Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Rossoneri1997 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.02.2012 18:49    #7911     Sufler - Porady do gry - Zmiana klubu
Gram 3 sezon M'gladbach i tak za 2 sezony mam plan zmieni,ć klub na 4 ligę szkocką, ale nie wiem czy mnie tam będą chcieli.
Czy może być tak że menago z wygraną Bundesligą i ligą Europy może mieć problem z dostaniem pracy w słabych ligach. Bo kiedyś w FM 2010 miałem tak, że klub stwierdził że robię sobie jaja. Co myślicie?

Azi Partyzant

25.02.2012 18:08    #7912     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
[quote=Hasiuk16]Grając Legią Warszawa mam problem przy utrzymaniu się przy piłce. Obrońcy wybijają ją na oślep i nie wiem co zrobić żeby bardziej zagrozić rywalom. Przykładem może być mecz z FC Sochaux w LE. W tym meczu klub z Francji atakował więcej ale to ja wygrałem przy Konwiktorskiej (???????????) 2:0 a na wyjeździe 2:2 tu też nie dominowaliśmy. Tak samo mam ze Śląskiem i Wisłą. Co zrobić żeby grać normalnie b na razie wygląda to jak gra z kontry chociaż mam ustawione ofensywnie i płynna gra.[/quote]

Grasz 451, tak?
To jest ustawienie z DMC, 2xMC i AML/R? Z 5 w linii czy 2xMC, AML/AMC/AMR? Czy może być jeszcze 2xMC i 3xAMC?

Nie wiem jak inni ale ja spotkań nie zaczynam raczej ofensywnie, najczęściej mam ustawione standard, jeżeli rywal góruje to kontrę a jak jest słabszy to kontrolę. Ofensywą by, zagrał, gdybym grał dwumecz i koniecznie musiałbym gonić wynik. Analogicznie defensywa.

Po co koniecznie chcesz utrzymywać się przy piłce? Akurat Legia ma prawdopodobnie preferencje do gry z kontry.

Obrońcy wybijają piłkę piłkę? To się dzieje ze względu na pressing rywali czy nieumiejętnie zagrywają długie piłki?
W pierwszym przypadku (jeżeli mają ustawione krótkie podania) to najprawdopodobniej nie mają do kogo zagrać tej piłki. Jeżeli grasz z DMC to spróbuj na 2-3 mecze ustawić mu bardziej defensywne podejście oraz rzadko na wyjścia do przodu. Możesz mu też dodać "wyjście na wolne pole" zakładce jak ma się ustawiać.
Jeżeli zagrywają długie piłki i nic z tego nie wynika, to najczęściej (przynajmniej u mnie) wynika to ze złego rozstawienia graczy w przednich formacjach, ale tutaj zabawa już jest trudniejsza.
Jest 3 opcja: jeżeli DL/R mają niezły drybling, technikę oraz przyśpieszenie (i szybkość) to możesz popróbować częstszych ataków z piłką.

A jak chcesz mieć duże posiadanie piłki, to rozstaw piłkarzy na 4-1-2-2-1 (4-3-3 ala Barcelona) i ustaw wszystkim grę krótkimi podaniami, atak z piłką na rzadko, wyjścia do przodu na średnio dla MC oraz AMl/AMR i N, szerokość gry na max, tempo na min. i powinieneś osiągnąć duże posiadanie piłki (tak sobie raz spróbowałem w Lleidzie i osiągnąłem w lidze około 75% posiadania - tyle że to się wcale nie przekładało na okazje strzeleckie).

Hasiuk16 Partyzant

25.02.2012 17:09    #7913     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
@ Azi dzięki za odpowiedź.

Moje pytanie jest takie:
Grając Legią Warszawa mam problem przy utrzymaniu się przy piłce. Obrońcy wybijają ją na oślep i nie wiem co zrobić żeby bardziej zagrozić rywalom. Przykładem może być mecz z FC Sochaux w LE. W tym meczu klub z Francji atakował więcej ale to ja wygrałem przy Konwiktorskiej 2:0 a na wyjeździe 2:2 tu też nie dominowaliśmy. Tak samo mam ze Śląskiem i Wisłą. Co zrobić żeby grać normalnie b na razie wygląda to jak gra z kontry chociaż mam ustawione ofensywnie i płynna gra. Taktykę mogę przesłać przez GG jeśli ktoś chciał by sam się przekonać jak to wygląda grając średniakiem(np.Legia) z innym średniakiem lub trochę lepszym klubem. Za każdym razem jest to samo.

Moje GG: 40818943.

Ps. Mogę podać save do analizy.

misiek993 Partyzant

Męczy mnie jedna rzecz w FM2012. Otóż o ile z zaplanowaniem sparingu pierwszego zespołu nie ma żadnego problemu, o tyle nie mogę sobie poradzić ze sparingiem drużyny młodzieżowej. Wchodzę w zespół U18, terminarz, sparingi i jest niby ok bo mogę wybrać jakieś tam zespoły z niższych lig. Ale gdy próbuję wybrać inny(przycisk "wybierz inny";) i wybieram "zaplanuj sparing", ekran powraca do terminarza pierwszej drużyny, nie juniorów więc nie mogę im zaplanować spotkania. Jak to zrobić?

MaTX Partyzant

Witam
Mam taki problem. Obecnie w mojej karierze T-ME ma dwa miejsca w LM.
Zdobyłem mistrzostwo kraju więc powinienem grać eliminację jako mistrz, a tu nagle przychodzi losowanie i trafiam do rundy najwyższe miejsca razem z drugą polską drużyna.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem ?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

24.02.2012 18:37    #7916     Sufler - Porady do gry - wartosc/koszt zawodnika
Najpewniej obu. Tam nie byłem problemu z kasą, raczej z jej nadmiarem. Ale jak mam ograniczony budżet to wolę tańszego, nawet jeśli się nie rozwinie, to sprzedam z zyskiem.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Mar1992 Przodownik pracy

24.02.2012 16:59    #7917     Sufler - Porady do gry - Uruchamianie FM-a
Jeśli mam problem z Fm, zawsze pomaga pełny reinstal. Odinstaluj grę, usuń wszystkie foldery Sports Interactive, jakie posiadasz na komputerze (zostawic można tylko ten z Moich Dokumentów) i ponownie zainstaluj grę.

kamiloxis Partyzant

24.02.2012 16:16    #7918     Sufler - Porady do gry - Problem z łatką
Witam ! Niedawno zainstalowalem fm12 i chcialem wrzucic latke z transferami zimowymi.mam problem poniewaz sa 2 takie same foldery. gdy wrzuce do obu to mi nie czyta latki a gdy probuje usunac jeden to mi zaraz przywraca. probowalem juz tak klika razy instalowac lecz to nie pomaga ;/ co robic ?!

syryls Partyzant

24.02.2012 15:50    #7919     Sufler - Porady do gry - Reputacja klubu
I w tym tkwi problem że oni dodają, mają gdzieś jakość dodatków, liczy się dla nich ilość, pewnie za rok będzię 1000 zmian, w tym 5 edycji z poprzedniej wersji.

destos15 Partyzant

24.02.2012 10:42    #7920     Sufler - Porady do gry - Uruchamianie FM-a
Witam...Mam problem i chciałem was prosić o pomoc...Otóż jak odpalam FM-a to gra wczytuje się bardzo długo ok.5-7 minut...Wcześniej było to ok.30 sekund...Co może być powodem takiego zamulenia???Na dysku mam zajęte tylko 20 giga...Proszę o pomoc

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution