Problem ze skautingiem

flowproba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.02.2014, 13:15    Pytanie
Witam. Mam problem ze skautami, specjalnie zatrudniłem trójkę skautów z wiedzą i narodowością południowoamerykańską. Wysyłam ich tam już od dwóch sezonów a oni znaleźli... 0 zawodników wartych uwagi! Standardowo potencjał od 3 gwiazdek ustawiony. Wiedza o tym kontynencie mam już ok. 40%. Atrybuty skautów - więcej niż dobre. Wyniki zerowe niezależnie od tego czy każe im skautować region czy poszczególne państwa.. Ma ktoś jakiś pomysł?

German Partyzant

0
08.02.2014 00:59    #1
Baza danych kolego. Zobacz czy wgl figuruje ktoś tam w pierwszoligowych drużynach. Jak jest szaro to się nie dziw, że nic sensownego nie mogą dla Ciebie znaleźć. Ponadto liczy się też reputacja klubu ; )

flowproba Partyzant

0
08.02.2014 12:35    #2
Bazę danych mam taką, że w klubach dajmy na to brazylijskich mam załadowane nawet rezerwy i drużyny młodzieżowe.. Dużo regenów, których sam skautuje.. Reputacja też odpada bo ja gram Legią w trzecim sezonie gdzie reputację bankowo mam wyższą od niejednej drużyny brazylijskiej.

Bartuniu Partyzant

0
08.02.2014 13:22    #3
Koledzy, w tym FM wprowadzono preferencje transferowe. Ja grając BvB piąty sezon, nie jestem w stanie kupić większości graczy z Afryki, Ameryki Południowej i Azji. Nie jest to wina reputacji ligi czy klubu, ponieważ moja Borussia jest na 1 miejscu, jeśli chodzi o reputację a liga niemiecka na 2. No niestety, jest to strasznie irytujące gdy widzę przekozackiego regena z Boca Juniors, a on nawet nie chce spojrzeć na moją ofertę. Preferencje transferowe to mógł być dobry pomysł ale niestety SI skopało to, jak zresztą wiele innych rzeczy w FM. Nie mam najmniejszych wątpliwości że, ta edycja jest najgorsza w historii. Tak więc reasumując Panowie, polecam otworzyć okno i wyrzucić pudełko :) Pozdrawiam.

szczepek Młody aktywista

0
09.02.2014 06:55    #4
[quote="Bartuniu"] Nie mam najmniejszych wątpliwości że, ta edycja jest najgorsza w historii. Tak więc reasumując Panowie, polecam otworzyć okno i wyrzucić pudełko :) Pozdrawiam.[/quote]

Kolego, od FM 13 ta gra jest tak chrzaniona, że szkoda wydawać już na to kasę ;) ja się zatrzymałem na 12 i jak dla mnie jest bomba ;)

German Partyzant

0
09.02.2014 12:25    #5
12 za łatwa, 13 jest w sam raz moim zdaniem :) Czyli w 14'stce dodano preferencje, coś na styl Lewego, że miał preferowany kraj: Niemcy (albo Anglia) ?

buczek93 Młody aktywista

0
10.02.2014 11:55    #6
Już w 13 są preferencje, ale nie tak rażące. Prędzej coś w stylu, że jeśli gość ma kilka ofert do wyboru, W TYM od swojego preferowanego klubu, to może do niego przejść (jeśli chcesz zachęcić do gry u siebie, to dawaj więcej $$$). To samo mam z Lewym (całe szczęście, że preferowane Premiership i moje Chelsea), Neymarem (czmychnął w tym okienku do Katalonii) i paroma innymi gostkami.
Co do wyszukiwania - może zbyt wysokie wymagania? Nie licz na 16-18 latków, który obecne umiejętności mają na 4-5 gwiazdek. Parę razy się tak dałem nabrać i potem też było zdziwko, że brak efektów. Może warto dać preferencje nt. wieku , maksymalnej wartości transferu i tyle? Skaut i tak Ci napisze, że gwiazdeczka nie jest zainteresowana, jeśli transfer będzie mieć małe szanse powodzenia, także spoko :>

Bartuniu Partyzant

0
10.02.2014 13:07    #7
Panowie, mylicie pojęcia. Chodzi mi, nie tyle o preferencje transferowe piłkarzy(Lewandowski-Bayern itp.), bo to jest akurat ok ale o preferencje transferowe kontynentu,regionu czy kraju. Przez krótką chwilę grałem w Rumunii w Steaule Bukareszt i muszę Wam napisać, że byłem w stanie kupić prawie każdego kozackiego regena(wiadomo prócz Realu,Barcy czy ManU), natomiast grając w Bundeslidze, nie jestem w stanie kupić 80 % graczy z obu Ameryk, 90 % graczy z Azji. To nie chodzi tylko o regenów, ale i realnych grajków. Pewnie niektórzy napiszą, że Niemcy nie kupują Brazylijczyków czy Argentyńczyków - co jest bzdurą, bo kupują na skale podobną jak inne kraje(wiadomo prócz Hiszpanii i Portugalii, ale to państwa które w tym temacie dominują). W Bundeslidze furorę od paru ładnych lat robią Japończycy, a jak to się ma do FM ? Otóż, nijak. Znalazłem kozackiego kozaka w Sanfrecce Hiroszima i wiadomo, nawet na moją ofertę nie spojrzał, z miejsca za to wybrał ofertę Juventusu(który ma gwiazdkę mniej ode mnie, jeśli chodzi o reputacje i regularnie dostaje ode mnie baty). Będąc w Juve przez 2 lata i regularnie przesiadując na ławie, dalej nie chce spojrzeć na moją ofertę ! Szkoda tej gry, bo miała spory potencjał, a jak zwykle będę już czekał na przyszłą edycję. Znając życie znowu wydam tą stówę i znowu się rozczaruję, ale to powoli tradycja :) Pozdrowienia dla prawdziwych fanów FM.

n0wak Partyzant

0
11.02.2014 18:00    #8
Ale preferencje już były wcześniej. One definiuja transfery AI wiec tu chyba jest cos innego powodem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.