Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

emporio armani Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.10.2012 11:31    #6491     Sufler - Porady do gry - problem z wypożyczeniami
mam problem otóż gram w fm 2011 i w bazie danych zrobiłem,że dudu biton 1 lipca przychodzi do wisly na wypożyczenie.Mam już 1 sierpień a dud bitona nie ma w wisle.czy w ogóle można robić w bazie wypożyczenia z rocznym wyprzedzeniem

Nie jesteś tu od wczoraj, pytania zadajemy w Suflerze
Szemek

Sammson Partyzant

Udało mi się poprawić kilka rzeczy: trzech środkowych pomocników to kolejno ---pop(obrona)--cr(wsparcie)--śp(wsparcie)---
dwójka pomocników z lewej ma bardzo defensywne nastawienie (2-5) dzięki czemu trzyma się bliżej środka boiska niż pola karnego i cr ma czasami okazje do posłania dalekiego podania, cr. ma też ustawioną grę przy przeciwniku na 0 dzięki czemu prawie nie wchodzi we własne pole karne. Ostatni środkowy pomocnik jest nastawiony bardziej ofensywnie (12) grę szeroko ma przy linii bocznej oraz często atakuje z głębi pola dzięki czemu schodzi na skrzydło robiąc miejsce dla cr, wchodzi w pole karne itd. jego gra mi się podoba.
Rzeczy które mi się nie podobają to gra cr. czasami rozgrywa piłkę czasami nie, udało mi się stworzyć warunki dla niego ale i tak nie realizuje mojej strategii: często stoi w miejscu nic nie robiąc są sytuacje w których musi zrobić kilka kroków i wystawić się do podania ale on kuźwa nic tylko chowa się za plecami przeciwnika i stoi. Próbowałem kazać mu szukać gry albo wychodzić na wolne pole ale wtedy biegnie na pełnej szybkości pod pole karne nie rozgrywając piłki dlatego wydaje mi się, że problem jest z ofensywnym pomocnikiem muszę go ustawić tak żeby stał pod polem karym blokując miejsce w które chce wbiegnąć cr. ale nie wiem jak to zrobić na razie ofensywny pomocnik jest ustawiony jako klasyczna 10 ale takie rozwiązanie nie działa. Jest jeszcze jedna sprawa bo kiedy akcja idzie prawym skrzydłem tam gdzie jest ofensywnie nastawiony pomocnik cr trzyma się bliżej środka pola czasami nawet wystawi się do podania i jest w miarę dobrze z kolei kiedy akcja idzie lewym skrzydłem pop. stoi w okolicach linii bocznej pilnuje przeciwnika robi to co powinien ale cr. trzyma się 2-3 metry po jego prawej stronie i chodzi za nim jak cień czasami nawet schodzi za jego plecy i wtedy już zupełnie wyłącza się z akcji. Co zrobić żeby cr grał aktywnie, wystawiał się do podań i rozgrywał piłę ale przebywając tylko w ŚRODKOWEJ CZĘŚCI BOISKA? i jak ustawić ofensywnego pomocnika?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
Przecież normalnie gra w piłkę, już od kilku tygodni.
Pewnie problem leży w tym, że w patchu/updacie jest ustawiona kontuzja do 2014 roku. Musisz pogrzebać w edytorze.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

dluki94 Partyzant

Mam problem>pewnego dnia włączam gre i chcę wczytać i wyskakuje mi że gra nie została wczytana czy coś takiego.Bardzo ważny zapis to był dla mnie.Czy mogę odzyskać tą kariere ??? Pomóżcie

chinczol Młody aktywista

18.10.2012 22:40    #6495     Sufler - Porady do gry - FM 2013 instalacja z płyty.
Czyli spoko. Jeśli jednak pojawiłyby się jakieś problemy, to rozumiem że wersja pudełkowa to nic więcej jak klucz gry + pudełko, cd i książeczka (za które płacimy więcej) i owy klucz moge normalnie aktywować i pobrać gre przez steam tak?

Mar1992 Przodownik pracy

18.10.2012 22:22    #6496     Sufler - Porady do gry - FM 2013 instalacja z płyty.
[quote="chinczol"]Jako że sporo się naczytałem o jakiś problemach z instalacją FM 12 z płyty[/quote] Nie uświadczyłem. Wkładasz płytę i podążasz za instrukcjami.

chinczol Młody aktywista

18.10.2012 22:00    #6497     Sufler - Porady do gry - FM 2013 instalacja z płyty.
Witam. Mam pytanie profilaktyczne. FM 12 miałem w wersji STEAM i instalacja była bez problemowa. FM 13 zamówiłem w wersji pudełkowej, bo fajniej mieć gre na półce niż w sieci :) I tutaj pojawia się moje pytanie. Jako że sporo się naczytałem o jakiś problemach z instalacją FM 12 z płyty, a wnioskuje że instalacja FM 13 będzie taka sama, więc jak instaluje się FM z płyty? Podobnie jak w wersji elektronicznej czy jest sporo główkowania. Bowiem w STEAM nie ma żadnej opcji typu "instaluj gre z płyty"

hQ Partyzant

18.10.2012 20:07    #6498     Inne - Piłka nożna - Reprezentacja Polski
Ja bym spróbował z cofniętym Lewandowskim i Sobiechem na szpicy. Ewentualnie Waldek powinien zaufać Mili. Obraniak w 15 minucie miał 6 strat, w całym meczu z 15 na pewno. Gościu jest beznadziejny, nie wiem czy tak bo jest zestresowany czy po prostu mu się nie chce. Mierzejewski w ogóle nie powinien być powoływany do kadry, równie tragiczny. Wawrzyniak zagrał na swoim mocno przeciętnym poziomie, nigdy nie zagrał i nie zagra lepiej. Komorowski gra regularnie w lidze rosyjskiej, on powinien grać na lewej obronie moim zdaniem. Środek obrony w meczu grał bardzo pewnie, ale powiedzmy sobie szczerze, dużo się narobić nie musieli. Krychowiak fantastyczny. Polanski fatalny w rozegraniu, nie lubię go z wiadomych względów, wolałbym Borysiuka. Co do Majewskiego, to on ma swoje problemy w klubie więc nie widzę powodów aby był powoływany do kadry, nie mniej jednak liczę, że będzie grał w klubie coraz częściej. Wszołkowi daję czas. Jestem w stanie zaryzykować, że da sobie radę, tylko po prostu potrzeba mu czasu. Mało który zawodnik w swoim drugim meczu w kadrze, grając przeciwko Anglii, zagrałby wyśmienicie.
Polska Gola

Ketiw Partyzant

18.10.2012 18:25    #6499     Inne - Piłka nożna - Reprezentacja Polski
Chyba sobie jaja jakieś robicie. Obraniak bezużyteczny? Jest to jedyny zawodnik, który potrafi jako tako rozegrać piłkę. Mogłoby być lepiej - czasami zdarzają mu się niepotrzebne straty, jednak nikt inny nie ma zielonego pojęcia o regulowaniu tempa gry. DeadMan, Xavi też zazwyczaj podaje do najbliższego zawodnika, a jednak nie powiesz, że jest on bezużyteczny :) Oczywiście porównanie jest mocno przesadzone, ale zwraca uwagę na ten problem.

Świetny mecz Krychowiaka. Szkoda tylko, że Polański tak szybko dostał kartkę. Przypuszczam, że gdyby nie nadgorliwy sędzia, to Eugen częściej podłączałby się do ataku i mielibyśmy z niego więcej pożytku także pod bramką Harta. Niestety bał się za bardzo zaangażować w przodzie, bo nie miał już tej możliwości, żeby ewentualnie przerwać kontrę Anglików taktycznym faulem. Grosicki dobrze, ale bez szału. Kilka razy szarpnął, a później zgasł. Świetny mecz Glika i Wasilewskiego. Kilka razy bardzo odważnie i, co najważniejsze, pewnie wyprzedzali Anglików. Ogólnie bardzo solidny mecz kolektywu, bez zawodnika, który wybijałby się ponad innymi. To cieszy najbardziej - remis z dobrej gry całego zespołu.

Sammson Partyzant

Hej, udało mi się zdobyć piłkarza umiejętnościami przypominającego Andrea Pirlo i chciałem zrobić taktykę podobną do tej jaką grali włosi na euro albo tak jak grał juventus w poprzednim sezonie. Ustawienie na razie wygląda tak:

----------------------------Bramkarz-------------------------------
--BO(wsparcie)---ŚO(obrona)----------ŚO(obrona)---Bo(wsparcie)------
--------------------------------------------------------------------
-----------POP(wsparcie)--CR(wsparcie)-----ŚP(wsparcie)--------------
--------------------------WR(atak)----------------------------
-----------------LPK(atak)------------WN(atak)----------------

W teorii cofnięty rozgrywający miał być pomiędzy obrońcami a środkowymi pomocnikami i rozsyłać długie piłki, środkowi pomocnicy mieli robić miejsce dla cr, rozciągać grę, odbierać piłki stać pod polem karnym a czasami tam wbiegać. wr miał krótkimi podaniami rozdzielać piłkę pod polem karnym, lpk wykańczać akcje i wychodzić do prostopadłych piłek a wn miał odbierać długie piłki od cr, asystować i strzelać gole.
Większość z w.w rzeczy działa poza najważniejszą - cf nie gra tak jak bym chciał albo gra w jednej linii z środkowymi pomocnikami albo pomiędzy nimi a obroną ale wtedy ma w nosie rozgrywanie akcji i raczej stara się unikać piłki. W ustawieniach to on ma rozgrywać piłkę ale zawodnicy to ignorują bo on nie wychodzi na pozycję żeby przyjąć piłkę i potem ją gdzieś daleko posłać a inni zawodnicy mu nie podają tylko grają za wszelką cenę do przodu.
Styl gry jest zrównoważony strategia standardowa albo z kontry. Ustawiłem krycie strefą i ściślejszą dyscyplinę reszta jest domyślna. Szerokość, Wysokość linii obrony itd. wszystko jest domyślne. Kierunek podań mieszany.
Możecie mi powiedzieć co zrobić żeby taktyka realizowała założenia jakie postawiłem kilka akapitów wyżej? Największy problem mam z 3 środkowymi pomocnikami.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution