Co decyduje o sile nowych juniorów?

fcprzemek10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.07.2009, 02:32    Pytanie
Gdy na początku nowego sezonu przychodzą do zespołu nowi juniorzy, ich atrybuty są naprawdę różne. Najczęściej są to gracze przeciętni! Zastanawia mnie co może mieć wpływ na ich "siłę"? Czy są to wartości losowe? Czy też jakość akademi, bądż umiejętności trenerów mają na to wpływ. A może renoma klubu? Co o tym sądzicie.....

Dawidek Młody aktywista

0
12.07.2009 04:10    #1
Zapewne chodzi Ci o ich umiejętności, bo wątpię, ze o atrybut 'siła'. Więc są to częściowo losowe atrybuty lecz głównie o ich wartości decyduje poziom Twojej szkółki młodzieżowej, im wyższy poziom tym lepsi juniorzy. Poziom swojej szkółki możesz sprawdzić w menu Informacje -> Stadion/Obiekty.
Pozdro

rafee Młody aktywista

0
12.07.2009 11:19    #2
Jeszcze zauważyłem, że liczy się kraj w którym prowadzisz drużynę, a konkretnie miejsce w rasnkingu FIFA tego kraju. Bo łatwiej o dobrego newgena, w takiej francji niż w Finlandii niezależnie od poziomu szkółki
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

LV Partyzant

0
12.07.2009 13:42    #3
W zespołach z najwyższej półki dosyć rzadko zdarza się junior, który mógłby wyrosnąć na piłkarza skali światowej. Najczęściej takowi występują w barwach klubów z czołówki mniej znanych lig m.in. Izrael, Szkocja itp.

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.07.2009 13:48    #4
[quote=LV]W zespołach z najwyższej półki dosyć rzadko zdarza się junior, który mógłby wyrosnąć na piłkarza skali światowej. Najczęściej takowi występują w barwach klubów z czołówki mniej znanych lig m.in. Izrael, Szkocja itp.[/quote]
No do końca się nie zgodzę, porównaj sobie umiejętności trenerów, które są bardzo ważne oraz obiekty treningowe w najlepszych drużynach świata, a w mistrzach izraelu, czy Szkocji.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.07.2009 o godz. 13:48

LV Partyzant

0
12.07.2009 18:57    #5
Marcin:
liczy się też szczęście. Ja do 2012 w Barcelonie nie dostałem żadnej młodej gwiazdy, a w Chelsea była 1, w Arsenalu 2, do młodzików ściągnąłem kilka przyszłych gwiazd z Maroka, Uzbekistanu, Izraelu i Pakistanu.

fcprzemek10 Partyzant

0
12.07.2009 21:43    #6
OK! Czyli sprawa jest trudniesza niż mi się wydawało!
Przeprowadziłem mały test.Poprowadziłem po pięć sezonów następujące kluby: Lech Poznań, FC Twente, Glasgow Rangers, Atalanta. Jak widać kluby zróżnicowane pod względem rankingów, poziomu ligi, zamożności itp. MÓJ WNIOSEK: w żadnym z nich nie pojawił się junior klasy światowej! Owszem pojawiło się kilku dobrych (w zasadzie przeciętnych jak na skalę europejską) graczy ale... nie było w tym żadnej regóły! Więc już sam nie wiem co o tym sądzić. Może ktoś z was zaobserwował jakąś regółę?

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.07.2009 21:46    #7
regula jest taka ze regule piszemy przez -u- przyjacielu;-) osobiscie nie testowalem ale z tego co widze to w fm-ie czesto talenty zaczynaja gre w kiepskich klubach...choc w sumie w rzeczywistosci tez tak jest

Kecaj1603 Młody aktywista

0
13.07.2009 00:43    #8
talenty zdarzają sie wszędzie to sprawa losowa. Podam ci przykład mam w lechu poznań zawodnika który nazywa sie marcin zając (nie ten napstnik) który ma PA 177 a znalazłem jeszcze spokojnie z 10 piłkarzy z polski o PA koło 150 za to w Hiszpani w tym smamy savie znalał sie zawodnik o PA 199(!!!) w barwach levante więc to poprostu sprawa losowa i tyle poprostu FM tworzy nowych graczy o dużym talencie w każdym klubie tyle że trzeba czasami mieć szczęście

Rafal9116 Partyzant

0
13.07.2009 15:42    #9
[quote=fcprzemek10]OK! Czyli sprawa jest trudniesza niż mi się wydawało!
Przeprowadziłem mały test.Poprowadziłem po pięć sezonów następujące kluby: Lech Poznań, FC Twente, Glasgow Rangers, Atalanta. Jak widać kluby zróżnicowane pod względem rankingów, poziomu ligi, zamożności itp. MÓJ WNIOSEK: w żadnym z nich nie pojawił się junior klasy światowej! Owszem pojawiło się kilku dobrych (w zasadzie przeciętnych jak na skalę europejską) graczy ale... nie było w tym żadnej regóły! Więc już sam nie wiem co o tym sądzić. Może ktoś z was zaobserwował jakąś regółę?[/quote]

Co się dziwisz w rzeczywistości jest tak samo;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution