Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.10.2012 22:04    #6511     Football Manager - Ogólna dyskusja - Szacunek do managera
No niestety ale rozmowami motywacyjnymi można zepsuć atmosferę w zespole, jak i same sympatie między managerem a piłkarzami. Z tego co piszesz musiałeś nieźle namieszać w rozmowach motywacyjnych oraz później w samych rozmowach indywidualnych. W takich sytuacjach trzeba być ostrożnym, a jednocześnie stanowczym. Nie karzesz piłkarzy nawet za czerwoną kartke albo słaby występ? To źle, bo pewnie narzekają na brak dyscypliny. Ja pamiętam że jak grałem Realem, to Ronaldo był chyba pierwszym piłkarzem który miał mnie w swoich ulubieńcach i to na pierwszym miejscu. Piłkarze będą bardziej Cie lubili jeśli będziesz ich chwalił po dobrych występach (choć ja robie to bardzo rzadko), jeśli ich będziesz chwalił na konferencjach, jeśli oczywiście będziesz wygrywał mecze i zdobywał tytuły, jeśli będziesz umiejętnie przeprowadzał rozmowy motywacyjne itp. Również zaoferowanie dobrego kontraktu ze sporymi premiami wpływa na zadowolenie piłkarza, no jest masa takich niuansów które składają się na to czy grajek będzie miał nas w swoich ulubieńcach. W obecnej sytuacji jednym ze sposobów aby przykładowo CR7 zaczął Cie lubić, jest sprowadzenie jakiegos grajka zarekomendowanego przez niego. Kup albo zakontraktuj jakiegoś juniora którego poda Ci CR7 i po problemie. To dobry sposób na polepszenie stosunków z piłkarzami. Wtedy wartość sympatii u piłkarza w stosunku do naszej osoby wynosi od razu 100. Pozdro.

raca Partyzant

11.10.2012 21:20    #6512     Football Manager - Ogólna dyskusja - Szacunek do managera
Witam,

Ostatnio pojawił się w mojej drużynie spory problem. Chodzi o to, że mam kilku piłkarzy w składzie którzy mnie nie lubią. Jest to dosyć dziwne i złe ponieważ ciężko ich w meczu zmotywować.

Gram Realem, najbardziej nie lubi mnie nikt inny jak sam C. Ronaldo (sprawdzam w fmrte), Xabi Alonso (w fmrte jedno jest, że nie lubi mnie na 248 a drugie, że lubi na 78) i kilku innych. Zaczynam 3 sezon, zdobyłem wszystkie możliwe tytuły mistrzostwo kraju (2x). Piłkarzy raczej nie karzę, czasami się skarżą na rozmowy motywacyjne. Nawet jak dodanie trenera który ma motywacje na 18 nie pomogło, gdyż i zaraz na niego zaczeli się obrażać.

Sprowadziłem Neymara - na początku oczywiście mnie lubił, później przestał (najwięcej ryczał w mediach nt. rozmów motywacyjnych) i teraz znowu mnie lubi. Już nie mam pojęcia co zrobić. Wywalać ich nie chcę, ponieważ są to świetni zawodnicy i kibice by się wkurzyli. Jak za samego Di Natale który posiedział u mnie 1/2 sezonu ryczeli przez cały następny sezon.

Pomożecie? :)
Z góry dzięki! :)

tidididi Partyzant

10.10.2012 13:10    #6513     Sufler - Problemy techniczne - tnie sie
[quote="DanioG"]Witam taki problem ze fm raz dziala normalnie a raz tnie sie co moze byc przyczyna ?[/quote]

W pierwszej kolejności zalecam wyłączenie niepotrzebnych usług i zasobów systemu operacyjnego. Zasięgnij informacji wpisując w wyszukiwarkę Google frazę "Optymalizacja systemu Windows X", gdzie X to Twoja wersja systemu operacyjnego.

W drugiej kolejności zalecam monitorowanie usług i aplikacji działających w tle. Chodzi o procent wykorzystania procesora i pamięci ram. Informacje o tym znajdziesz klikając PPM na pasek, wybierając "Menadżer Zadań".

DanioG Partyzant

09.10.2012 22:26    #6514     Sufler - Problemy techniczne - tnie sie
Witam taki problem ze fm raz dziala normalnie a raz tnie sie co moze byc przyczyna ?

Bunio Partyzant

moze przed uruchomieniem przerzuć obraz na monitor lub telewizor, jesli problem tkwi w rozdzialce to gra powinna sie uruchomic i wtedy zmienisz sobie na wyswietlanie w oknie.

dracko21 Partyzant

Zgadzam się i rozumiem to, że miękkie na wysokich, a ostre na niskich. Problem jest taki, że moi skrzydłowi dośrodkowują na drugiego skrzydłowego zamiast na napastników lub ten mały skrzydłowy wcina się napastnikom i często stojąc obok nich decyduje się na wyskoczenie do tej piłki zamiast zostawić lepiej grającemu głową.
Ustawienia skrzydłowych:
Przy linii bocznej, skąd-z linii końcowej ,na-mieszane. W poleceniach drużynowych: dośrodkowania-miękkie, odgrywający-wysoki napastnik, podania na głowę.
Zmiana dośrodkowań z mieszanych na środek, lub na odgrywającego może się sprawdzi, aczkolwiek wydaję mi się że ograniczę trochę skrzydłowych i będą rzucać tam gdzie ja chce, a nie gdzie czasami trzeba.
Możliwe, że jest tak że lewy skrzydłowy leci skrzydłem i gdy dośrodkowuje najbliżej do piłki ma drugi skrzydłowy, bo jest szybszy od napastników i szybciej jest w tym polu karnym, choć tego pewien nie jestem.

baross Partyzant

No to, JEZUSIE! Jaki problem, zmień taktykę na atak pozycyjny i graj tak jak gra Borussia a nie wzoruj się na Realu. Każdy zespół powinien mieć swój styl.

Biggi Partyzant

08.10.2012 19:22    #6518     Sufler - Edytor - Edytor problem
Witam! Chciałem sobie dziś włączyć edytor do FM 12, ale pokazuje mi się błąd, że nie ma jakiś tam plików. Wie ktoś jak zrobić żeby edytor zadziałał? Albo da się ściągnąć jakąś wersję żeby działa?

Rossoner Partyzant

08.10.2012 14:51    #6519     Football Manager - Ogólna dyskusja - łatki do 2012
Mam ten sam problem. Opcja automatycznych aktualizacji jest włączona, a gdy chcę rozpocząć nową grę, do wybrania jest wersja 12.2.0. Przez długi czas szukam już rozwiązania i nigdzie, nic znaleźć nie mogę. Teraz dopiero widzę, że nie ja jedyny mam ten problem. Zna ktoś sposób na to ?

A jeżeli już tu jestem.. czy łatka 12.2.2 aktualizuje rozgrywkę? Żeby rozpoczynać od sezonu 12/13, a nie od pierwotnego 11/12 ?

artilee84 Partyzant

A czy mozna przed włączeniem gry zmienić aby była wyswietlana w oknie? Wtedy nie byloby problemu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution