Panowie.. problem z finansami (duży)

CzerwonyDiabel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2013, 22:06    Pytanie
Witam szanownych Panów: krótko i na temat

mam ogromny problem z finansami klubu, gram Tottenhamem na łatce 13.2.2 tej najnowszej na Classic Mode.

otóż co miesiąc przychodzą mi raporty, że klub traci około 7 mln funtów (ta różnica między zarobkiem a stratą) dopiero zaczynam przygodę z FM to moja pierwsza styczność z tą grą... OK więc przeczytałem 3 poradniki na tej stronie odnośnie finansów. Sprzedałem 4 zawodników którzy tylko grzali ławę albo grali po 2 mecze, przez co zredukowałem pensje o jakieś 100 tyś funtów (to chyba sporo co?). Jest styczeń 2013 roku a za grudzień przyszedł raport: strata 4.5 mln.

OK, myślę, z 7 na 4.5 to i tak sukces ale co dalej? Zaczynając Tottenhamem widziałem, że mam 51 mln niespłaconych pożyczek, kiedyś to trzeba będzie spłacić ale kurde jak? i jak zrobić abym zaczął miesięcznie coś zarabiać... już nie mam pomysłów, mógłbym sprzedać obrońcę z podstawowego za jakieś 15 mln ale będę miał problem w późniejszych fazach pucharu EURO, kogo postawię za niego? Młodzika z raportem 2 gwiazdkowym?

Ma ktoś jakieś pomysły ?? No mówię jestem nowy w świecie FM i nie mam pomysłów a nie chcę się pozbywać podstawowych graczy bo mam szansę na jakieś 3-4 miejsce w BPL

sxz69 Młody aktywista

0
11.01.2013 19:07    #20
Odniosę się do Twojej pierwszej wypowiedzi.
Jak sam twierdzisz dopiero zaczynasz przygodę z FMem. FM to nie Fifa czy PES, że włączasz, wygrywasz co tam sobie chcesz i jest fajnie. Manager to gra prób i błędów. Żeby dobrze ogarnąć tą grę potrzeba wieeeelu godzin spędzonych i wieeeelu długich karier. Sam z czasem dojdziesz do wszystkiego. Porobisz błędy w prowadzeniu zespołu, wpadniesz jak teraz w kłopoty finansowe, nie będzie się wiodło w lidze itp. Na przyszłość w kolejnych karierach będziesz już wiedział co było źle, co poprawić. Nie ma dla FM jednej dobrej recepty. Tak naprawdę żadne poradniki nie pomogą póki sam nie spróbujesz różnych rozwiązań.
Do tego grasz w FMC czyli w wersję uproszczoną. Chcąc się w pełni nauczyć FMa od podszewki polecam rozpocząć karierę w klasyczną wersję. Dla mnie ten Classic to jest mijanie się z celem tej gry.
Newgen - nowo postały zawodnik wygenerowany przez grę.

P.S. Miętus - tyle przegrać :((

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 11.01.2013 o godz. 19:13

CzerwonyDiabel Partyzant

0
11.01.2013 19:28    #21
Ok dzięki za odpowiedź, rozumiem co chciałeś mi przez to powiedzieć ;-) po prostu chciałem popytać o finanse klubu ale zszedłem nieco z tego wątku, mam dużo bardzo dużo pytań, niby FMC tak jak mówisz jest uproszczony (dlatego zacząłem karierę tutaj) ale i tak słabo z ogarnięciem tej gry, w sumie super zainwestwoane pieniążki ale ile się męczę żeby ogarnąć to wszystko w uproszonej wersji to szok ;-) jeszcze raz dzięki wielkie Panowie za pomoc i podpowiedzi :) trzymajcie się, pozdrawiam

stefan1984 Młody aktywista

0
11.01.2013 19:39    #22
Pytaj śmiało o co zechcesz =)

MarcinPSG Partyzant

0
11.01.2013 20:27    #23
Wysłałem Autorze CI prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
Vaduz

Arek69 Partyzant

0
12.01.2013 00:07    #24
A czy to jest ustalone jaką drużynę może przejąć jakiś szejk albo inny bogacz czy to jest w jakiś sposób losowe i doczekam się momentu że moją Crewe Alexandra przejmie jakiś szejk ? :))

sebastiano399 Partyzant

0
12.01.2013 00:47    #25
"Dziwne by kluby pozbywały się swoich talentów za groszę czy za cene wartości. Gdy chcesz zawodników z "przeceny" szperaj po listach transferowych. Naprawdę potrafią chodzić świetni gracze po niskich cenach."

Pamiętam z kariery Liverpoolem w FM 2012 jak Joe Hart i Samir Nasri byli wystawieni na żądanie za 15 mln euro - świetna okazja.

lancos3-11 Partyzant

0
12.01.2013 09:48    #26
[quote="sxz69"]

P.S. Miętus - tyle przegrać :(([/quote]
Fakt była niepowtarzalna okazja do zwycięstwa, tym bardziej, że "Jego Wysokość Walter" akurat mrugał w czasie skoków "naszych" w 1 serii :)
Dobre tyle, że jest drugie a Austriacy dostali w dupę od Słowian :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution