 14:40    #6610     Sufler - Problemy techniczne - Ogromny problem z savem
Witam jest to trochę niedorzeczna sytuacja
Po koontunuowaniu gry wyskakuje mi crash dump przejście na urlop nie działa
Jedynym i dziwnym zarazem wyjściem jest ... usunięcie wszystkich dotychczasowych managerów i stworzenie nowych po czym gra przechodzi na następny dzień WTF ? Da się jakoś ominąć ten błąd ?
Pierwszy raz spotkałem się z takim błędem

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.