Piłka szybsza od światła

slake1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.06.2010, 15:34    Pytanie
Od dawien dawna zauważyłem, że nieważne jaką zagram drużyną i jaką wybiorę taktykę, strzały oddawane przez moich zawodników będą zazwyczaj spokojne. Ale jeżeli zagram z przeciwnikiem teoretycznie lepszym (ostatnio np. Kopenhaga), strzały oddawane przez rywali rozrywają siatki. Zawodnik o statystykach przeciętnego polskiego ligowca strzela bomby z pozycji na której akurat jest. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt iż szybkość ta zdarza się bardzo często i najczęściej piłka nie leci w kosmos, ale do bramki.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 15:47    #1
Gdzie tu problem? "Statystyki" to pojęcie względne, trzeba umieć je odczytywać. Na początek trzeba się zastanowić, jaki atrybut odpowiada za siłę strzału.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 15:59    #2
Jeśli grasz na łatce innej niż 10.3 - to albo zainstaluj 10.3, albo się przyzwyczaj :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Redrum781 Partyzant

0
19.06.2010 18:20    #3
Ja mam wrażenie, że to jest także wina reputacji, bo dzięki niej te lepsze kluby mają jakieś modyfikatory dzięki którym prawie zawsze będą takie 'bomby' strzelać tym słabszym.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.06.2010 20:26    #4
[quote=Redrum781]Ja mam wrażenie, że to jest także wina reputacji, bo dzięki niej te lepsze kluby mają jakieś modyfikatory dzięki którym prawie zawsze będą takie 'bomby' strzelać tym słabszym.[/quote]

Jest właśnie odwrotnie - słabsi dostają jakiegoś wirtualnego "kopa" i zdarzają im się mega strzały. Pewnie programiści przedobrzyli, i bez tych modyfikatorów W meczu np. Real Madryt - Sporting Gijon padał wynik 23:0, i musieli to jakoś poprawić.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution