ODDAJCIE PIENIĄDZE!

fab Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.07.2007, 00:45    Pytanie
Mam pytanie... W pierwszym sezonie (Arsenal Londyn) dostałem koło 15 mln F na transfery. Sprzedałem paru graczy, kilku kupiłem i wyszedłem na + zarabiając jeszcze na tych transakcjach, dzięki czemu miałem na koncie 21 mln F. Gdy sezon dobiegał ku końcowi otrzymałem ofertę przedłużenia kontraktu z klubem. Bardzo się ucieszyłem, gdy zobaczyłem, że jest w nim napisane: fundusze na transfery: 15,5 mln F. Z wielką radością i entuzjazmem podszedłem do końca sezonu. Odpocząłem równy tydzień [urlop] i wróciłem do przygotowań przedsezonowych [lipiec + sierpień = mecze towarzyskie + turnieje]. Z myślą o posiadaniu 36,5 mln F otworzyłem panel transferów i zorientowałem się ile kosztuje Robinho. 23 mln F - nie jest złą kwotą jak za niego. Pomyślałem - KUPUJĘ GO! Z przyzwyczajenia zerknąłem na dół okna, na ilość pieniędzy dostępnych na transfery. Szybkim wzrokiem połączonym z myślą o 36,5 mln F na koncie, otrzeźwiła mnie zaskakująca suma 15,5 mln F - czyli tyle ile miałem w kontrakcie. Byłem jakby to skromnie ująć wściekły - ucierpiało pudełko od FM - ach twarda pięść... - na zarząd. Gdzie są moje pieniądze z poprzedniego sezonu? 21 mln F poszło w kosmos? Ulotniło się? Dlaczego pieniądze się nie zsumowały i nie przystąpiłem do nowego sezonu z kwotą 36,5 mln F? Mój kolega od paru sezonów gra bez ruszania pieniędzy [transfery tylko darmowe - wolny transfer] i pieniądze sumują mu się sezon po sezonie [uzbierał ok. 120 mln F]. Dlaczego tak się dzieje? Czy zrobiłem coś źle? Powinienem coś zaznaczyć w kontrakcie? Dlaczego pieniądze transferowe z poprzedniego sezonu przepadły? Może mi ktoś to wyjaśnić?

Pozdrawiam

PS.
Gram drugi sezon [minęło mi 16 dni lipca, a ja z kwotą 15,5 mln F nie mogę kupić wielu potrzebnych mi zawodników] Arsenalem. Mam update 7.0.2 i skin Hellenic2007.

Stryjek Partyzant

0
24.07.2007 00:56    #1
Po każdym sezonie i ofercie nowej supy transferowej i płacoweł pieniądze nie wydane z poprzedniego sezonu znikają ... już nic się nie da zrobić z tym ... było kupować jak miałeś pieniądze na konice ;)

Użytkownik uznał post za pomocny

Bartez Przodownik pracy

0
24.07.2007 01:18    #2
Po prostu, gdy zarząd oferuje Ci podpisanie nowego kontraktu, jednocześnie masz do wyboru kilka budźetów transferowych. Akurat wybrałeś 15,5M. W tym momencie jest to budżet transferowy na nowy sezon.

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
24.07.2007 02:16    #3
Wybrałeś poprostu taką oferte budżetu w której było uzwględnione tylko 15,5 mln
a jakbyś nawet przed podpisaniem kontraktu wydał swoje 21 mln to w następnym sezonie niemiałbyś nawet tych 15,5 ponieważ kasa z wydanych wcześniej 21 mln ulotniła by się także z całego budżetu i zarząd widząc że ma straty i mniej kasy niż pprzed sezonem zaproponował by Ci mniej

"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

fab Partyzant

0
24.07.2007 09:26    #4
Czyli co mam zrobić? Krótko mówiąc... Jedni mi radzą, żebym wydał wszystkie pieniądze przed nowym sezonem, drudzy, żebym nie zanotował strat. Nie wiem już kogo słuchać :P

Bartez Przodownik pracy

0
24.07.2007 09:38    #5
Grając w lidze angielskiej masz około 20 baniek z samych praw do transmisji TV do tego kilka baniek za dobre miejsce na koniec sezonu, a jak grasz w pucharach, szczególnie w LM i notujesz dobre wyniki, to nie oszczędzaj kasy na dobrych zawodników, Bo do Arsenalu przyjdzie prawie każdy. Ja polecam wybranie optymalnego zestawienia. Lepiej wziąć średnią ilość spośród zaoferowanych, a żeby budżet płacowy był większy. A w związku z tym, płać za zawodników wyłącznie w ratach. Mając przykładowo 20 milionów na transfery, teoretycznie kupisz jednego gościa za te 20 lub dwóch za 10, a płacąc ratami możesz kupić powiedzmy 5-6 gości wartych 15-16M płacąc 2M w gotówce a reszte w ratach powiedzmy przez 2 lata. Zawsze tak robię i długów nie mam, a gram Legią, oczywiście kupuję tańszych gości, ale za to dobrych i gram regularnie w Lidze mistrzów i mam 50M na transfery. Uwierz mi.

fab Partyzant

0
24.07.2007 09:44    #6
Hm no dobra, ale czy kasa na pewno nie może przechodzić na następny sezon? Mój kumpel nie wydaje tej kasy i jemu odziwo przechodzi kasa... :/

Bartez Przodownik pracy

0
24.07.2007 09:49    #7
Jeśli podpisujesz nowy kontrakt to masz tą kasę którą wybrałeś w ofercie, jeśli oferty kontraktu nie podpisujesz, to ta kasa jaką masz przechodzi na następny sezon, a jak coś wydałeś, to zarząd coś dorzuca.

fab Partyzant

0
24.07.2007 09:56    #8
OK. Dzięki Wam wielkie! Bardzo mi pomogliście ;)
Pozdrawiam :)

undertaker Partyzant

0
24.07.2007 13:05    #9
Poza tym pod koniec każdego sezonu mimo braku podpisywania kontraktu powinieneś dostać do dyspozycji kilka różnych budżetów. Wybieraj najbardziej optymalne dla Ciebie =] Poza tym kupowanie w ratach rzeczywiście jest dobre, ale sprzedawanie nie bardzo. Gdy sprzedasz zawodnika "w systemie ratalnym" to zwiększy Ci się kasa na transfery o sumę całkowitą transferu, ale realnie do klubu kasa będzie wpływać co miesiąc...

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.