Wysokie pensje

matulik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.05.2007, 11:36    Pytanie
gram 4 sezon wislą, jako tako sobie radze w pucharach, w lidze bije sie ciagle o 1 miejsce. w kasie klubu jest okolo 90 mln zlotych, na pensje mam okolo 850tys zl/tyg.

i teraz czy warto dawac jednemu zawodnikowi (zawsze gra on w pierwszym skladzie jednakze niejest kluczowym zawodnikiem) pensje w wysokosci 72 tys. zlotych (gdyz taka zada a nizej niechce zejsc)? niejest to na polskie warunki zaduzo?

podkreslam, ze dwoch innych zawodnikow, ktorych uwazam za kluczowych, ma pensje okolo 40 tys.zl/tyg.

wiem ze powoli trzeba sie zblizac do coraz wiekszych plac, by miec coraz lepszy zespol i sprowadzac coraz lepszych zawodnikow, ale czy taki gwaltowy wzrost niewplytnie niekorzystnie na moje finanse (chodzi oto ze inni gracze tez beda chcieli duzo wyzszych pesnji).

Do wykorzystania mam jeszcze okolo 270tys. zl/tyg, ale mam dosc duzo zawodnikow w klubie (chodzi mi o juniorow i o drugi sklad), lecz ciagle celuje na jakiegos klasowego gracza do mojej druzyny, ktory pewnie chcialby baardzo duuuzych plac.

pozdrawiam

il Genio Młody aktywista

0
02.05.2007 12:49    #10
To zdecydowanie za dużo jak na polskie warunki :) poszukaj a napewno znajdziesz kogoś porównywalnego z mniejszymi wymaganiami :)

feyd.pl Partyzant

0
02.05.2007 13:02    #11
matulik -> 800 / 4 = 200 tys euro zdecydowanie za duzo...

W 2 sezonie miałem identyczny problem z sobolewskim. Zażądał 50 tys euro, a reszta składu dostawała max. 25 tys... Po trudnych negocjacjach stwierdziłem droga wolna. Los chciał że wygraliśmy Lige i dotarliśmy do 1/4 LM i Sobolewski na 2 tyg przed końcem sezonu zmiękł do 27 tys za msc gry :)

Bartez Przodownik pracy

0
02.05.2007 22:17    #12
Zajefajni gracze zasługują na wysokie pensje, jak stwierdził 1bartek. Bo jeśli chcesz mieć dobry zespół to dobrego zawodnika za byle grosze nie ściągniesz. A nawet ci, których masz dobrych, a chcesz ich zatrzymać w zespole, też musisz im zapłacić. To tak jak za fachowcami którzy zo Anglii wyjeżdżają. Za byle grosze to paprokami nie zawojujesz.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.