Wyniki wyszukiwania dla: szk

Strona

Lampris Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.07.2009 15:34    #6081     Sufler - Porady do gry - Edycja kariery.
Mam takie pytanie: Czy można edytować karierę zawodników, trenerów, i innych członków sztabu szkoleniowego?

Robi2009 Młody aktywista

[quote=lukasz19121984]Ale czy to jest realistyczne? Jasne że tak ,na świecie mamy tysiące kopaczy i nieczęsto wychowują się gracze pokroju Messiego i nie koniecznie w Barcelonie, jak jest jakiś talent to trafia się czasem nawet w Chorwacji(vide Modric).
A ulepszając akademie i obiekty młodzieżowe nie będziesz miał mnóstwa świetnych wychowanków, ale ogólnie zwiększy się ich poziom niż gdyby były rozbudowane tylko w stopniu podstawowym. I również nie będziesz mieć wówczas "Ronaldów" i "Kaków" co sezon, bo tacy pojawiają się rzadko, ale na pewno zwiększysz prawdopodobieństwo że wogóle się pojawią. I to też krok w stronę realizmu. Czy Barca ma szkółkę i czeka na efekty z założonymi rękami? Nie, w poszukiwaniu talentów wysyła skautów w różne regiony świata.[/quote]

Ale zauważ jaki jest stosunek graczy własnych Barcy tzn. Hiszpanów, do tych sprowadzonych w młodym wieku jak Messi czy Giovanni Santos. Zdecyodwanie więcej jest tych pierwszych, i to zarówno w I składzie (Valdes, Xavi, Iniesta, Busquets, Pique, Puyol vs. jeden Messi...), jak i w całym klubie.
There's nothing to fear except the fear itself

devil11 Przodownik pracy

14.07.2009 20:57    #6083     Sufler - Porady do gry - ustawienia indywidualne
Nie ma to większego znaczenia, bo to i tak w większości pozostają te same atrybuty, ale korzystając z tej "długiej listy" jest czasami troszkę wygodniej, bo jak np. chcesz ustawić te strzały z dystansu, to obok możesz zobaczyć atrybuty piłkarza.

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

1.Nie doczekałem się herbu Alitu, szkoda.
2.Czy ma ktoś tę skórkę? Jeśli tak, to proszę o reupload.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Szobinho Młody aktywista

ja nawet nie mam FMa 09. Pytam się, że tak powiem za kuzyna. Ostatnio sciągałem mu patcha 9.0.2 a jak pare dni temu u niego byłem to wspominał, że gdyby nie ten błąd to by grał lige polską. Sam sobie sciągnąć nie moze bo ma jakiegoś neta na minuty i korzysta z neigo tylko do szkoły :P tyle.
'Por Que?No Entiendo Por Que'

master_koza Partyzant

14.07.2009 12:04    #6086     Sufler - Porady do gry - Nagły spadek formy?
[quote=Kecaj1603]możesz zmienić taktyke ale lepszym rowiązaniem jest zmiana piłkarzy w pierwszej 11 nie wszystkich ale paru. Przeanalizuja też jakie błedy popełniasz itd zwracaj też uwage na morale [/quote]

wiem o tym ale to nei dzialalo wiec zaczalem diametralnie ustawienie zmieniac. Probowalem wielu rzeczy :/ w ustawieniach indywidualnych tez grzebalem i nic ;/

[quote=Guezmir]

Nie wiem jak Ci pomóc, ja nie zmieniam często formacji, ale polecenia dla piłkarz koryguję - wspólna gra z Piotrem Sebastianem zaowocowała zdobyciem dodatkowej wiedzy ponad Szkołę Taktyki i korzystam z tego. Nie podważam jednak Twoich umiejętności taktycznych, ponieważ nie widzę co masz ustawione. Staram sie jakoś pomóc na czuja.[/quote]

przecież ja nei mam do Ciebie pretensji :) spoko spoko. Myśle ze jakos słaby taktycznie nie jestem :P chociaz jakims wielkim geniuszem tez nie :P

Palimpsest Młody aktywista

Ale czy to jest realistyczne? Jasne że tak ,na świecie mamy tysiące kopaczy i nieczęsto wychowują się gracze pokroju Messiego i nie koniecznie w Barcelonie, jak jest jakiś talent to trafia się czasem nawet w Chorwacji(vide Modric).
A ulepszając akademie i obiekty młodzieżowe nie będziesz miał mnóstwa świetnych wychowanków, ale ogólnie zwiększy się ich poziom niż gdyby były rozbudowane tylko w stopniu podstawowym. I również nie będziesz mieć wówczas "Ronaldów" i "Kaków" co sezon, bo tacy pojawiają się rzadko, ale na pewno zwiększysz prawdopodobieństwo że wogóle się pojawią. I to też krok w stronę realizmu. Czy Barca ma szkółkę i czeka na efekty z założonymi rękami? Nie, w poszukiwaniu talentów wysyła skautów w różne regiony świata.
@

Kecaj1603 Młody aktywista

[quote=fcprzemek10]Więc wynika z tego, że talenty trafiają się losowo!? Czyli nie warto inwestować w trenerów juniorów, szkólki, akademie itp.? Może i tak. Ale jednak we wspaniałych akademiach Barcelony prędzej trafiają się perełki niż na "kartofliskach" polskich klubów. Czyż nie? Choć coraz bardziej wydaje mi się, że gra pod tym względem jest bardzo bliska rzeczywistości.[/quote]

trzeba inwestować w infrastrukture klubo bo jak trafi ci sie perełka to po pierwsze jej nie wyszkolisz a po drugie będzie chciała zostać w twoim klubie bo masz słabą baze terningowa

Guezmir Młody aktywista

14.07.2009 00:02    #6089     Sufler - Porady do gry - Nagły spadek formy?
Pucek ma rację! Problem w tym, ze sprowadzając piłkarzy Ameryki Płd. dotychczas nie mogłem ich polecić skautom, bo nie mogę ich wysyłać poza Europę. Z graczy z Europy tylko na dwóch się zawiodłem, jeśli chodzi lojalność i profesjonalizm - ale o tych cechach wiedziałem przed podpisaniem kontraktów - właśnie z raportów skautów - mimo, że są marni to uczulili mnie na te cechy. W Genie nei grzebię bo lubię wyzwania. Dzięki za ciekawą dyskusję - na to liczyłem :)

master_koza ->
Nie wiem jak Ci pomóc, ja nie zmieniam często formacji, ale polecenia dla piłkarz koryguję - wspólna gra z Piotrem Sebastianem zaowocowała zdobyciem dodatkowej wiedzy ponad Szkołę Taktyki i korzystam z tego. Nie podważam jednak Twoich umiejętności taktycznych, ponieważ nie widzę co masz ustawione. Staram sie jakoś pomóc na czuja.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Robi2009 Młody aktywista

To jest spora wada FM'a. Z wychowanków Barcelony i Realu, grających w innych klubach La Ligi, złożyłby niezły zespół, a w FM-ie z wychowanków tychże po paru sezonach nie złożyłoby się zespołu, ktory by się w naszej Ekstraklasie utrzymał. Ergo - w generowaniu newgenów jest za dużo przypadkowości, a za mało uzależnienia od poziomu piłkarskiego kraju, klubu i szkółki juniorskiej. Prowadząc swego czasu Milan czy Barcelonę, miałem sytuację, że na 8 juniorów (zazwyczaj tylu dochodzi przed sezonem) 1 był dobry, 2 niezłych, a 5 to słabeusze o PA rzędu 60-80! W klubach ze szkółkami na poziomie 19-20! Ponoć zależy to od wielkości bazy - im większa, tym rozkład juniorów jest bardziej nierównomierny i stąd takie "kwiatki". W ramach testu chyba sprawdzę tą teorię.
There's nothing to fear except the fear itself

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.