Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Aciel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.05.2013 19:25    #4931     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13
Może inaczej, czy za FM13 przemawiają jakieś argumenty, że jest lepszy od FM12?
W FM12 mam przegranych już masę sezonów i na prawdę nie mam większych zastrzeżeń (prócz kontuzji oraz nadal problemów z reputacją polskich klubów), jednakże jeśli jest coś lepszego to chętnie spróbuję. ;)

Maciass Partyzant

20.05.2013 12:20    #4932     Sufler - Problemy techniczne - problemy z grą
ok mój problem rozwiązany, to nie było przenoszenie meczu do 3d , tylko musiałem włączyć tryb 3d całkowicie by się ten "button" uaktywnił ;) dzięki za rady :)

bitt Partyzant

Witam ;)

Pobrałem i zainstalowałem FMa 13. Ale niestety mam wielki problem. Otóż, gdy naciskam na ikonę FMa, nic się nie dzieje. Możecie mi powiecie w czym może tkwić problem, bo bardzo zależy mi na tej grze...

Pozdrawiam! :)

VasKes Partyzant

18.05.2013 22:59    #4934     Football Manager - Świat taktyki - Środek pomocy
Doszedłeś do finału majster ligi więc moim zdaniem problem nie tkwi w taktyce tylko w piłkarzach. Ściągnij lepszego środkowego i będzie dobrze.

Krzysiek0507 Partyzant

Panowie mam taki oto problem, pokaże screena aby było jasne:

LINK: http://postimg.org/image/vlc5oxaj1/

Bardzo proszę was o pomoc drodzy koledzy!

chwal01 Partyzant

18.05.2013 17:58    #4936     Sufler - Problemy techniczne - problemy z grą
może mi ktoś pomóc w problemie. więc mój problem polega na tym że podczas rozgrywki w fma nagle wyłącza mi się cały sprzęt, jakby tracil zasilanie. dodam ze gram na lapku i wcześniej takich problemów nie miałem

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Moze być problem jak dasz wysokie premie za zwyciestwo puchary itd. Bo wiekszość kasy zgarną piłkarze i za cale rozgrywki bedziesz z 3 mln do przodu przy dobrych wiatrach (mowię o złotówkach), oczywiscie

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

18.05.2013 12:30    #4938     Sufler - Porady do gry - Polecenia dziurawiące taktykę
Wszystko zależy od sytuacji na boisku i determinacji oraz umiejetnosci piłkarzy. W trakcie meczu, po 20 minutach i w trakcie przerwy (zanim porozmawiasz z pilkarzami) przejrzyj raporty odnosnie pozycji na boisku, celnosci podan, wrzutek, wygranych pojedynkow glowkowych, rajdy swoje i rywala.

Jeśli masz duzo niecelnych podan u ktoregos z gracza ja zawsze polecam skrocenie podan do minimum zeby pilkarz nie puszczal na pałe tylko krotko do najblizszego partnera
Pozycje na boisku- jesli pilkarze sa za daleko od siebie moze byc problem w komunikacji, podaniach, ale jesli masz dobrych np. skrzydlowych ktorzy potrafia sie ustawic i przyjac pilke nie powinno to byc problemem a atutem.
Jeśli zadna z wrzutek nie dotarla celu to nakaż piłkarzom schodzenie do środka i ogranicz wrzutki ew. zmień glowkujacego napastnika.
Jeśli ktorys z pilkarzy robi za dlugie rajdy albo zbyt czesto zwieksz mu pressing. Chyba ze jest to pilkarz ktory przebija twój sklad o jedna klasę to skup sie na tym by mieć jak największa liczbę graczy w obronie np. 2 DP albo WOP/WOL ktorzy podbiegali by do niego.

Tak jak piszesz masz problem z przejsciem miedzy 2 taktykami. Postaraj sie je połączyć 2 ŚO 2WO 1/2 DP powinni pomóc w obronie. Pamietaj by boczni byli szybcy i dobrze sie ustawiali.
Jest tyle możliwosci, że ciężko okreslić powod dlaczego tracisz bramki po zmianie taktyki. Moze masz zbyt mocny pressing albo zbyt wąsko grasz. W kazdym razie DP powinien pomoc Ci na srodku w rozbijaniu atakow a WO odbierac pilki skrzydlowym rywala. Takie moje zdanie.

Pozdrawiam ;)

JoeHollywood Partyzant

18.05.2013 09:27    #4939     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2013 - problem
Mam ten sam problem w FM13. Obojętnie kim zagram zawsze są problemy. Rozumiem, że najnowsza część może być trudniejsza, ale to nawet nie o to chodzi. Prawie na każdym zespole mam to samo, ostatnio próbowałem Monaco, Huddersfield, Hoffenhaim(tu była tragedia), Southampton, Crewe Alexandra i stawiałem na różne taktyki. Zwykle kończyło się tym, że mój zespół był częściej przy piłce, ale przegrywał mecze. Gdy w czasie spotkania ustawie podgląd tylko na kluczowe sytuacje to w większości nie mam co szukać. Zawsze rywal ma więcej, w dodatku w większości kończą się bramką. Rzut wolny w dobry miejscu=99% szans na gola dla przeciwnika, dodatkowo mnóstwo karnych nawet grając łagodnie, z akcji bramki tracę praktycznie tylko po kardynalnych błędach obrony, czy bramkarza. W żadnym FM-ie tyle nie grzebałem przy takyce, treningu, czy personelu, a i tak zawsze jest źle. Z tego co pamiętam to chyba największe zwycięstwo to było 3 bramkami w jakimś sparingu. Chyba wrócę do dwónastki, tam było wszystko dobrze wyważone.

K0ras Młody aktywista

Ostatnio zająłem się problemem newgenów w fm 2012, powiem szczerze dla mnie ich poziom jest żenujący, nawet stosując oszustwo save&load przed 17 marca. Po 9 sezonach, wygraniu 2 razy LM, ich poziom wskazuje na PA w okolicach ~130-140.

Wyczytałem w internecie, że za to odpowiada Youth Rating państwa, więc na nic szkółki, szkoelnie. Co ciekawe rozumiem, że wprowadzono to od fm'a 20111/2012? W FM2010 wychowankowie mieli PA, na poziomie (sprawdzilem kiedyś GS'em) 180-190(przy maksymalnych obiektach i dobrym aysytencie), nawet trafił się w Wiśle raz napastnik o PA 199.

W 2012 to marzenie, mrzonka... Zdecydowałem się więc na małe oszustwo, niestety jestem zmuszony, w późniejszych latach 1 rzecz jaka mnie wlaśnie trzyma w rozgrywce to szkolenie talentów, odmładzanie składu i rzeczy z tym związane.

Pobrałem więc FMrte 5.0.2 a w nim niestety nie mam opcji edycji Youth Rating, z oczywistych względów edycja edytorem w grze nie wchodzi w gre.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.