Problem ze strzelaniem goli

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.06.2010, 14:37    Pytanie
Powiedzcie mi co jest nie tak ;/ gram Villarreal, po pierwszej połowie sezonu byłem w strefie spadkowej. Potem nagle coś zaiskrzylo i wdrapałem sie na koniec sezonu na 5 miejsce. Teraz nowy sezon i to samo.Mam listopad i jedno zwycięstwo w w lidze. Gra wygląda cudnie, Pięknie gramy, ale nie zdobywamy goli i nawet największy szrot strzela mi bramki ;/próbowalem wszystkiego, począwszy od zmiany taktyki, poprzez tempo, szerokość itp. Co radzicie? ;/
'Por Que?No Entiendo Por Que'

machenry Partyzant

0
02.06.2010 14:51    #1
A jak z "wykończeniem akcji" twoich zawodników?

realista_9 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.06.2010 15:02    #2
a powiedz ile zawodników przewaznie sprowadzasz przed sezonem??
Moze to byc powod kiedy zawodnicy na poczatku sezonu graja słabo dopiero pozniej po zgraniu zaczynaja grac dobra piłke....
Mowie to na swoim przykładzie tez sprobowalem w ustawieniach itp. ale to nic nie dawało.. Po sezonie sprowadzilem tylko 2 graczy i druzyna gra b.dobrze...
(L)

Szobinho Młody aktywista

0
02.06.2010 15:37    #3
w ataku mam Josebe Llorente - wyk. akcji 16, Javiera Saviole wyk. akcji 17 i Nilmara,wyk.akcji 15.

Przed sezonem wymieniłem pół składu :D To może być wina tego wlasnie, aczkolwiek muszę przyznać iż grałem sporo sparingów, asystent twierdzi ze mamy wysoki stopien zrozumienia więc ciężko powiedzieć.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
02.06.2010 16:54    #4
Ja miałem kiedyś taki problem, przez 2 sezony z rzędu. Miałem taki słaby skład, że dokupowałem po co najmniej 5 graczy do drużyny. Grałem wprawdzie dużo sparingów (10-12) przed sezonem, ale prowadził je mój asystent. Miał on motywowanie na 20, a mimo to 2 lata z rzędu moi piłkarze byli obrażeni za zbyt surowe traktowanie w czasie sparingów. To plus niezbyt dobre zgranie dawało dość niskie morale oraz słabą formę, która jeszcze bardziej obniżała morale. Musiałem zawsze kilka miesięcy na poprawę czekać.

PS. Samo wykańczanie akcji to nie wszystko. Mam młodego, zdolnego napastnika, który ma wykańczanie na 19 i opanowanie na 17. Przez 2 pierwsze sezony (jak to młodzik) wchodził w końcówkach i grał nieźle. Po przeniesieniu na stałe do seniorów zaciął się i przez 3 kolejne sezony strzelał w góra 10% meczów (a grał zawsze przynajmniej w 20 spotkaniach w sezonie). Dopiero w tym sezonie się odblokował i w 18 spotkaniach strzelił 8 goli.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

przemolec Partyzant

0
02.06.2010 22:38    #5
Niewiem jak grasz ale obstawiam że na szybkie tempo dlatego polecam ci zwolnić tempo i ustawić krótkie podania oraz ofensywnym zawodnikom dać podania prostopadłe ja osobiście w villareallu grałbym z 4 obrońcami 2 pomocnikami na defensywnych suwakach 3 op z krótkimi podaniami i ten w srodku wolną role by miąl i częste strzały z dystansu plus kompletny napadzior z przodu i gra agreswyna i pressingiem to chyba zwiększy efektywność

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.06.2010 o godz. 23:03

przemolec Partyzant

0
02.06.2010 22:38    #6
Niewiem jak grasz ale obstawiam że na szybkie tempo dlatego polecam ci zwolnić tempo i ustawić krótkie podania oraz ofensywnym zawodnikom dać podania prostopadłe ja osobiście w villareallu grałbym z 4 obrońcami 2 pomocnikami na defensywnych suwakach 3 op z krótkimi podaniami i ten w srodku wolną role by miąl i częste strzały z dystansu plus kompletny napadzior z przodu i gra agreswyna i pressingiem to chyba zwiększy efektywność
Edit:sry zlagowało mi

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.06.2010 o godz. 23:03

Szobinho Młody aktywista

0
03.06.2010 12:57    #7
ciężko powiedzieć co jest nie tak. czasem mam wrażenie, że to gra sama z siebie sie stawia i juz przed sezonem wiadomo jak będą grali, po prostu stosują czity xd cos jest na rzeczy, na początku szło mi dobrze w fma 10,nawet po instalacji najnowszej łatki,kiedy inni gracze skarżyli się, ze ciężko wygrywać mecze - no ale cos sie zepsulo. grałem ostatnio feyenoordem, mimo wielu gwiazd w zespole w 4 sezonie wciąż mi nie szło i zrezygnowalem.To samo mialem grając ostatnio Barceloną. Problemy mam nawet nie kupując zawodników. Nie wiem o co chodzi. Może ktoś sobie poradził z podobnym problemem?Na pewno robię coś źle, tylko pytanie - co?

przemolec Partyzant

0
03.06.2010 23:42    #8
Może spróbuj w niskiej lidze np w coca coli league 1 saouthamptonem albo co polecam bardziej zesolem typowanym do spadku bo wtedy bedziesz gral raczej w defensywie a co dośc dziwne ja mam tak że im mniej sytuacji w meczu tym większa skuteczność

PS Partyzant

0
04.06.2010 00:05    #9
Ja akurat gram drugi sezon Villarreal (jestem po 10 kolejce) i w pierwszym sezonie zająłem 3 miejsce a w obecnym narazie również jestem 3, niestety znowu ciężko będzie mi dojść Barce i Real... garm ciagle taksa 4-2-4 i naprawde nieźle się sprawuje. Tu masz link:
http://www.fm-br(...)-tactic/

Ja zmieniałem w nich tylko (bo są trzy wersje) ustawienia napastników na lisów pola karnego i OPŚ na wysuniętych rozgrywających bo tak mogłem lepiej wykożystać ich umiejętności.

U mnie akurat Nilmar miał 15 bramek w lidze a Rossi 18 jeśli się niemyle, a kupiłem też zimą Trezeguet'a i też strzelił koło 10 a Llorente był akurat bardzo nieskuteczny więc go sprzedałem po pół roku...:)
A na WR nieźle sprawdza się Cani i Santi Cazorla u którego wytrenowałem dosyć szybko tą pozycję bo to nominalny skrzydłowy, a od nowewgo sezonu wymiata Riquelme który świetnie dogrywa i sam też troche bramek strzela.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution