Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".

Adaminho12 Partyzant

01.07.2012 19:31    #1942     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Co do treningu to właśnie ustawiłem na kiwanie bramkarza tylko że muszę trochę poczekać na efekty
trener powiedział że wątpi w to iż zawodnik opanuje tę umiejętność

Opanowanie : 14
Decyzje : 13
Technika : 13

to jak ustawić te szukanie gry i swobodę

Enzo Partyzant

01.07.2012 19:23    #1943     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Kiedyś słyszałem, że w takich sytuacjach pomocne jest ustawienie w treningu zagrań oddawaj plasowane strzały albo kiwaj bramkarza. W twojej sytuacji to raczej ustaw im, żeby kiwali.
Napisz, jak rozwiążesz ten problem, bo się wkręciłem. Heh.

Szemek Ekspert

01.07.2012 19:01    #1944     Inne - Hyde Park - Wyżal się!
Mam świetnego sejwa Liverpoolem, drużyna jest na najwyższym poziomie, stadion się buduje, budżet transferowy + luz w płacowym sporo przekraczają 100 mln €, baza treningowa + reszta dot. szkolenia systematycznie się polepsza, sztab trenerów jest bardzo duży. Normalnie full wypas i co? Nie chce mi się nimi grać, nudzi mnie to niesamowicie. Nie potrafię się zmusić, żeby przebrnąć chociaż tydzień w wirtualnej rozgrywce.

Na szczęście za każdym razem gdy zmieniałem klub, robiłem to na nowym zapisie, więc spokojnie mogę wrócić do Southend, do momentu gdy dostałem propozycję z Legii i trochę sobie nimi pograć :)
"To tylko Internet k*rwa."

Adaminho12 Partyzant

01.07.2012 15:49    #1945     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Wystawiłem tak Koblizka miał chyba 5 100% sytuacji a żadnej nie trafił a na koniec piłka przeszła bramkarza i trafia w słupek, może to kwestia jakiegoś treningu bo to nie jest przypadek że nie trafił w 6 ligowych meczach.

@UP
właśnie pierwszą część sezonu grałem z Vosenem Lisem i na wolne pole skrzydłowi też na wolne pole
OPŚ i ŚP mieli prostopadłe piłki często, teraz próbuję ze skrzydłowymi zejście do środka i prostopadłe piłki często

buczek93 Młody aktywista

01.07.2012 13:25    #1946     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Adaminho - Nie będzie to bezpośrednia odpowiedź na zagwozdki taktyczne, ale Vossen powinien ostro trenować zwinność i szybkość. A w polu karnym może to mieć naprawdę duże znaczenie. A póki co Belgowi nie dawaj lisa pola karnego ani odgrywającego (warunki fizyczne). Chyba najlepiej będzie mu dać cofniętego (choć to też będzie się wiązało z mocnym treningiem indywidualnym w zakresie siły). Powiedz jeszcze, jak stoją fizycznie ci zawodnicy - może są po prostu zbyt chucherkowaci/wolni/zwrotni by znaleźć się w polu karnym w dogodnej sytuacji. Bo i na co komu dobra gra bez piłki, skoro on do zagranej piłki nie dojdzie (bo jest za słaby/za wolny) ?

Azi Partyzant

[quote="tts0"]Witam,

chciałbym się dowiedzieć, czy często w swoich karierach spotykacie się z sytuacją, że Wasz zespół(głównie napastnicy) zachowuje się tak jakby trening strzelecki polegał na trafianiu piłką do celu, którym jest bramkarz lub trybuny?
Gram jedną karierę już od 13 sezonów i muszę przyznać, że ten problem to u mnie niemal codzienność. Choć napastników mam niemal światowej klasy, pudłują na potęgę lub obijają bramkarza rywali(zazwyczaj bardzo słabych rywali). Doprowadza mnie to już do szału! Trening wydaje się dobry, bo ciągle rosną im atrybuty strzeleckie; morale też wysokie a jednak często się zdarza, że na 30 strzałów w meczu mam ok. 5 celnych!
Co może być tego przyczyną?[/quote]
Rywal gra 10 zawodnikami we własnym polu karnym. Ciężko jest oddać strzał. Może postaraj się trochę rozciągnąć grę i przyśpieszyć przebieg gry. Jeżeli masz zawodników świetnie strzelających z dystansu to niech tego próbują (nawet kosztem podań do napastników).

tts0 Partyzant

Witam,

chciałbym się dowiedzieć, czy często w swoich karierach spotykacie się z sytuacją, że Wasz zespół(głównie napastnicy) zachowuje się tak jakby trening strzelecki polegał na trafianiu piłką do celu, którym jest bramkarz lub trybuny?
Gram jedną karierę już od 13 sezonów i muszę przyznać, że ten problem to u mnie niemal codzienność. Choć napastników mam niemal światowej klasy, pudłują na potęgę lub obijają bramkarza rywali(zazwyczaj bardzo słabych rywali). Doprowadza mnie to już do szału! Trening wydaje się dobry, bo ciągle rosną im atrybuty strzeleckie; morale też wysokie a jednak często się zdarza, że na 30 strzałów w meczu mam ok. 5 celnych!
Co może być tego przyczyną?
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Bobilo Partyzant

29.06.2012 17:41    #1949     Sufler - Inne - Wysokie PA u starszych zawodników
Witam !
Wiem, że temat CA i PA był niejednokrotnie poruszany na tej stronie ale chciałbym się o coś zapytać co mnie od zawsze dręczy ;). PA to Potential Ability czy potencjalne umiejętności. Ale wysokie PA zazwyczaj powinno być u młodych talentów bądź nieco starszych ale równie utalentowanych. Więc czemu w FM Genie scout np jakiś 30-latek a zazwyczaj starszy dostaje wysokie Pa takie jak 180 czy 170 ileś ??? Nawet ostatnio opisywany Cespo miał coś koło 170 a miał bodajże 35 lat . I drugie pytanie od czego oprócz determinacji i bazy treningowej zależy rozwój ? Czy jeśli zawodnik ma PA 180 to osiągnie je załóżmy po 4 sezonach ? I czy da się przeskoczyć PA tzn. żeby miał większą ilośc od tego co jest w Genie Scout ?

tts0 Partyzant

tidididi, muszę Ci przyznać, że Twoi zawodnicy wyglądają "przerażająco"! To efekt scoutingu, czy jakiegoś magicznego treningu? I jak tam z sukcesami? Wygrałeś już coś?:P
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution