Żałosna Skuteczność (albo jej brak)

deeluks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.11.2010, 15:10    Pytanie
No więc, zacznę od tego, że się przywitam.
Jestem tutaj nowy, do tej pory jedynie bacznie śledziłem, to co się dzieje w zakresie FM-a, ale w końcu nie wytrzymałem i postanowiłem zabrać głos, gdyż poziom mojej irytacji sięgnął zenitu (i to nie tego z Rosji). Z tego co się orientuję, to SI nie wydało w patchu żadnej poprawki mającej na celu uskutecznić grę napastników, ponieważ mając w tej przedniej formacji zawodników z wykończeniem akcji po 15/16 i techniką na tym samym poziomie, jestem zmuszony oglądać wołające o pomstę do nieba ich zagrania i pseudo-strzały panu Bogu w okno. W meczach oddaję średnio 15-30 strzałów, mam ok. 8 setek na mecz w takim wypadku, a wygrywam po 1:0, lub remisuje. Toż to niedorzeczny rozwój sytuacji i zaznaczam, że nie chodzi mi o wyniki po 5:0, tylko o urealnienie rozgrywek na szczeblu polskiej ligi. Po prostu sztywny pal mnie trafia gdy muszę oglądać notoryczne strzały na pustą bramkę w słupek lub obok bramki, czy sytuacje sam na sam (z bramkarzem posiadającym skille na poziomie 8/9) gdzie wszystko kończy się na goalkiper-ze drużyny przeciwnej. Nie prawcie mi też o poleceniach graczy, czy treningu strzeleckim, bo to nijak ma się do tej obecnej sytuacji, gdzie wykorzystywanych jest ok. 5% strzałów, a nawet nasza rodzima liga nie jest w rzeczywistości aż tak denna....

Na dowód przedstawiam screena, który nie jest niczym nadzwyczajnym, zdarzały się jeszcze "ciekawsze" mecze, w których zawodnicy nie potrafili wykorzystać 3 karnych, strzelając obok słupka...

deeluks Partyzant

0
14.11.2010 13:05    #20
Tak, przyznaje się, mam piracką wersję i całe szczęście, bo gdybym wywalił 130zł za tak dziurawą grę, to bym wystosował obraźliwe pismo do twórców tej gry....

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.11.2010 13:10    #21
Pozamiatane : D.
Z tego, co widzę skuteczność w polskiej lidze bardzo szwankuje, za granicą wszystko jest super odwzorowane. Ja mogę wypowiedzieć się na temat Bundesligi, tam po prostu zawodnicy z dobrym wykańczaniem akcji wykorzystują sam na sam, taki Farfan ze swietnym dryblingiem, super szybkością, a słabym wykończeniem mija rywali jak tyczki, ale niemiłosiernie nawala w bramkarza.

zolw_ik Partyzant

0
14.11.2010 13:24    #22
Jak Ci się bugi nie podobają to poczekaj na ostatniego patcha i wtedy kup grę :/. Ja się przyzwyczaiłem, że od zawsze fm jest naprawdę dobry dopiero wtedy.
Co do skuteczności to gram Stade Rennais, 1. napastnik z wykańczaniem 14 i opanowaniem 12 w 21 meczach strzelił 16 bramek, co wydaje mi się nawet za dobrym wynikiem. Inna sprawa, że zawodnik z atrybutem karne 15 na 3 wykorzystał ledwie 1, ale widząc statystyki w lidze to widocznie pech (większość ma skuteczność powyżej 75%).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.11.2010 o godz. 13:25

Micashio Partyzant

0
14.11.2010 17:09    #23
Mówicie tu, że w Polskiej lidze jest słaba skuteczność. U mnie w Chelsea Drogba do tej pory strzelił tylko 1 bramkę. Owszem strzelam gole, ale z innych sytuacji, natomiast okazje sam na sam są po prostu nie do wykorzystania... Drogba do tej pory miał mnóstwo okazji i prawie nic nie ustrzelił, albo wali prosto w bramkarza, albo obok bramki.

Dawid0328 Partyzant

0
14.11.2010 19:17    #24
Ja mam identycznie gram Koeln. Mam w ataku Podolskiego i Neymara obojętnie, który z nich ma sam na sam trafi (może) 1 na 10

kamiQadze Partyzant

0
14.11.2010 19:35    #25
nie wiem na co narzeka, ja gram Wisłą i problemów ze skutecznością nie mam. Nie ma już takich cudów że Brożek zdobywa 40 goli w sezonie ale to dobrze ;) jest jak w rzeczywistości król strzelców ekstraklasy z 16 golami. Nie mam ostro wybijającego się ponad stawkę napastnika, jednie przekokszony Kirm wyskakuje ponad resztę ;) w 30 spotkaniach ekstraklasy moja ekipa zdobyła 56 bramek więc uważam że źle nie jest. Rzuty karne? dobry egzekutor i mam strzelone 5/5

bayernFAN Partyzant

0
14.11.2010 21:15    #26
Mam ten sam problem. Gram sobie Bayernem. Dla przykładu, mecz z Hoffenheim. Ok, gram. Elegancko, faul, karny dla mnie, Butt podchodzi, brameczka i 1:0. I wtedy rozpoczyna się zabawa. Chyba 6 sam na sam zmarnowanych. Piłkarze albo strzelają w bramkarza, albo ten ostatni farciarsko wyjmuje piłkę z linii. Była jeszcze bodajże poprzeczka i słupek. No i było jeszcze kilka takich sytuacji. Trochę mnie to wkurzało, no ale nie przejmowałem się tym jakoś specjalnie. Denerwować zacząłem się w 75 minucie. Gram w FM'a bez przerwy od wersji '05 aż po '11, i będę grał dalej - takie doświadczenie sprawia, że wiem, że FM lubi płatać figle - niewykorzystane sytuacje się mszczą. No i w końcu przyszła 80 minuta i straciłem bramkę - 1:1. Ustawiłem wszystkie polecenia na ofensywę. Nic to nie zmieniło, poza tym, że miałem jeszcze więcej sytuacji zmarnowanych. Sędzia zagwizdał, i w taki głupi sposób straciłem dwa punkty.

P.S
Nie mówcie mi rzeczy w stylu "nie patrz tylko na jeden mecz", bo nie patrze tylko na jeden mecz. Podałem tylko przykład.

Pozdro ;)
Football Manager - propably the best game on the world !

SonicSyndicate Partyzant

0
14.11.2010 21:34    #27
Zgadzam się z powyższym, miałem to samo w KSZO Ostrowiec, ale dajcie sobie czas. W połowie 2 sezonu dopiero (po dobrych transferach) moi napastnicy zaczęli strzelać coraz więcej bramek. W 3 sezonie, już w ekstraklasie strzeliłem 59 bramek i zostałem wicemistrzem jako beniaminek. Grunt to wytrwać w jednej taktyce 1-2 sezony i z poleceniami dla napastników. Jeden napastnik ma 'lis pola karnego', a drugi 'środkowy napastnik' i świetnie się uzupełniają, a tuzami futbolu to oni nie są.

vivaldi9 Partyzant

0
14.11.2010 21:57    #28
Dokładnie tak jak kolega wyżej. Tez gram tak , że jeden to środkowy napastnik a drugi to lis pola karnego. I narazie idzie bardzo dobrz. Atak Rudnevs Macheda robi swoje w Lechu:)
ZAGŁĘBIE! PO ŻYCIA KRES!

carlosss89 Partyzant

0
15.11.2010 09:18    #29
Umnie powiem wam sa tez dziwne rzeczy ale skutecznosc maja najlepsza skrzydlowi moze dlatego ze schodza do srodka i graja na fauszywych napastnikow. Napastnicy umnie graja jak lisy pola karnego i jakos im nawet to idzie. Denerwuja mnie za to kartki w tej czesci bo po 10 kolejkach D. Alves mial 2 zawieszenia z powodu z zoltych kartek(kartka co mecz). Fakt faktem ze czesem trzeba pewnych zawodnikow traktowac ostro bo pozniej ci zrobia sito z obrony.
deeluks to ze z dynamo masz tyle kartek to sie nie dziwie bo tam dobrzy technicznie zawodnicy graja i napewno szybciej pilka operowali od naszych rodakow ale co do jagi to jestem zdziwiony. Moze masz jakiegos feralnego pecha albo twoji zawodnicy maja wysoki atrybut brutalnosci = Dirtiness (Jest to ukryty atrybut)

Tak poza tematem :Gra na najwszym patch jak dla mnie jest najbardziej grywalna. Narazie nie znalazlem bledow.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution