Żałosna Skuteczność (albo jej brak)

deeluks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.11.2010, 15:10    Pytanie
No więc, zacznę od tego, że się przywitam.
Jestem tutaj nowy, do tej pory jedynie bacznie śledziłem, to co się dzieje w zakresie FM-a, ale w końcu nie wytrzymałem i postanowiłem zabrać głos, gdyż poziom mojej irytacji sięgnął zenitu (i to nie tego z Rosji). Z tego co się orientuję, to SI nie wydało w patchu żadnej poprawki mającej na celu uskutecznić grę napastników, ponieważ mając w tej przedniej formacji zawodników z wykończeniem akcji po 15/16 i techniką na tym samym poziomie, jestem zmuszony oglądać wołające o pomstę do nieba ich zagrania i pseudo-strzały panu Bogu w okno. W meczach oddaję średnio 15-30 strzałów, mam ok. 8 setek na mecz w takim wypadku, a wygrywam po 1:0, lub remisuje. Toż to niedorzeczny rozwój sytuacji i zaznaczam, że nie chodzi mi o wyniki po 5:0, tylko o urealnienie rozgrywek na szczeblu polskiej ligi. Po prostu sztywny pal mnie trafia gdy muszę oglądać notoryczne strzały na pustą bramkę w słupek lub obok bramki, czy sytuacje sam na sam (z bramkarzem posiadającym skille na poziomie 8/9) gdzie wszystko kończy się na goalkiper-ze drużyny przeciwnej. Nie prawcie mi też o poleceniach graczy, czy treningu strzeleckim, bo to nijak ma się do tej obecnej sytuacji, gdzie wykorzystywanych jest ok. 5% strzałów, a nawet nasza rodzima liga nie jest w rzeczywistości aż tak denna....

Na dowód przedstawiam screena, który nie jest niczym nadzwyczajnym, zdarzały się jeszcze "ciekawsze" mecze, w których zawodnicy nie potrafili wykorzystać 3 karnych, strzelając obok słupka...

Taher Młody aktywista

0
14.11.2010 09:48    #10
Rzeczywiście jest problem z skutecznością, najbardziej żałosne są rzuty karne, gdzie wpada około 40%, a w rzeczywistości 90%.
Marnowanie setek może i nie jest dobrze oddane rzeczywistości, ale bramki jednak padają.Udało mi się poprowadzić zawodnika do korony króla strzelców( M. Sobczak 20 goli w 24 meczach w sezonie 2013/14).
Drugi napastnik też coś ustrzelił, 12 bramek w 27 występach- M. Wodecki.
Teoretycznie to Wodecki powinien więcej strzelać, ale za to zaliczył 12 asyst.
Można grać i można wygrywać, ale sam przyznam, że jest dużo błędów w grze. Najgłupsi to są obrońcy uciekający od gracza z piłką.
Zauważyłem także, że warto pokręcić tempo na szybkie( może nie na maksa, ale ak na 14- 16 pozycje)

LucasLFC Partyzant

0
14.11.2010 09:52    #11
[quote=deeluks]bugi42, strzał z 1m na pustaka, to raczej nie jest strzał z dystansu ?
Ponadto, ów strzały z kilkunastu metrów lądują częściej w siatce, niż te z bliskich odległości....

Mam kolejną dziwną sytuację, znalazłem ciekawych zawodników zainteresowanych grą u mnie, klub zgodził się ich sprzedać, po czym nie mogłem zaoferować kontraktów, poprosiłem o raport scouta, zawodnicy rzekomo są zainteresowani, ale nie mam opcji złożenia oferty, ani nawet ponownego przeskanowania scoutem... Ja sie pytam, co jest kurde grane z tą grą?

Tutaj na potwierdzenie:
http://img57(...)3417.jpg[/quote]

może jest na wypożyczeniu ?

golex Partyzant

0
14.11.2010 11:03    #12
Ale wy macie problemy!!! Ja tam gram Piunikiem Erywań ( Armenia ) i zdarzają mi się mecze, gdzie oddaje 5 strzałów i wygrywam 5:0 i żadnych problemów ze skutecznością nie mam!

deeluks Partyzant

0
14.11.2010 11:40    #13
No więc jak widać błąd dot. ligi polskiej. A skoro masz taką 100% skuteczność, to gratuluje, ale wydaje mi się, że temat cię nie dot. w takim razie i nie masz co zabierać głosu. To jakbym ja zabierał głos w sprawie budowy reaktoru atomowego i powiedział, że mają dupny problem, przecież ja mam baterie słoneczne...

Wilson, jeśli ma się w statystykach oddanych 27 strzałów to co za różnica ile setek ? Nadal jesteśmy u punktu wyjścia, bo jest jeszcze większy problem ze skutecznością, więc że tak powiem kolokwialnie, ugryzłeś problem od dupy strony...

Taher, ja również mecze wygrywam i również gram Górnikiem i o tyle o ile do Wodeckiego, Chałasa, czy Sikorskiego ciężko mieć problemu odnośnie skuteczności, to ciężko się nie wpieniać, gdy napastnik z wykończeniem i techniką 15/16 i opanowaniem 14 wali wszędzie tylko nie w bramkę...

Lucas, problem rozkminiony, okazało się, że nie dałem w negocjacjach "zerwij". Jednak nadal scout twierdzi, że zawodnik byłby bardzo zainteresowany, sam zawodnik bardzo sympatycznie reaguje na pochlebne wypowiedzi i że nie wyklucza przeprowadzki, a nie mogę mu złożyć oferty, bo agent twierdzi, ze piłkarz nie jest zainteresowany...

Reasumując, twórcy gry chyba za bardzo chcieli urzeczywistnić ligę polską i teraz jest pewien problem, który sprawia, że gra jest mniej przyjemna niż mogłoby się wydawać. Zdarzają się mecze kiedy wygrywam na 4 czy 5 (raz nawet 7) do przodu, ale w tych meczach rywal nie stwarza syt. , a ja mam ich grubo 30 i o ile w takim wypadku wynik odzwierciedla przebieg meczu, o tyle przy wyniku 0:0 , czy 1:0 to po prostu człowieka krew zalewa....

deeluks Partyzant

0
14.11.2010 12:22    #14
A jak wytłumaczycie to ?:
http://img68(...)469.jpg/
http://img13(...)624.jpg/
http://img81(...)440.jpg/
http://img68(...)110.jpg/

TA GRA TO JEDEN DUPNY BUG, a twórcy zamiast łatać dziury, to umywają ręce i wypuszczają jakieś patche, które praktycznie rzecz biorąc niczego nie naprawiają i tyle w temacie....

matii55 Partyzant

0
14.11.2010 12:30    #15
a na jakim grasz patchu?

deeluks Partyzant

0
14.11.2010 12:37    #16
Patch 11.1.1 ale crack z wersji 11.1.0 i taką też mi pokazuje wersje gry..

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
14.11.2010 12:38    #17
@deeluks - jakie masz polecenia indywidualne dla przeciwników?
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

deeluks Partyzant

0
14.11.2010 12:45    #18
Z reguły pressing i słabsza noga, zdaję się w tej kwestii na asystenta. Czasem 1 lub dwóch zawodników ma agresywny odbiór, czyli bez rewelki i zapewniam Cię, że we wcześniejszych wersjach dawałem więcej agresywnych odbiorów i nie byłem tak kartkowany... Poza tym gdybyś widział, za co te żółte kartki to by ci włosy na jajach dęba stanęły. Raz nawet mój zawodnik dostał żółtą za to, że oddał strzał, a przy nim był zawodnik drużyny przeciwnej.... Brzmi to niewiarygodnie, ale to i tak nic w porównaniu do akcji sam na sam z pustą bramką kończonych w trybunach, czy strzałów z metra w słupek, oraz skuteczności w rzutach karnych - 5 jedenastek, z czego 4 lądują obok bramki, jeden jedyny rzut karny udało się wykorzystać moim zawodnikom, co najlepsze, że wykonawcy nie mieli mniej niż 15 w tym atrybucie...

Taher Młody aktywista

0
14.11.2010 12:50    #19
Czy ty masz legalną wersję? U mnie na normalnym odbiorze po 12 kolejkach cały zespół złapał 7 żółtych kartek i 0 czerwonych
Z tego co pamiętam to piraci mieli też przesrane na FM 2008, gdzie MŚ wygrywały jakieś Azejberdżany

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution