Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

halish Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.10.2012 11:50    #6521     Sufler - Porady do gry - Nie "policzone" bramki
Cześć,
w pierwszej połowie wygrywałem 3-0, w drugiej chłopaki wrzucili jeszcze 5 bramek, ale licznik ani drgnął. Jedynym śladem jest zapis wideo, bo wszędzie w grze wyniki widnieją 3-0, i oczywiście piłkarze nie mają policzonych bramek.

film tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=d1oZFomXlgk

Ktoś napotkał taki problem?

gucioprawda Młody aktywista

Wydaje mi się, że problemem może być rozdzielczość ekranu. Netbook ma jednak mniejszą, niż laptop.

artilee84 Partyzant

Witam,

Niedawno zakupiłem sobie netbooka, głownie w celu gry w FM. Zainstalowałem steama, pobrało grę i po odpaleniu nic się nie dzieje. W procesach jest fm.exe ale gra sie nie wlacza. Zainstalowalem najnowsze sterowniki grafiki, najnowszy directx, usunalem gre i pobralem jeszcze raz. Nic to nie daje. Dodam tylko, ze fm uruchamia sie bez problemu na laptopie zony, ktory posiada gorsze parametry niz moj netbook.
Prosze o pomoc w rozwiazaniu sprawy, bo wychodzi na to, ze bezsensownym staje sie moj zakup.

LoOcas Partyzant

Witam. Chciałbym aby moja drużyna grała jak Borussia Dortmund w rzeczywistości. Chodzi mi o to żeby skrzydłowi w każdej akcji na moją bramkę skrzydłowi pomagali moim bocznym obrońcom, a potem aby natychmiast przemieszczali się pod bramkę przeciwnika i współpracowali z bocznymi obrońcami. Niestety nie mam pojęcia jak to zrobić, więc proszę o pomoc. Dałem im role Defensywnych Skrzydłowych, ale to nic nie daje. Dalej podczas gdy przeciwnik atakuje moją bramkę oni sobie stoją na połowie boiska i nie biorą udziału w destrukcji :/ Pomóżcie.

stefan1984 Młody aktywista

05.10.2012 11:28    #6525     Football Manager - Świat taktyki - 5-x-x
Chyba, że nasi boczni obrońcy nie mają najlepszych notowań jako WOP/WOL, wtedy OP/OL można dać bardziej ofensywną rolę, i zrezygnować ze skrzydłowych. Jeśli brak nam dobrze grającego w powietrzu napastnika, wyznaczanie dwóch skrzydłowych do biegania wzdłuż linii mija się z celem, wystarczą dwaj ofensywni boczni obrońcy do tego. Wtedy zazwyczaj zyskamy przewagę liczebną w środku pola: mamy trzech stoperów, dwóch fullbacków, i powiedzmy dwóch napastników, więc do środka pomocy wstawić można trzech pozostałych nam piłkarzy, np dwóch środkowych pomocników plus OPŚ, przy dwóch zawodnikach rywala grającego 442. Jeśli rywal gra 451, zazwyczaj skrócenie pola gry neutralizowało jego poczynania ofensywne, gdyż sztuczny przeciwnik jako jedynego napastnika zazwyczaj wystawiał kogoś pokroju i stylu gry Rasiaka =)

PS - nieraz próbowałem takich kombinacji, i w praniu skutki były... chyba żadne - słabszych ogrywałem, z mocniejszymi był i tak niekiedy problem =) Oprócz tego musimy mieć zgraną i dobrze ustawiającą się linę obrony, bo piątka w linii to już większe szanse na nieudaną pułapkę offsajdową, a na jakimkolwiek poziomie rozgrywek jakoś nie wyobrażam sobie, żeby na spalone nie grać =)

sloppy_jack Partyzant

05.10.2012 10:55    #6526     Sufler - Porady do gry - Dziwny problem z save'ami
Witam.

Podczas swojej kilkuletniej przygody z serią FM miałem już różne problemy z grą. Jednakże ten o którym chciałbym tu napisać przeszedł granice mojej cierpliwości.
Otóż - ostatni save, który wczytuje mi poprawnie i można grać jest z 29-30 października 2014 czasu gry (gram bundesligę BVB) i po tej dacie wczytanie każdego następnego save'a kończy się crashem przy jego wczytywaniu?!
Najlepsze jest chyba to, że wczytując ów ostatni save można grać normalnie dalej (i nawet doszedłem do stycznia 2015) ale już save'y z tego okresu się nie wczytują i wszystko kończy się crashem!

PS. To raczej nie wina kompa bo jest bardzo mocny i uciągnąłby dwa FM-y, miejsce na dysku i pamięć są.. Co dziwne wcześniej grałem La Ligę i spokojnie wszystko chodziło i chodzi do 2017..

Dodatkowo w folderze FM 12 w Dokumentach obok "normalnych" folderów pojawił mi się dziwny plik PNG -"texture sheet" (cyferki i nazwiska piłkarzy m.in. BVB i FCB różnymi kolorami). Nie wydaje mi się żeby był tu wcześniej.

Nie mam już siły i skończyły mi się pomysły. Help!
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam!

tts0 Partyzant

@up

NIe rozumiem tych Waszych problemów z save'ami. Ja zawsze mam dwa zapisy i zapisuję grę naprzemiennie przed każdym meczem i czasem też po jakimś ważnym meczu. Miałem kilka razy w/w problem, ale kariery nie straciłem, bo odpalałem save'a nr 2 - musiałem tylko zagrać jeden tydzień od nowa. Trzeba być "dziwnym", żeby tak nie robić:)
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

chinczol Młody aktywista

[quote="Kleyo"]Jesteś tego pewien? Bo z moich informacji wynika, że jest raczej odwrotnie czyli gracz kontuzjogenny [z wartością 20] będzie co chwile łapał małe urazy, a te takie długotrwałe, skomplikowane kontuzje są mniej zależne od tego atrybutu, no bo nogę sobie może każdy złamać, jak ktoś mu ostro wejdzie i podatność na urazy ma tu mniejszy wpływ niż na jakieś ciągłe przeciążenia mięśni itp.

Przy czym nie pamiętam gdzie to czytałem, a teraz nie mam czasu szukać, więc jeśli jesteś pewny swojej wersji lub masz jakieś źródła to chętnie poczytam :]

A ogólnie co do problemu, to jak gracz ma podatność na kontuzję 15 to zazwyczaj z jakiegoś powodu, zgodnie z realizmem :P[/quote]

Troche źle mnie zrozumiałeś, albo może ja nie tak to sprecyzowałem :) NIe mam żadnego źródła :) Wszystko to wynika z moich obserwacji podczas gry. W małym skrócie. Współczynnik podatności na kontuzje ukazuje tylko prawdopodobieństwo wystąpienia kontuzji. Piłkarz z wartością tego atrybutu 20, będzie po prostu szklanką. Czyli będzie łapał małe urazy przeplatane z poważnymi. Tylko losowość FM i AI zdecyduje jakie to będą kontuzje. W FM przykładami są np Robben, Pato, Ribery, w każdej mojej karierze kiedy patrze na ich historie kontuzji, widnieje tam długa lista w której przeplatają się kontuzje kilku dniowe, kilku tygodniowe i kilku miesięczne, aczkolwiek nie ma zależności, choć jeśli mamy piłkarza z wysokim atrybutem podatności na kontuzje, możemy być pewni że przynajmniej raz na sezon wyleci nam na 2-3 miesiące, nie licząc oczywiście pomniejszych urazów, które będą nękały go bardzo często. Piłkarz o niskiej wartości owego atrybutu będzie piłkarzem "małego ryzyka" Tak jak napisałeś - złamana noga, czy też zerwane więzadła może przytrafić się każdemu w meczu czy na treningu - to jest pech. Aczkolwiek, miałem w FM12, chyba w mojej karierze Spurs, dwoch newgenów, grali non stop w podstawowym składzie przez pare sezonów - nigdy nie zdażyła im się jakaś poważna kontuzja, w sezonie wypadali łącznie na średnio 2 tyg. głównie za drobne urazy typu rozcięta głowa czy ręka. Poźniej sprawdziłem ich podatność na kontuzje, posiadali odpowiednio 2 i 4. Nigdy nie zanotowali zadnych długo miesięcznych kontuzji.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
[quote="chinczol"] "podatność na kontuzje - analogicznie wartość 20 = wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia kontuzji, w skrócie taki piłkarz to szklanka, wartość 1 = bardzo niskie prawdopodobieństwo wystąpienia kontuzji, praktycznie zerowe. Mowa tu o kontuzjach długotrwałych, bo takie kontuzje typu rozcięta noga itp mogą się zdarzyć nawet piłkarzowi który jest mało kontuzjogenny. [/quote]

Jesteś tego pewien? Bo z moich informacji wynika, że jest raczej odwrotnie czyli gracz kontuzjogenny [z wartością 20] będzie co chwile łapał małe urazy, a te takie długotrwałe, skomplikowane kontuzje są mniej zależne od tego atrybutu, no bo nogę sobie może każdy złamać, jak ktoś mu ostro wejdzie i podatność na urazy ma tu mniejszy wpływ niż na jakieś ciągłe przeciążenia mięśni itp.

Przy czym nie pamiętam gdzie to czytałem, a teraz nie mam czasu szukać, więc jeśli jesteś pewny swojej wersji lub masz jakieś źródła to chętnie poczytam :]

A ogólnie co do problemu, to jak gracz ma podatność na kontuzję 15 to zazwyczaj z jakiegoś powodu, zgodnie z realizmem :P
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Stalker.1255 Partyzant

03.10.2012 21:03    #6530     Sufler - Inne - Zapisane Dane
Sorry nie wiem za bardzo gdzie dać mój problem. Bo jest na pewno nietypowy. I chyba pozwoli mi dojść do błędów z edytorem. Ale do rzeczy.

Dziś, a właściwie przed chwilą przeinstalowałem FM 12. Usunąłem wszystkie foldery od edytora i od zapisów. No i okej niby nic wielkiego ale włączam grę i...Są zapisane moje dane. Czyli wybrane ligi, wybrana narodowość i imię i nazwisko...Z problemem spotykam się pierwszy raz. Zawsze usuwałem wszystkie foldery i było okej. A wydaje mi się, że może to blokować działanie edytora.

Więc moje pytanie brzmi. Czy są jeszcze jakieś foldery, o których ja nie wiem. Czy po prostu moja wersja FM mnie nie lubi i teraz tworzy ten ,,problem"

Dodam jeszcze, że posiadam win XP.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution