Strona

FM 2018 - wrażenia

 Biedak Partyzant

Postów: 65
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 23.10.2014
Skąd: Warszawa
Poziom ostrzeżeń: 0

0

18.11.2017 10:38    #341

Coż to były za derby! Pierwszy raz mimo straty gola i czerwonej kartki udało mi się wygrać ;)

 nowicjuszek123 Partyzant

Postów: 18
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 03.08.2015
Poziom ostrzeżeń: 0

0

18.11.2017 20:01    #342
Witam,
Mam pytanie z innej beczki, jak to jest w kwestii stadionów. A mianowicie co opłaca się bardziej, kupić wynajmowany stadion, czy rozbudowywać go do max. pojemności, a później wybudować nowy na własność klubu? A i kwestia tego, czy jak wykupię obecny , to w razie ewentualnej budowy nowego, powstanie on na miejscu starego i klub nie będzie musiał już płacić np. za działkę pod nowy?

 vicomino Partyzant

Postów: 485
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 14.03.2009
Poziom ostrzeżeń: 0

0

19.11.2017 13:01    #343

"Ceyvol" napisał:

Wrócę jeszcze do tematu płynności. Ci, którym gra chodzi płynniej, i Ci, którym koszmarnie - wejdźcie w status gry i sprawdźcie, jaką kartę graficzną rozpoznaje Wam FM, po czym porównajcie to z poprzednią wersją. Jestem ciekaw wyników.

Od paru lat gra zawsze wyświetlała mi tam Intela, mimo że docelowo odpalałem grę na nVidii. Wydawało mi się, że to jakaś głupotka, bo 3D nie chodziło jakoś źle i wydawało mi się niemożliwe, by gra ciągnęła to na integrze.

Tylko w tym roku po wejściu w ustawienia okazało się, że mam gwiazdkę więcej wydajności niż zwykle, domyślna jakość to "wysoka" (poprzednio "niska" ), 3D śmiga znacznie płynniej, a w statusie gry... FM po raz pierwszy od kilku edycji widzi nVidię.


Mam pytanie, przepraszam że tutaj bo nie na temat ale akurat w tym temacie padła kwestia zmiany domyślnej karty graficznej. W FM 2017 mam w statusie gry zintegrowaną kartę. Gdzie zmienić by gra odpalała się na Nvidii?

 vicomino Partyzant

Postów: 485
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 14.03.2009
Poziom ostrzeżeń: 0

0

19.11.2017 13:17    #344
Dodam tylko że w Panelu sterowania Nvidia ustawioną mam dla gry ich kartę a mimo to w Statusie gry jest Intel

 Ceyvol Premier Rewolucji

Postów: 2814
Grupa: Administrator
Dołączył: 18.10.2008
Skąd: Sieradz
Poziom ostrzeżeń: 0

0

19.11.2017 13:30    #345
Właśnie w tym rzecz, że w FM15-17 też miałem ustawione odpalanie na nVidii, a w statusie gry widniał Intel. W FM18 się to zmieniło. Nie jest to coś, na co jakkolwiek wpłynąłem.
"To jest gad bardziej śliski niż niejeden wąż! Jak będzie w moim wieku to zostanie znanym politykiem."

 vicomino Partyzant

Postów: 485
Grupa: Użytkownik
Dołączył: 14.03.2009
Poziom ostrzeżeń: 0

0

19.11.2017 15:33    #346
To ciekawe na jakiej faktycznie karcie gra jest uruchomiona

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

Najnowsze posty

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update 2016 Jedyny w Polsce dodatek do FM 2016 umożliwiający grę w II, III, IV oraz V lidze!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
FM 2016 Revolution Update Aktualizacje składów do FM 2016, ze szczególną myślą o polskich graczach.
Talenty do FM 2016 Znajdziesz u nas ponad 300 nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
FM 2017 - co już o nim wiemy? Pierwsze spekulacje i przecieki na temat nowej gry Sports Interactive.
Copyright © 2002-2017 by FM Revolution