Zatwierdzenie transferu nie działa!

Guezmir Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.06.2010, 15:19    Pytanie
Znalazłem fajnego 17-latka z Białorusi. Złożyłem ofertę kupna, wynegocjowałem kwotę odstępnego, dogadałem się z zawodnikiem w sprawie kontraktu, zatwierdziłem transfer, wyświetliła się informacja, że nabyłem piłkarza, że dołączy do mojej drużyny 1 lipca przyszłego roku (zaklepany w grudniu).

Nic zaskakującego, ani dziwnego nieprawdaż? Normalna kolej rzeczy?

Tak się tylko wydaje. Na drugi dzień otrzymuję informację, że klubu nie zadowala moja oferta! Wcześniej prze nich zaakceptowana! Zawodnik jest przecież mój! Otóż nie jest wcale. Transfer tak jakby się nie odbył, a jednak się nie odbył. Piłkarz zniknął z listy zakupionych graczy.

Przez kilka dni uparcie kupowałem tego zawodnika kilka razy. Zawsze zatwierdzałem transfer i pojawiał się na liście nabytych zawodników. Jak się okazało ani razu nie udało mi się go naprawdę kupić.

Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Czy ktokolwiek z Was może mi to wytłumaczyć?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.06.2010, 15:22

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.06.2010 15:24    #1
hmm dziwne.. Nigdy takiej sytuacji nie mialem. A moze wziales ze kontrakt amatorski a nie profesjonalny? Jesli nie to ewidentnie bug!
(L)

Guezmir Młody aktywista

0
04.06.2010 16:03    #2
Profesjonalny kontrakt. 8 tysięcy Euro miesięcznie.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
04.06.2010 16:21    #3
Tobie się nigdy nie zdarzyło zmienić zdania w ostatniej chwili? :P

Poważnie pisząc, to jest to bardzo "interesujące". Nigdy się na taki bug nie natknąłem. Może spróbuj z wyższą kwotą odstępnego.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

mrjonhs Młody aktywista

0
04.06.2010 16:26    #4
Sprawdź dokładnie, czy nie ma problemów z pozwoleniem na prace, czy wszystko przebiegło jak należy, ponieważ niekiedy z białorusinami są podobne sytuacje...

0
04.06.2010 16:34    #5
na przykładzie R. Lewandowskiego do Dortmundu;p Niby wszystko dogadane było a tu lypa :)
(L)

Guezmir Młody aktywista

0
04.06.2010 16:42    #6
Błagam Was... Transfer za każdym razem jest zaklepany. OFICJALNIE ZATWIERDZONY!!! To oznacza ostateczne podpisanie umów. Nie ma żadnej informacji, że transfer się nie odbędzie z jakiegokolwiek powodu. Dodatkowo dziwi mnie, że na drugi dzień klub negocjuje ze mną kwotę odstępnego, a ja przecież nie ponawiałem oferty. Wygląda to tak, jakby coś się zacięło i w kółko powtarzało.

0
04.06.2010 16:54    #7
to jest bug nic na to nie poradzisz
(L)

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
04.06.2010 17:13    #8
[quote=Guezmir]Błagam Was... Transfer za każdym razem jest zaklepany. OFICJALNIE ZATWIERDZONY!!! To oznacza ostateczne podpisanie umów.[/quote]

Ty go potwierdzasz ze swojej strony, ale później jeszcze Białorusini muszą go "klepnąć". Wygląda na to, że w ostatniej chwili się rozmyślają i próbują ponownie negocjować. Masz pecha, bo trafiłeś na buga.

PS. Niech Cię pocieszy fakt, że ten bug jest bardzo interesujący. :P
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Guezmir Młody aktywista

0
04.06.2010 17:14    #9
Godman napisał mi, że może w Białorusi jest jakiś limit wieku dotyczący transferów zagranicznych i gra za późno sobie o tym przypomina. Bardzo to dziwne, ale może tak właśnie być. Muszę zajrzeć do przepisów. Napisał też, że jeśli takiego limitu nie ma, warto przed zatwierdzeniem transferu iść na urlop. Wówczas może się okazać, że transfer przejdzie.

Przypomina mi to trochę inny dziwny błąd z FM 2009, który dotyczył Brazylijczyka Jean'a Carioca. Przekroczył limit zmian klubów w ciągu roku, przeszedł do mnie i przez całą rundę wiosenną nie mógł grać. Miał zakaz FIFY.
W realnym świecie taki zawodnik zdawałby sobie z tego sprawę i nie miał pretensji o to, że nie gra. Carioca non stop się domagał gry. Żałosny błąd programistów SI.

[quote2=Pomstiborius]PS. Niech Cię pocieszy fakt, że ten bug jest bardzo interesujący. :P
[/quote2]

Zdaję sobie z tego sprawę. Jestem zaszczycony, że go odkryłem :D

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 04.06.2010 o godz. 17:18

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution