Wysokie pensje

matulik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.05.2007, 11:36    Pytanie
gram 4 sezon wislą, jako tako sobie radze w pucharach, w lidze bije sie ciagle o 1 miejsce. w kasie klubu jest okolo 90 mln zlotych, na pensje mam okolo 850tys zl/tyg.

i teraz czy warto dawac jednemu zawodnikowi (zawsze gra on w pierwszym skladzie jednakze niejest kluczowym zawodnikiem) pensje w wysokosci 72 tys. zlotych (gdyz taka zada a nizej niechce zejsc)? niejest to na polskie warunki zaduzo?

podkreslam, ze dwoch innych zawodnikow, ktorych uwazam za kluczowych, ma pensje okolo 40 tys.zl/tyg.

wiem ze powoli trzeba sie zblizac do coraz wiekszych plac, by miec coraz lepszy zespol i sprowadzac coraz lepszych zawodnikow, ale czy taki gwaltowy wzrost niewplytnie niekorzystnie na moje finanse (chodzi oto ze inni gracze tez beda chcieli duzo wyzszych pesnji).

Do wykorzystania mam jeszcze okolo 270tys. zl/tyg, ale mam dosc duzo zawodnikow w klubie (chodzi mi o juniorow i o drugi sklad), lecz ciagle celuje na jakiegos klasowego gracza do mojej druzyny, ktory pewnie chcialby baardzo duuuzych plac.

pozdrawiam

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.05.2007 11:40    #1
Powinieneś sam o tym zdecdować, lecz jeśli już pytasz to nie podwyższaj mu aż tak pensji, jeśli nie ejst kluczowym graczem. Inni takze będą tak chcieli i zbankrutujesz.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
02.05.2007 11:41    #2
Jeśli zawodnik Ci się przyda, ma dobre umiejętności, będzie grał wpierwszym zespole to warto mu dać każde pieniądze, jakie możemy zaoferować. Dzięki mocnemu składowi możemy wiele osiągnąć, choćby awansować do Ligi Mistzrów, gdzie premia za udział wynosi 3,9 mln euro, dzięki czemu zatrudnienie dobrych piłkarzy się zwróci. Więc jeśli jest on dobry to się nie wahaj! P:)

feyd.pl Partyzant

0
02.05.2007 11:44    #3
hm... myślę że zdecydowanie za dużo... Sam gram Wisłą 3 sezon, i pensje moich zawodników nie przekraczają 20 tys euro na miesiąc. Uważam, że w pułapie do 40-50 tys euro na miesiąc można znaleźć klasowych piłkarzy z którymi da się powalczyć o puchary. W mojej wyśle średnia wieku jest w granicach 24-25 lat.

daroo Partyzant

0
02.05.2007 11:44    #4
Musisz się zastanowić, czy po prostu nie szkoda Ci tej kasy. Czy z takimi zarobkami nie zatrudnisz kogoś lepszego, czy dwóch tańszych zawodników. Ale pamiętaj, że to już 4 sezon i wydatki muszą sie zwiększać.

damianisko Partyzant

0
02.05.2007 11:45    #5
jesli zaoferujesz mu tak duzo napewno twoj budrzet na place sie bardzo zmniejszy a co za tym idzie nie bedziesz mogl innym zawodnikom skladac kontraktow na duza pensje postawowa i inne klauzule beda ograniczone , chyba najlepszym wyjsciem bedzie wyrzucic z klubu mlodzikow ktorzy nie maja szans na przebicie sie do pierwszego zespolu i sprzedanie kilku slabszych kopaczy z drugiego skladu

AandrzejJ Partyzant

0
02.05.2007 11:46    #6
Jeśli wart jest tych pieniędzy to mu daj. Ale jeśli jest to jakiś podstarzały gwiazdor albo zawodnik bez którego sobie poradzisz to albo go olej albo postaraj się jeszcze potargować.

bartex55 Przodownik pracy

0
02.05.2007 11:55    #7
Poszukaj jakiegoś piłkarza w jego zastępstwo. Jeżeli znajdziesz odpowiedniego zawodnika, to tamtemu nie będziesz musiał oferować nowego kontraktu i z czystym sumieniem go sprzedasz.

matulik Partyzant

0
02.05.2007 12:04    #8
feyd.pl> ja mowie o polskiej walucie :-]

ogolnie grajek raczej jest swojej placy wart, chodz mam w skladzie lepszych dla ktorych bym ta kase dale.. zastanowie sie jeszcze ale z gory dzieki :)

sefko1 Przodownik pracy

0
02.05.2007 12:23    #9
Ja ze swojej stony powiem tylko tyle. Nie warto się przywiązywać za bardzo do graczy. U mnie w klubie odbiło najlepszemu obrońcy. Zażyczył sobie takiej podwyżki, że zarabiałby dwukrotnie więcej niż następny gracz. Bez skrupułów pozbyłem się go. Okazało się, że zmiennicy wcale nie byli gorsi. Łatwo przeinwestować w kontrakty. A potem takiego gracza z wysokim kontraktem trudno się pozbyć.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution