Wyniki wyszukiwania dla: reputacja

Strona

Rafal9116 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.07.2009 15:35    #1101     Sufler - Porady do gry - Moi tani piłkarze ;(
bardzo ważna jest także reputacja twojego grajka jak i twojego klubu. Raz kiedyś podniosłem w edytorze reputacje Boruca to jego cena podskoczyła o kilkanaście mln euro.

radzik27 Młody aktywista

30.07.2009 11:40    #1102     Sufler - Porady do gry - Mechanizm awansu z niższej ligi
najczęściej awansują zespoły z najwyższą reputacją, choć jest też w tym trochę przypadku

Dzwoniu Młody aktywista

21.07.2009 00:28    #1103     Sufler - Porady do gry - transwery w 2008
Reputacja klubu i reputacja gracza. Jak widać zmieniła się w obecnej wersji i po prostu chce przejść.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

bo to stwierdzenie to nieprawda reputacja ligi nie ma nic wspólnego z ilością miejsc w LM ... od tego zależą współczynniki .. możesz je sprawdzic --> Liga Mistrzów --> Współczynniki --> Kraje

Szobinho Młody aktywista

(...)Według mnie największą obecnie bolączką FMa jest właśnie reputacja lig która pozostaje niezmienna i przez to ktoś kto wygrywa 2 razy Legią czy Wisłą p.UEFA czy Ligę Europejską nie może dać przez to naszej lidze 2 miejsc w LM(...) Takie stwierdzenie napisał w komentarzu użytkownik polskiej strony fanow FM. Tak że mam pytanie... Jak to możliwe, ze ja w fm 08 w roku 2013 zauwazyłem, ze mam juz dwa miejsca w LM oraz łacznei z PP 3 druzyny w Uefie? Jak to możliwe, skoro ja tylko raz dostalem się do grupy LM i w dodatku z neij nei wyszedłem. Inne polskie kluby w ogole nie radzą sobie w europie... Więc dlaczego mam takie miejsca w pucharach?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

16.07.2009 16:44    #1106     Sufler - Porady do gry - Scouci
a masz asystenta?? jezeli nie to zatrudnij byle jakiego-nawet z reputacja nieznany-i kaz mu usunac nierealistyczne cele w dziale szukaj-sztab szkoleniowy....jakim grasz klubem i na jakiej bazie-mala, srednia, duza, ogromna, retain?? zaraz Ci podam nazwiska
EDIT Genie bee

fcprzemek10 Partyzant

[quote=Robi2009]Tak jak mówiłem - zrobiłem eksperyment. W polskim klubie ekstraklasy (mniejsza o to który) ustawiłem szkółkę na 16. Na 8 juniorów/newgenów - jeden miał PA 120, dwóch - ok. 100, trzech - 80-90, i dwóch 60-70. Wyszedłem bez sejwowania, wgrałem od nowa ustawiając szkółkę na 19. Jeden miał PA 150, dwóch 120, trzech 90-100, reszta 50-60! Ponownie wgrałem save, tym razem poza szkółką na 19, zmieniłem reputację klubu z 3000 na 9000. Eureka! Trzech juniorów ma PA >150, dwóch >130, dwóch >120, jeden 116 i jeden 79. Z tego wynika, że poza poziomem szkółki liczy się jeszcze reputacja klubu (ligi pewnie też, ale w mniejszym stopniu).[/quote]

Dobra robota Robi!
Więc nareszcie jakaś prawidłowość!
Większa reputacja klubu większy potencjał juniorów. Teraz potrzebna jest do tego super szkółka i bardzo dobrzy trenerzy. I wychodzi kuźnia talentów.
Ale mimo wszystka dobrze, że gra pozwala na to aby super grajkowie pojawiali się też w klubach słabych i przeciętnych. Choć na pewno dzieje się tak bardzo żadko.

Robi2009 Młody aktywista

Tak jak mówiłem - zrobiłem eksperyment. W polskim klubie ekstraklasy (mniejsza o to który) ustawiłem szkółkę na 16. Na 8 juniorów/newgenów - jeden miał PA 120, dwóch - ok. 100, trzech - 80-90, i dwóch 60-70. Wyszedłem bez sejwowania, wgrałem od nowa ustawiając szkółkę na 19. Jeden miał PA 150, dwóch 120, trzech 90-100, reszta 50-60! Ponownie wgrałem save, tym razem poza szkółką na 19, zmieniłem reputację klubu z 3000 na 9000. Eureka! Trzech juniorów ma PA >150, dwóch >130, dwóch >120, jeden 116 i jeden 79. Z tego wynika, że poza poziomem szkółki liczy się jeszcze reputacja klubu (ligi pewnie też, ale w mniejszym stopniu).
There's nothing to fear except the fear itself

Szemek Ekspert

13.07.2009 19:47    #1109     Sufler - Porady do gry - Nagły spadek formy?
[quote=Guezmir]Gra jest pod tym względem bezlitosna, ale trudno mi ocenić czy to dobrze czy źle. Myślę natomiast, że jest to krok w stronę realizmu. Jeśli zawodnik ma wysokie atrybuty, reputację i formę, to nie ma co się dziwić, że chce się rozwijać, a takie ligi jak Coca-Cola Championship, czy Polska Ekstraklasa nie są dla niego spełnieniem marzeń. Zwłaszcza, jeśli są to gracze regularnie powoływani do reprezentacji np. Ekwadoru, Kostaryki, czy Boliwii (w moim przypadku). trzeba się pogodzić z ich stratą i minimum rok przed końcem kontraktu się ich pozbyć - najlepiej za dużą kasę :)

Nie ma co się obawiać rozstania z pupilami - bo jak napisałem wyżej i co również potwierdził Kozik, trzymanie ich w drużynie nieuchronnie zaowocuje spadkiem morale w drużynie, słabymi wynikami, a następnie naszą dymisją. Po co płacić tak wysoką cenę?

Lech sprzedał Murawskiego, Piast Kasprzika, Podbeskidzie Chrapka. Wisła i Legia zamierzają sprzedać swoich najlepszych strzelców, a Polonia Przyrowskiego. Majewski odszedł z Polonii i trzeba to uznać za dobrą decyzje - bo co z tego, że koleś ma papiery na granie, ale strzelał fochy i nie grał - więc nad czym tu się zastanawiać?

W FM 2009 trzeba postępować identycznie i robić na tym kasę :)[/quote]

Co do gry zgadzam się z Tobą, mam podobne doświadczenia- nie tylko z naszej rozgrywki. Jednak moim zdaniem to błąd gry, reputacja klubu i ligi nie rośnie albo wcale, albo zbyt wolno. Więc chcą odchodzić, błędem moim zdaniem jest to że nie można się z nimi dogadać, to duże ograniczenie, jak już złapią "moralny dół" i chcą odejść to koniec.

Nie zgadzam się co do Wisły, nie chcą puścić Brożka. A na innych popytu nie ma. Legia chce się pozbyć Rodżerskiego, ale nikt go nie chce. Tak jak Chiniego i reszty. Lech miał dżentelmeńską umowę z Rafałem, a co do Kasprzika i Chrapka, to ich poprzednie kluby muszą z czegoś żyć. Górnik nie chciał puścić Banasia, Piast Glika. I ogólnie w realnym świecie łatwiej utrzymać piłkarza i zapanować nad jego humorami. Cristiano w zeszłym sezonie. Ribery teraz. Itd.

Reasumując, w realu kluby liczą tylko na zysk i raczej nie sprzedają piłkarzy w obawie przed zepsuciem atmosfery w klubie.
"To tylko Internet k*rwa."

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
09.07.2009 16:09    #1110     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
Im więcej wygrasz, tym wyższą reputację będzie miał twój klub, tym lepsi zawodnicy będą chciieli przejść do twojego klubu. Reputacja ligi też jest ważna, jasne jest że C.Ronaldo raczej nigdy nie przejdzie do choćby najlepszego zespołu polskiego w historii.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution